Cara Membatalkan Mesej yang Dihantar di WhatsApp

Baiklah, kali ini Jaka ingin berkongsi tutorial tentang cara menghapus mesej sembang WhatsApp yang telah dihantar. Ikuti panduan, lihat!

WhatsApp baru-baru ini mengumumkan ciri baru yang sebenarnya ada di senarai keinginan pengguna. Fungsi terbaru ini membolehkan pengguna membatalkan pesanan sembang segera setelah dikirim. Di ruangan pemberitahuan WhatsApp mengatakan bahawa pengguna diberi waktu tujuh minit untuk dapat menghapus mesej sembang yang telah dikirim.

Berita baiknya, ciri ini boleh digunakan untuk menghapus mesej sembang baik wang yang dihantar kepada individu dan kumpulan . Baiklah, kali ini Jaka ingin berkongsi tutorial tentang cara menghapus mesej sembang WhatsApp yang telah dihantar. Ikuti panduan, lihat!

BACA JUGA
  • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
  • 15 Kaedah Berkesan untuk Mengatasi Android Mobile Back Slow
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

Cara Membatalkan Mesej yang Dihantar di WhatsApp

  • Buka sembang sembang yang mengandungi mesej yang ingin anda hapus.

  • Ketuk dan tahan mesej yang akan dihapus hingga menu muncul. Tatal ke bahagian menu dan ketuk ikon tong sampah .

  • Kemudian pilihan akan muncul, ** hapus untuk saya ** atau ** hapus untuk semua orang **.
  • Pilih ** Padam untuk semua orang ** untuk membatalkan mesej.
  • Ciri itu, yang diumumkan pada akhir Oktober, kini dapat dinikmati oleh semua pengguna Android, iPhone dan Windows Phone di seluruh dunia.

Dan bagi anda yang mahukan ciri terbaru ini, anda mesti menggunakan WhatsApp versi terbaru. Walaupun begitu, WhatsApp itu sendiri belum mengesahkan sama ada ciri penghapusan ini akan berkesan untuk digunakan , memandangkan tujuh minit itu cukup lama dan mungkin penerima telah melihat mesej tersebut sebelum dihapuskan. Tetapi tidak salah untuk mencuba ciri hebat ini.

Itulah kaedah mudah untuk menghapus mesej yang telah dihantar di WhatsApp . Jadi, apa pendapat anda mengenai ciri terkini WhatsApp? Ayuh, bagikan jawapan anda melalui ruangan komen di bawah beserta alasannya. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan