Cara Menyimpan Video dari YouTube ke Galeri Mudah Alih Android Tanpa Aplikasi

Adakah anda ingin menyimpan video YouTube untuk ditonton berulang kali? Di sini, Jaka tinjau cara menyimpan video dari YouTube ke galeri mudah alih Android tanpa aplikasi (100% berfungsi).

Diperkenalkan pada tahun 2005, YouTube kini telah berkembang menjadi aplikasi streaming video terbesar di dunia. Walaupun pelbagai video unik, anda boleh menontonnya bila-bila masa dan di mana sahaja tanpa sebarang bayaran.

Dengan membawa konsep streaming dalam talian, sudah tentu anda harus menggunakan kuota untuk mengakses dan menonton video YouTube. Tetapi, adakah fitur untuk menyimpan video YouTube?

Tidak perlu risau, bagi anda yang mempunyai video kegemaran sekarang anda boleh menyimpannya dan menontonnya di luar talian, anda tahu.

Bagaimana untuk? Di sini, Jaka akan mengkaji cara menyimpan video dari YouTube ke galeri di telefon bimbit anda yang boleh anda lakukan tanpa aplikasi.

 • Cara Menyimpan Video YouTube ke Galeri Tanpa Aplikasi Tambahan
 • Koleksi Cara Menyimpan Video YouTube ke Galeri, Rasmi & Boleh Menonton Luar Talian!

  Terdapat sekurang-kurangnya dua cara untuk menyimpan video YouTube ke galeri yang boleh anda lakukan, iaitu dengan lalai aplikasi YouTube rasmi dan juga tanpa aplikasi tambahan.

  Dengan cara itu, anda tidak perlu membuang kuota anda untuk memuat turun aplikasi sokongan lain untuk menonton video YouTube di luar talian, geng. Praktikal, bukan?

  1. Cara Menyimpan Video YouTube dari Aplikasi Rasmi

  Kaedah pertama untuk menyimpan video dari YouTube adalah menggunakan aplikasi YouTube anda sendiri, yang umumnya dipasang pada telefon Android atau iPhone anda.

  Sementara itu, jika belum ada kemas kini, anda boleh mendapatkannya melalui pautan di bawah.

  Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN

  Aplikasi YouTube terbaru itu sendiri sudah mempunyai ciri Muat turun yang membolehkan anda menyimpan video YouTube ke aplikasi dan menontonnya tanpa rangkaian internet.

  Langkah sendiri cukup mudah, geng. Bagi anda yang tidak tahu, mari kita lihat ulasannya pada masa ini sehingga kehabisan, ya!

  Langkah 1 - Simpan video YouTube kegemaran anda

  • Pertama, tentukan video YouTube mana yang ingin anda simpan. Kemudian anda ketik pilihan Muat turun yang terdapat di bahagian bawah tajuk video seperti gambar di bawah.

  Langkah 2 - Tunggu Proses Simpan Video YouTube Selesai

  • Sekiranya anda menekannya, maka pilihan akan berubah menjadi biru secara automatik dan membaca Memuat turun . Untuk melihat proses muat turun, yang perlu anda lakukan ialah ketik pilihan Lihat , geng.
  • Video YouTube yang disimpan ini dapat ditonton di luar talian dalam aplikasi selama 30 hari. Selepas masa itu, anda hanya perlu mengemas kini untuk menontonnya lagi.

  Langkah 3 - Video YouTube Tidak Boleh Muat turun Aplikasi

  • Oleh kerana ia rasmi, anda tidak dapat memuat turun beberapa video, misalnya seperti video muzik dan berkaitan dengan hak cipta dan sebagainya.
  • Tetapi nampaknya, sekarang YouTube telah memberikan pilihan untuk menyimpan video muzik di luar talian melalui fitur YouTube Premium yang dapat dimiliki melalui pilihan pembayaran.

  2. Cara Menyimpan Video YouTube ke Galeri Tanpa Aplikasi Tambahan

  Kedua, ada juga cara untuk menyimpan video dari YouTube ke galeri bergerak tanpa aplikasi tambahan, di mana anda hanya boleh mengunjungi alat dalam talian yang dipanggil SaveFrom.net , geng.

  Kaedah satu ini lebih praktikal, kerana anda dapat menonton video YouTube yang telah anda tonton tanpa internet melalui galeri, dipindahkan dan dikongsi ke peranti lain, anda tahu.

  Kaedah ini juga berkesan untuk menyimpan video YouTube yang hanya dapat anda nikmati melalui fitur Premium. Tetapi ingat, gunakan dengan bijak dan bertanggungjawab ya, geng.

  Langkah 1 - Salin URL Video YouTube

  • Pilih video YouTube yang ingin anda simpan dan kemudian ketik pilihan Kongsi di bahagian bawah tajuk.
  • Selepas itu, pilih pilihan Salin pautan untuk menyalin URL video YouTube ke papan keratan pada telefon Android atau iPhone anda.

  Langkah 2 - Buka Laman SaveFrom.net

  • Kemudian anda hanya membuka aplikasi pelayar pada telefon pintar, sebagai contoh Google Chrome dan membuka SaveFrom.net tapak (//id.savefrom.net/), yang anda juga biasa dengan dengan "ss" kaedah.
  • Di sini anda hanya menampal URL video YouTube yang telah anda salin dan menunggu laman SaveFrom.net memprosesnya secara automatik.

  Langkah 3 - Simpan Video dari YouTube ke Galeri

  • Akhirnya, anda akan ditunjukkan beberapa pilihan format dan resolusi video yang dapat dipilih mengikut keperluan anda. Untuk menyimpan video YouTube ke galeri, anda hanya ketuk Muat turun .
  • SaveFrom.net akan menyimpan video dari YouTube secara automatik dan memasukkannya ke galeri anda.
  • Pastikan anda mempunyai kuota internet atau tersambung ke rangkaian WiFi semasa memuat turun fail video besar, geng.

  Nah, berikut adalah beberapa kaedah dan cara untuk menyimpan video dari YouTube ke galeri telefon Android dan iPhone yang boleh anda lakukan dengan mudah tanpa aplikasi tambahan.

  Manakah antara dua kaedah di atas yang menjadi kegemaran anda? Ayuh, tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah dan sampai jumpa di artikel Jaka seterusnya. Semoga berjaya!

  Baca juga artikel mengenai YouTube atau artikel menarik lain dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan