Cara Memasang Banyak Aplikasi Sembang (WhatsApp, LINE, dll.) Di Komputer

Ada kalanya anda merasa bosan atau mata anda terlalu letih untuk membaca cetakan status Facebook atau kandungan sembang WhatsApp rakan anda. Anda pasti mahu menaip dengan papan kekunci yang besar dan skrin monitor yang besar juga. Nah, Jaka mempunyai satu-satunya

Media sosial memang tidak dapat dipisahkan dari kehidupan kita hari ini. Buktinya, apabila anda bangun, perkara pertama yang anda lakukan adalah membuka telefon pintar anda kemudian buka aplikasi media sosial seperti Facebook, WhatsApp, Line, Instagram, dan sebagainya. Anda pasti telah memeriksa pemberitahuan baru atau tidak, bukan?

Ada kalanya anda merasa bosan atau mata anda terlalu letih untuk membaca cetakan status Facebook atau kandungan sembang WhatsApp rakan anda. Anda pasti mahu menaip dengan papan kekunci yang besar dan skrin monitor yang besar juga. Nah, Jaka mempunyai penyelesaian mengenai cara memasang Facebook, WhatsApp, Line dan aplikasi media sosial lain di PC.

BACA JUGA
 • Cara Berbual BBM Tanpa Perlu Menjemput PIN BBM
 • MENGUJAKAN! Inilah Cara Berbual dengan Pemain Pokemon GO Di Seluruh Dunia

Cara Memasang Facebook Messenger, WhatsApp, Line dan Pesanan Segera Lain di PC

1. Utusan Facebook

Aplikasi Facebook Messenger Android adalah salah satu aplikasi sembang yang dibuat oleh Facebook. Pada mulanya, Facebook hanya menyediakan ciri mesej dan anda hanya boleh menunggu orang lain membalas mesej anda, mirip dengan pesanan teks di telefon pintar Android. Namun, sekarang dengan aplikasi Facebook Messenger ini anda boleh berbual secara langsung dengan rakan anda. Di samping itu, anda boleh menghantar emoji lucu semasa berbual dengan aplikasi Facebook Messenger ini.

Cara memasang Facebook Messenger di PC ini sangat mudah, anda hanya perlu memasukkan alamat laman web / www.messenger.com/ di penyemak imbas yang anda gunakan. Seterusnya, anda akan diminta untuk log masuk dengan akaun Facebook anda dan anda boleh berbual dengan Facebook Messenger di PC sama seperti anda berbual dengan Facebook Messenger pada telefon pintar Android anda.

Nah, bagi anda yang sudah menggunakan sistem operasi Windows 10, kini anda boleh memasang aplikasi Facebook Messenger rasmi dari Microsoft. Ia akan kelihatan sama ketika anda menggunakan aplikasi Facebook Messenger pada telefon pintar Android atau iPhone anda.

Aplikasi Penyemak Imbas Facebook, Inc. MUAT TURUN

2. Instagram

Instagram adalah media sosial yang sangat popular hari ini. Ciri Instagram unik yang hanya dapat menyiarkan foto atau video dengan ayat unik anda sendiri yang menjadi tarikan utama Instagram.

Cara memasang Instagram pada PC sangat mudah. Anda hanya perlu melayari laman Instagram rasmi. Kemudian log masuk dengan akaun Instagram anda.

Namun, ada juga aplikasi Instagram Desktop untuk pengguna MacBook dan Windows 7. Nama aplikasi Instagram di PC adalah Ramme. Nah, ia kelihatan lebih sejuk di PC anda setelah log masuk dengan aplikasi Ramme kan? Tetapi sekali lagi, anda hanya boleh memberi komen. Untuk menyiarkan foto atau video hanya melalui aplikasi Instagram Android atau iOS.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

3. WhatsApp

Sama seperti cara memasang Facebook Messenger dan Instagram pada PC sebelumnya. Cara memasang WhatsApp di PC sama mudahnya. Anda hanya perlu melayari laman web WhatsApp. Tetapi syaratnya, anda mesti terlebih dahulu memasang aplikasi WhatsApp Android pada telefon pintar atau iPhone Android anda kemudian mengimbas kod yang muncul di laman web menggunakan aplikasi WhatsApp yang telah dipasang pada telefon pintar Android anda.

Cara Memasang WhatsApp di PC seperti berikut:

 • Buka aplikasi WhatsApp Android
 • Pilih Tab Sembang
 • Kemudian tekan menu di sebelah kanan
 • Kemudian pilih "Web WhatsApp"
 • Imbas kod di web
 • Dan selesai
Aplikasi Sosial & Pemesejan WhatsApp Inc. MUAT TURUN

4. Garisan

Line adalah aplikasi media sosial yang merupakan pesaing ketat untuk Facebook dan Twitter. Pasang Talian agak berbeza dengan cara memasang Facebook Messenger, WhatsApp, dan memasang Instagram di PC. Cara memasang Line pada PC menghendaki anda memuat turun fail pemasangan terlebih dahulu dari laman web Line rasmi. Aplikasi Line untuk PC dapat digunakan pada sistem operasi Mac, Windows 7, Windows 8 dan Windows 10. Anda boleh menyemak cara memasang aplikasi Line pada PC.

Anda boleh memilih Talian Masuk di PC menggunakan e - mel atau Garis Masuk di PC menggunakan kod QR . Cara log masuk Talian pada PC dengan kod QR sangat mudah, iaitu:

 • Buka aplikasi Line Android
 • Pergi ke menu Lagi kemudian pilih Tambah Rakan
 • Pilih Kod QR kemudian Imbas Kod QR yang muncul
 • Akhirnya tekan butang log masuk pada aplikasi Talian pada telefon pintar anda untuk dapat log masuk di PC anda.
DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

Sekarang, untuk cara memasang mesej segera yang lain pada PC, anda hanya perlu menggunakan aplikasi Franz. Franz adalah aplikasi sembang percuma dari Austria. Anda boleh log masuk banyak aplikasi sembang seperti Slack , WeChat , HipChat , Telegram , Google Hangouts , GroupMe , Skype . Cara memasang Franz sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun fail pemasangan Franz di laman web rasmi dan memasangnya seperti biasa. Untuk log masuk, anda hanya perlu memilih mesej segera yang ingin anda gunakan.

Itulah cara memasang Facebook Messenger, WhatsApp, Line dan mesej segera lain di PC. Sekiranya anda mempunyai cara lain, mari berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan