10 Laman Menjana Wang Tercepat dan Paling Boleh dipercayai, Kaya Auto!

Perlukan cadangan untuk laman web menghasilkan wang yang benar-benar berfungsi? Jaka mempunyai ini, cadangan untuk laman web menjana wang untuk anda. Dijamin sah dan dibayar.

Banyak jalan menuju ke Rom serta cara untuk mendapatkan wang yang juga mempunyai banyak jalan. Termasuk melalui laman web menjana wang yang mungkin banyak orang Indonesia kurang dikenali.

Terdapat pelbagai laman web di internet yang membayar orang yang mengaksesnya dengan kaedah tertentu. Anda boleh melakukan pelbagai jenis tugas untuk mengumpulkan wang di sini.

Kali ini, Jaka akan memberi anda cadangan mengenai sepuluh laman web terbaik yang boleh menjana wang pada tahun 2020, geng. Hanya ingin tahu?

 • Fiverr
 • Etsy
 • Pekerja Klik
 • Shutterstock
 • 99 reka bentuk
 • Rakan Kongsi YouTube
 • Pecah Iklan Facebook
 • Kerja Atas
 • Dailymotion
 • 10 Tapak Menjana Wang Terbaik pada tahun 2020

  Di era moden dan semua teknologi ini, memalukan jika anda tidak menggunakan internet untuk menjana wang. Sebenarnya, terdapat begitu banyak laman web penghasil wang yang boleh digunakan yang anda tahu!

  Dari hanya mengklik iklan tertentu, hingga menjual karya kreatif anda, pelbagai laman web ini dapat menjadi sumber pendapatan baru bagi anda.

  Sepuluh laman web di bawah adalah contoh terbaik dari banyak laman web yang luar biasa di luar sana. Hanya ingin tahu? Cari tahu dengan segera dan gunakan laman web tersebut.

  1. ySsense

  ySsense (//www.ysense.com/) adalah laman web menghasilkan dolar yang sangat mudah digunakan dan terbukti berbayar . Laman web ini akan memberi anda banyak tinjauan dan tugas untuk diselesaikan.

  Jumlah pembayaran untuk setiap tinjauan berkisar antara 0,3 hingga 2,00 USD bergantung pada berat tinjauan yang diberikan. Tidak perlu berfikir, anda hanya mengisi mengikut apa yang anda tahu dan alami.

  Jumlah pengeluaran minimum adalah $ 10 menggunakan akaun dalam talian yang boleh anda buat dengan mudah.

  Bagi anda yang berminat, anda boleh terus melayari laman web ini untuk mendaftar dan memanfaatkannya.

  2. Fiverr

  Fiverr (//www.fiverr.com/) sangat membantu pekerja bebas mencari pekerjaan yang sesuai dengan mereka.

  Beberapa kategori kemahiran yang dapat anda pilih di laman web ini adalah reka bentuk grafik, pemasaran digital, penulisan atau terjemahan, video dan animasi, muzik dan audio, pengaturcaraan, perniagaan dan gaya hidup.

  Sekiranya anda mempunyai kepakaran dalam satu atau lebih bidang ini, maka anda boleh bekerja untuk pelbagai pengguna di seluruh dunia yang memerlukan kepakaran itu.

  Bayaran minimum yang anda terima setelah melakukan tugas tertentu adalah 4 USD . Bagaimana untuk Berminat untuk memulakan?

  3. Etsy

  Etsy (//www.etsy.com/) adalah laman web untuk jual beli. Barang yang diperdagangkan di laman web ini adalah barang yang mempunyai nilai seni atau artistik , misalnya pakaian rajut, perhiasan yang menarik hingga paparan dinding klasik.

  Oleh itu laman web ini sesuai untuk anda yang mempunyai semangat dan kreativiti perdagangan yang tinggi . Sejuk lagi, laman web ini telah menjamin keselamatan dan keselesaan.

  Etsy terkenal sebagai laman web untuk menjana wang melalui internet, dan anda yang ingin mencuba juga boleh mengakses laman web ini secara langsung.

  4. Pekerja Klik

  Clickworker (//www.clickworker.com/) adalah salah satu laman web menghasilkan wang dalam talian yang disyorkan oleh Jaka dan telah membuktikan pembayarannya.

  Laman web Jerman ini menampung freelancer dengan kepakaran yang berbeza , dan berjanji bahawa sesiapa sahaja dapat memperoleh wang dari sini.

  Caranya mudah, apabila anda mendaftar di Clickworker, anda akan diarahkan ke borang yang berkaitan dengan kepakaran anda .

  Kepakaran ini merangkumi reka bentuk web, penulisan artikel, perkhidmatan ulasan, penterjemah, pembuat video, iklan, dan banyak lagi.

  5. Shutterstock

  Laman web ini dikenali oleh banyak orang sebagai laman penyedia gambar percuma, ternyata ia juga dapat digunakan sebagai tablet sumber pendapatan.

  Anda boleh menjadi penyumbang di Shutterstock (//www.shutterstock.com/), dan mula menggunakan laman web menjana wang ini sebagai mata pencarian .

  Dengan memuat naik gambar dengan tema tertentu, anda dapat menjana wang sekiranya ada orang yang berminat menggunakan gambar yang anda muat naik.

  Dengan perkembangan pesat media maklumat hari ini, gambar menjadi sesuatu yang sangat dicari yang bermaksud peluang pendapatan yang besar untuk anda.

  6. 99 reka bentuk

  Laman web ini terkenal dan dipercayai di seluruh dunia , terutama di kalangan pereka sebagai pautan penghasilan wang yang sah.

  Anda yang mempunyai minat dan bakat dalam bidang reka bentuk (reka bentuk logo, reka bentuk poter, reka bentuk produk, reka bentuk baju, mockup) tidak perlu ragu untuk menjadi pereka di 99desain.

  Harga yang ditawarkan untuk reka bentuk yang dipilih cukup tinggi, boleh mencecah 500 USD atau lebih!

  7. Rakan Kongsi YouTube

  Sekiranya anda kandungan pembuat video, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah bekerja di YouTube untuk mendapatkan wang.

  Masih banyak jurang dan potensi untuk menjana wang di YouTube pada tahun 2020 ini. Persaingan di media diketahui ketat, tetapi peluangnya sangat besar.

  Tetapkan kategori perbincangan yang anda mahir, fokuskan dan buat video menarik secara berkala, promosikan kepada rakan dan minta mereka melanggan.

  Apabila jumlah tontonan anda mencapai 10 ribu, anda juga boleh memohon untuk bergabung dengan Rakan Program YouTube AdSense.

  8. Pecah Iklan Facebook

  Adakah anda sedar? Sekiranya kandungan video di Facebook semakin banyak? Ya, Facebook juga mempunyai program bernama Ad Breaks yang membolehkan anda menjana wang melalui video yang anda muat naik .

  Pecah Iklan Facebook kini terdapat di Indonesia. Program ini masih sangat baru, dan persaingan tidak begitu ketat seperti di YouTube.

  Siapa sangka bahawa video Facebook yang anda muat naik boleh menjadi pautan menghasilkan wang. Walaupun masih ada peluang terbuka, jangan terlambat untuk senarai, geng.

  9. Kerja Atas

  Adakah anda bosan dengan pekerjaan yang memerlukan anda sentiasa hadir di pejabat? Mungkin Upowrk (//www.upwork.com/) boleh menjadi alternatif yang menarik untuk anda.

  Laman web menghasilkan dolar ini adalah jambatan antara pekerja bebas dan pelanggan mereka . Di laman web ini anda boleh mendapatkan pelbagai jenis pekerjaan dengan bayaran yang menarik.

  Upwork juga menampung pelbagai bidang pekerjaan dari reka bentuk, penulisan, video, pengaturcaraan, reka bentuk web, dan banyak lagi.

  10. Dailymotion

  Tukar lawatan ke video yang anda muat naik menjadi wang di Dailymotion (//www.dailymotion.com/dm/partner/), laman web menghasilkan wang untuk penyunting video.

  Pengewangan video akan digunakan untuk memperoleh pendapatan setiap kali pengguna menonton iklan di salah satu video anda.

  Mulakan dengan memuat naik kandungan berkualiti dan membaginya dengan penonton yang berpotensi. Apabila kaunter pandangan meningkat, pendapatan juga akan meningkat.

  Platform ini boleh menjadi alternatif YouTube untuk penyunting video kerana lebih berorientasikan profesional.

  Itulah cadangan sepuluh laman web menjana wang terbaik sekarang. Sebenarnya ada banyak lagi, tetapi beberapa laman web tidak mempunyai kepastian bila program pengewangan dapat digunakan di Indonesia.

  Walaupun terdapat laman web di atas, anda masih harus rajin bekerja dan berusaha mendapatkan wang dari mereka.

  Semoga maklumat ini dapat berguna untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel seterusnya.

  Baca juga artikel mengenai Moneymaker atau tulisan lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan