Cara Mengesan Nombor Mudah Alih yang Tidak Diketahui di Telefon Pintar

Pada masa lalu, untuk mengetahui siapa pemilik nombor telefon yang tidak dikenali biasanya menggunakan perkhidmatan halaman kuning. Ribet. Dan sekarang anda boleh melakukannya dengan lebih mudah terus dari telefon pintar anda!

Seperti yang dijelaskan oleh JalanTikus sebelumnya, mengambil panggilan dari nombor yang tidak diketahui boleh membahayakan. Akui, anda pasti mendapat panggilan dari nombor yang tidak dikenali, bukan? Pasti ingin tahu dan risau dengan jumlahnya.

Sekarang, seiring dengan kemajuan teknologi, anda tidak perlu risau lagi. Sekarang anda dapat dengan mudah mengesan nombor telefon bimbit yang tidak diketahui secara langsung menggunakan telefon pintar, anda tahu!

BACA JUGA
  • 3 Bahaya Memungut Telefon dari Nombor Tidak Diketahui
  • 7 Aplikasi Android Terbaik untuk Menyekat Panggilan Telefon dan SMS
  • Cara Mudah Membuat Akaun Whatsapp Tanpa Nombor Telefon

Cara Mengesan dan Mengenal Nombor Mudah Alih yang Tidak Diketahui

Pada masa lalu, untuk mengetahui siapa pemilik nombor telefon yang tidak dikenali biasanya menggunakan perkhidmatan halaman kuning. Ribet. Dan sekarang anda boleh melakukannya dengan lebih mudah terus dari telefon pintar anda!

Untuk mengesan nombor telefon bimbit menggunakan telefon pintar, anda boleh menggunakan aplikasi Truecaller . Aplikasi ini akan memberi anda maklumat pemanggil dengan mudah. Bagaimana:

  • Muat turun dan pasang aplikasi Truecaller - Caller ID & Block pada telefon pintar anda.
Aplikasi Produktiviti Perisian Benar Scandinavia AB DOWNLOAD
  • Daftar mengikut arahan. Nah, pendaftaran ini akan digunakan sebagai pangkalan data nombor telefon di Truecaller.
  • Oh ya, jangan lupa untuk memberikan kebenaran akses yang diminta untuk memunculkan maklumat pemanggil jika ada nombor telefon yang telah dimasukkan.
  • Oh ya, anda boleh memberikan nama anda seperti yang anda mahukan jika ada nombor telefon yang tidak diketahui yang dimasukkan tetapi tidak didaftarkan dengan Truecaller.
  • Kemudian, setiap kali nombor telefon tidak diketahui, aplikasi Truecaller akan memunculkan namanya. Oleh itu, anda boleh membuat keputusan dengan mudah sama ada akan mengangkat telefon atau tidak.

Mudah menggunakan Truecaller, bukan? Anda tidak perlu lagi ingin tahu tentang nombor telefon yang tidak diketahui yang memasuki telefon pintar. Nombor telefon bank pemasaran untuk promosi atau perkhidmatan lain yang tidak diketahui yang boleh anda abaikan dengan mudah.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan