Rahsia Rahsia Menjadi Aplikasi Penguji Beta Google Play Terkini

Biasanya pembangun memberikan pautan ujian beta yang boleh digunakan untuk memuat turun versi beta aplikasi mereka. Tetapi adakah anda tahu di mana pautan itu? Dan bagaimana mengaksesnya dan mendaftarkannya?

Aplikasi Android terkemuka seperti Aplikasi Google, Chrome, Facebook, Facebook Messenger, Whatsapp, dan lain-lain pasti akan melakukan proses pengujian dalam versi yang akan mereka lepaskan. Biasanya pembangun memberikan pautan ujian beta yang boleh digunakan untuk memuat turun versi beta aplikasi mereka.

Tetapi adakah anda tahu di mana pautan itu? Dan bagaimana mengaksesnya dan mendaftarkannya? Anda tidak perlu mendaftar! Sebenarnya caranya senang, tapi jarang ada yang tahu. Ini adalah muslihat rahsia untuk menjadi aplikasi Penguji Beta Google Play terbaru. Untuk muslihat berikut saya memberikan contoh satu aplikasi, Facebook Messenger .

Aplikasi Penyemak Imbas Facebook, Inc. MUAT TURUN

Rahsia Rahsia Menjadi Aplikasi Penguji Beta Google Play Terkini

 1. Buka aplikasi Google Play Store. Jangan lupa memuat turun aplikasi yang ingin anda uji terlebih dahulu. Selepas itu klik pada pilihan di kiri atas.
 2. Kemudian selepas itu, klik pilihan Aplikasi dan Permainan Saya .
 3. Kemudian cari aplikasi yang ingin anda uji misalnya saya ingin menjadi penguji beta untuk aplikasi Facebook Messenger. Klik Facebook Messenger.
 4. Pastikan aplikasi anda telah diperbaharui ke versi rasmi dan periksa. Ingat versi dan tarikh kemas kini aplikasi. Langkah ini sangat penting untuk membezakan versi rasmi dan versi beta yang akan dipasang kemudian.
 5. Kemudian anda boleh menyalin pautan halaman aplikasi dan membukanya di penyemak imbas. Sekiranya anda mempunyai Google Drive, anda boleh menyalin pautan pada butang kongsi di bawah Ulasan dan menggunakan Salin Ke Papan Klip. Aplikasi Google Office & Business Tools DOWNLOAD
 6. Anda boleh mengakses PlayStore dengan URL //play.google.com/store dari penyemak imbas, kemudian cari aplikasi yang ingin anda uji lebih awal. Bagi anda yang berjaya menyalin pautan dari PlayStore, yang perlu anda lakukan ialah menampal pautan di penyemak imbas.
 7. Kemudian anda boleh pergi ke lajur URL dan mencari kod aplikasi yang ditulis seperti gambar di bawah. Untuk Facebook Messenger ada menyebut com.facebook.orca . Kod yang ada akan berbeza untuk setiap aplikasi. Jangan lupa kod COPY
 8. Selepas itu, ketik URL dan tampal kod aplikasi yang anda salin sebelumnya di sebalik pengujian perkataan //play.google.com/apps/testing/CODE_APLIKASI. Untuk Facebook Messenger, saya mengakses //play.google.com/apps/testing/com.facebook.orca. DOWNLOAD Aplikasi Fleksy Produktiviti
 9. Selepas itu akan ada sedikit maklumat bahawa anda telah dijemput untuk menjadi Penguji Beta, klik butang Menjadi Penguji dan anda telah berjaya menjadi Penguji Beta! (Sekiranya anda tidak lagi ingin menjadi Penguji Beta, anda boleh kembali ke halaman ini sekali lagi dan klik butang TINGGALKAN PROGRAM , kemudian pasang semula aplikasi untuk kembali ke versi rasmi)
 10. Setelah menjadi penguji, tunggu sebentar. Ikon pemberitahuan akan muncul di Google PlayStore anda bahawa terdapat kemas kini baru dari aplikasi anda. Periksa aplikasi dan klik butang Kemas kini kemudian tunggu proses muat turun.
 11. Setelah aplikasi berjaya dipasang, anda boleh menyemak pelbagai versi dan tarikh kemas kini sebelum dan selepas anda menjadi Penguji Beta. Perbezaannya dapat dilihat seperti dalam gambar:
 12. Kini anda dapat menikmati aplikasi beta dan ciri baru yang tidak semestinya dalam versi rasmi. Sudah tentu anda juga akan mendapat kemas kini terbaru dari beta seperti versi rasmi. Hebat bukan ?!

Tidak semua pembangun aplikasi mencari Penguji Beta untuk mencuba aplikasi beta mereka, jadi kaedah ini juga dapat digunakan untuk memeriksa apakah aplikasi yang Anda inginkan memiliki versi beta untuk diuji atau tidak.

Bagaimana? Berjaya adakah anda menjadi Penguji Beta? Jangan lupa mengulas di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan