Tonton filem You Are the Apple of My Eye (2011) | Baper Maksimum!

Adakah anda ingin menonton drama komedi yang menjadikan Baper separuh mati? Cuba tonton filem ini You Are the Apple of My Eye!

Pada pendapat anda, negara Asia mana yang memiliki banyak filem berkualiti? Mungkin anda akan menjawab Korea Selatan, Thailand, dan tentu saja negara kita sendiri.

Jaka mempunyai cadangan dari negara lain, geng. Anda tahu, Taiwan juga mempunyai banyak stok filem yang mesti ditonton.

Salah satu daripadanya adalah You Are the Apple of My Eye yang satu ini, dijamin akan menjadikan anda setengah mati!

 • Fakta Menarik Anda Adalah Apple dari Mata Saya
 • Tonton filem You Are the Apple and My Eye
 • Sinopsis filem You Are the Apple of My Eye

  Sumber gambar: IMDb

  Dimulai pada tahun 1994, kisah ini bermula dengan seorang pelajar yang nakal dan miskin bernama Ko Ching-teng (Ko Chen-tung).

  Kerana perbuatan terlarang di kelas, Ching-teng digerakkan untuk duduk di hadapan pelajar yang cantik dan pintar bernama Shen Chia-yi (Michelle Chen).

  Ching-teng pernah mendakwa bahawa dia tidak pernah berminat dengan Chia-yi, walaupun wanita itu popular dan pernah menjadi rakan sekelas di sekolah menengah.

  Suatu hari, Chia-yi terlupa membawa buku Inggerisnya. Ini membuat Ching-teng memberikan bukunya kepada Chia-yi dan melaporkan kepada guru bahawa dia lupa membawa buku itu.

  Chia-yi tersentuh dengan tindakan kepahlawanan ini. Sebagai gantinya, Chia-yi mendorong Ching-teng untuk belajar dengannya sehingga nilainya meningkat.

  Sejak itu, hubungan mereka secara beransur-ansur menjadi rapat. Namun, takdir menjadikan mereka tidak dapat menjadi kekasih. Apa yang berlaku?

  Fakta Menarik Anda Adalah Apple dari Mata Saya

  Sumber gambar: IMDb

  Sebagai salah satu filem ikonik yang diingati oleh banyak orang, filem You Are the Apple of My Eye mempunyai banyak fakta menarik yang harus anda ketahui. Ada apa-apa?

  • Walaupun filem ini sama usia, Michelle Chen (Chia-yi) berusia lapan tahun lebih tua daripada Ko Chen-tung (Ching-teng).

  • Semasa filem ini dihasilkan, Michelle Chen berumur 28 tahun , sementara Kai Ko masih berusia 20 tahun . Ramai yang tidak mempercayai usia Chen kerana wajahnya yang comel.

  • Filem ini berjaya memperoleh pendapatan $ 24.5 juta atau setara dengan Rp344 bilion .

  • Filem ini memenangi Anugerah Filem Taipei ke - 13 dalam kategori Audience Award.

  • Filem ini juga memenangi beberapa anugerah dari acara lain seperti Anugerah Filem Hong Kong ke-31 dan Anugerah Media Filem Cina ke-12.

  • Ko Chen-tung memenangi kategori Pelakon Baru Terbaik di Anugerah Kuda Emas ke - 48 dan Pelakon Baru Terbaik di Anugerah Media Filem Cina ke - 12 .

  • Michelle Chen juga memenangi anugerah di Anugerah Media Filem Cina ke-12 sebagai Persembahan yang Paling Dinantikan.

  Tonton filem You Are the Apple and My Eye

  TajukAnda adalah Apple of My Eye
  Menayangkan 19 Ogos 2011
  Jangka masa 1 jam 49 minit
  Pengeluaran Star Ritz Productions
  Pengarah Giddens Ko
  Pelakon Kai Ko, Michelle Chen, Shao-Wen Hao
  Genre Komedi, Drama, Romantik
  Penarafan 84% (Tomato busuk)


  7.6 / 10 (IMDB)

  Apa yang Jaka boleh katakan mengenai You Are the Apple of My Eye adalah bagaimana kisah romantis dapat digabungkan dengan rempah komedi yang pintar dan sedikit nakal.

  Banyak orang memberikan respon positif setelah menonton ini, untuk menganggap You Are the Apple of My Eye adalah salah satu filem Taiwan terbaik dalam dekad yang lalu.

  Sekiranya anda ingin menonton filem ini, klik sahaja pautan di bawah!

  >>> Tonton filem You Are the Apple of My Eye <<<

  You Are the Apple of My Eye adalah filem mengenai kehidupan remaja yang mesti mengalami serangkaian peristiwa untuk perubahan dalam kehidupan mereka.

  Ching-teng yang telah melakukan kenakalan dapat berubah kerana kehadiran Chia-Yi. Sebaliknya, kehidupan Chia-Yi juga menjadi lebih berwarna sejak kehadiran Ching-teng.

  Adakah terdapat filem lain yang ingin anda tonton? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan