Bagaimana mengetahui lokasi kamera pengawasan CCTV dengan telefon Android

Mengesan lokasi kamera tersembunyi (CCTV) kini boleh dilakukan menggunakan telefon pintar Android anda. Inilah caranya untuk melakukannya.

Banyak perkara unik yang boleh dilakukan dengan Android anda. Salah satu perkara unik yang boleh anda cuba ialah anda dapat mengesan lokasi kamera tersembunyi (CCTV) hanya dengan Android. Di sini saya akan memberitahu bagaimana mengesan lokasi kamera tersembunyi menggunakan aplikasi Android.

Ketahui Lokasi Kamera Tersembunyi dengan Aplikasi Android

Aplikasi yang disebut Hidden camera detector dapat mengesan lokasi CCTV, walaupun kadang-kadang lokasinya tidak sesuai. Aplikasi ini mempunyai algoritma untuk mencegah radiasi yang dihasilkan oleh daya tarikan bumi dan bunyi lain dan kemudian menghitung dan memaparkannya dalam bentuk meter radiasi untuk alat elektronik .

BACA JUGA
  • Cara membuat kamera pengawasan dengan telefon pintar lama
  • Cara Membuat Kamera CCTV dengan Android

Bagaimana Mengetahui Lokasi Kamera CCTV dengan Android

  • Muat turun Pengesan Kamera Tersembunyi dan pasangkannya seperti biasa pada Android.

    FutureApps MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan
  • Sekiranya telefon pintar Android anda mempunyai Magnetic Sensor , anda boleh mula mengesan lokasi kamera tersembunyi. Sekiranya lokasi kamera pengawasan dekat, suara pemberitahuan akan didengar secara automatik dan tanda merah juga akan muncul.

  • Untuk menguatkan kepekaan, anda boleh menetapkan Sensitiviti menjadi 100% (disyorkan 60-80%).

  • Aplikasi ini juga menjimatkan cara manual untuk mengetahui di mana kamera tersembunyi. Anda boleh memilih menu Uji Manual .

  • Hebatnya, aplikasi ini mengesan lokasi kamera inframerah.

Itulah cara untuk mengetahui lokasi kamera pengintai (CCTV) di sekitar anda menggunakan aplikasi Android. Sekiranya anda mempunyai cara lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen.

Artikel Berkaitan