Bagaimana untuk membuat status berwarna di Facebook sekarang!

Bosan dengan status Facebook begitu sahaja? Untuk menjadikannya lebih menarik dan kelihatan keren, mari buat status Facebook yang berwarna-warni!

Sejak dilancarkan 12 tahun yang lalu, Facebook selalu berjaya membawa banyak inovasi baru. Semua dilakukan agar pengguna tidak pernah bosan menggunakan Facebook.

Baru-baru ini, Facebok mempersembahkan perkhidmatan Facebook Live Video dan Instant Games di Facebook Messenger. Tetapi selain semua itu, tahukah anda bahawa kita sekarang boleh membuat status berwarna di Facebook? Jadi, dengan cara itu paparan status anda dapat lebih terkini dan tidak membosankan.

BACA JUGA
  • Ini dia! 10 Cara Mengurus Privasi Facebook Yang Anda Perlu Tukar
  • Cara Menghubungkan Foto Sampul dengan Gambar Profil di Facebook

Status berwarna di Facebook

Ingat ciri Path Daily di Path? Fungsi ini berjaya dinilai oleh pengguna Path kerana menjadikan paparan momen lebih menarik. Oleh kerana tidak mahu ditinggalkan oleh Path , Faceboook menjadikan ciri status berwarna yang serupa dengan Path Daily . Adakah anda sudah mencubanya?

Cara Membuat Status Berwarna di Facebook

Tidak seperti status biasa, status berwarna-warni di Facebook akan dilengkapi dengan latar belakang berwarna. Adakah anda ingin tahu? Ayuh, cubalah!

  • Pastikan aplikasi Facebook pada telefon pintar anda paling terkini. Untuk sementara waktu, ciri ini hanya dapat digunakan pada telefon pintar.
Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN
  • Buka lajur What on Mind anda seperti biasa. Kemudian huruf A akan muncul dengan pemilih warna, klik padanya untuk memunculkan pilihan warna.
  • Setelah memilih warna yang anda mahukan, sila taipkan status Facebook. Kemudian Kirim .
  • Apa yang unik, status berwarna-warni di Facebook tidak berubah menjadi foto seperti Path Daily. Status ini masih teks yang boleh anda salin-tampal dengan mudah.

Bagaimana untuk Betul senang kan? Dengan status berwarna di aplikasi Facebook ini, paparan Facebook anda akan menjadi lebih menarik dan tidak membosankan. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan