Cara Mengubah Paparan Penyemak Imbas Android Biarkan Anda Lebih Hadir

Penyemak imbas menjadi aplikasi yang boleh anda harapkan untuk mencari maklumat terkini. Biarkan anda lebih hadir, berikut cara mengubah penampilan penyemak imbas Android dengan Firefox untuk Android.

Siapa di antara anda yang tidak pernah menggunakan aplikasi ini? Penyemak imbas adalah aplikasi mesin pencari yang anda gunakan setiap hari dan boleh diandalkan untuk mencari maklumat terkini. Sekarang, telefon pintar Android mana yang paling banyak anda gunakan?

Selain Google Chrome, ada juga Firefox untuk aplikasi Android yang dapat Anda gunakan dan mempunyai banyak fitur. Biarkan anda lebih hadir, ini adalah cara mengubah penampilan penyemak imbas Android dengan aplikasi Firefox untuk Android.

BACA JUGA
  • Kaedah Paling Selamat untuk Menghapus Sejarah Penyemak Imbas Chrome dan Firefox
  • 4 Kelebihan Penyemak Imbas Fokus Firefox, Google Chrome Tiada Masa!
  • Laptop, Chrome, Firefox atau Microsoft Edge yang Paling Jimat Bateri?

Cara Mengubah Paparan Penyemak Imbas Firefox untuk Android

Firefox untuk Android memberi anda kemudahan untuk menyesuaikannya. Malah ciri untuk menukar tema ini hanya terdapat pada versi Android dan bukan pada versi iOS. Ingin tahu bagaimana?

Cara Memuat turun dan Menukar Tema Firefox untuk Android

  • Kali pertama anda boleh memuat turun aplikasi penyemak imbas Firefox untuk Android oleh Mozilla yang tersedia secara percuma di perkhidmatan Google Play Store.
Aplikasi Penyemak Imbas Organisasi Mozilla MUAT TURUN
  • Sekarang apabila anda memasuki paparan penyemak imbas utama Firefox untuk Android, ketik ikon tiga titik di sudut kanan atas. Kemudian pilih menu Tambah .
  • Kemudian pada halaman Add-ons anda, pilih menu Browse all Firefox Add-ons untuk pergi ke halaman Mozilla rasmi. Anda juga akan menemui tiga tab, Sambungan, Tema dan Banyak Lagi ... Pilih Tema dan anda boleh memilih berdasarkan Unggulan, Paling Popular dan Paling Trend. Anda juga boleh memilih pelbagai tema lain dengan memilih menu Jelajahi semua kategori.
  • Kali ini Jaka akan menggunakan tema Sukan dan memilih tema Bendera Indonesia. Untuk mula menggunakan tema, ketuk pada pilihan Pasang Tema . Kemudian temanya secara automatik akan mengubah penampilan penyemak imbas anda. Canggih kan?

Cara Melumpuhkan dan Menyahpasang Firefox untuk Tema Android

  • Anda juga boleh menukar tema menggunakan langkah sebelumnya. Tetapi jika anda mahu menyahaktifkannya, kembalilah ke halaman Tambah . Ketik tema yang anda mahu lumpuhkan atau nyahpasang.
  • Pilih ** Nonaktifkan ** untuk mematikan tema buat sementara waktu dan anda boleh menggunakannya lagi pada kesempatan lain. Atau anda boleh memilih ** Nyahpasang ** untuk menghapus tema dari Firefox untuk Android.

Sekarang itulah cara mudah untuk menggunakan Firefox untuk Android untuk menukar tema penyemak imbas Android. Anda boleh memilih apa sahaja tema yang anda mahukan, sesuai dengan anda. Semoga bermanfaat dan semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Penyemak Imbas atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan