10 Permainan Angkasa 2017 Terbaik yang Mesti Anda Mainkan

Terdapat begitu banyak permainan bertema ruang yang boleh anda mainkan di PC. Inilah Jaka yang mengkaji 10 permainan ruang terbaik pada tahun 2017.

Siapa yang tidak mahu meneroka ruang? Sebenarnya anda dapat mewujudkannya dengan beberapa cara seperti bekerja di NASA, mengambil bahagian dalam program percutian ruang angkasa, atau mendaftar untuk berpindah dan tinggal di Marikh. Boleh. Tetapi pilihan sekarang sangat sukar untuk direalisasikan, atau hampir mustahil.

Salah satu cara termudah, sekurang-kurangnya untuk pengalaman menjelajah ruang, adalah dengan bermain permainan. Pelbagai permainan bertema ruang tersedia untuk anda bermain dengan PC atau komputer anda. Agar tidak keliru, berikut adalah sepuluh permainan ruang terbaik Jaka pada tahun 2017 yang mesti anda cuba.

BACA JUGA
  • Cepat Daftar! Berpindah ke Negara Pertama di Angkasa
  • 5 Perkara Menarik Yang Hanya Boleh Dilakukan oleh Angkasawan di Angkasa
  • Anda Kini Boleh Menjelajah Ruang dengan Google Street View!

10 Permainan Angkasa Terbaik 2017

1. Ruang Percuma 2

FreeSpace 2 adalah permainan simulasi perang ruang yang dilancarkan pada tahun 1999. Walaupun usianya agak tua, permainan yang satu ini adalah salah satu permainan tema ruang kegemaran. Selalu melakukan kemas kini, keadaan dan objek yang kerap berada di luar angkasa versi FreeSpace 2 tidak akan jauh berbeza dengan keadaan asal.

Muat turun: FreeSpace 2

2. Kesetiaan

Permainan ini mengalami pasang surut kerana sejak diluncurkan pada tahun 2000, Allegiance harus ditarik dari edaran kerana masalah terlalu berat ketika dimainkan. Permainan dengan tema perang ruang angkasa akhirnya dilancarkan secara rasmi pada awal 2017 setelah mendapat lesen dari MIT.

Muat turun: Kesetiaan

3. Perintis

Bagi anda yang ingin menjelajah ruang dengan bebas secara bebas, maka anda benar-benar wajib mencuba permainan ini. Pioneer membolehkan pemain meneroka ruang dengan bebas dan melakukan apa sahaja yang mereka mahu lakukan. Tanpa misi yang mengikat, pemain permainan ini benar-benar diberi kebebasan untuk pergi ke mana sahaja dan melakukan apa sahaja di luar angkasa.

Muat turun: Perintis

4. StarMade

Peminat Minecraft dan ingin merasakan sensasi menjelajah ruang gaya Minecraft? Anda harus mencuba permainan yang disebut StarMade . Permainan ini mengajak pemain untuk meneroka angkasa lepas yang sepenuhnya berbentuk seperti kotak Minecraft. Anda boleh bermain permainan ini sendiri dalam mod pemain tunggal, atau memutar balik dengan menggunakan mod berbilang pemain.

Muat turun: StarMade

5. SpaceEngine

Hampir sama dengan Pioneer, SpaceEngine sebenarnya adalah simulator yang menerangkan keadaan ruang sebenarnya. Tanpa misi atau pertempuran yang mengikat, anda boleh menjelajah dan menjelajahi semua pelosok ruang dengan bebas. Menariknya, SpaceEngine juga akan melengkapkan anda dengan data dan fakta saintifik yang berlaku di ruang angkasa.

Muat turun: SpaceEngine

6. Oolit

Permainan ini sebenarnya adalah pembuatan semula permainan yang disebut Elite, yang diciptakan oleh David Braben pada tahun 1984. Permainan ini menyediakan beberapa mod untuk pemain termasuk perdagangan, pertempuran, menjadi lanun atau lanun, dan beberapa mod lain yang semuanya boleh anda lakukan luar angkasa.

Muat turun: Oolite

7. Orbit

Sekiranya anda telah mencuba SpaceEngine dan merasakan bahawa simulator memberikan pengalaman yang sangat nyata dalam menjelajah ruang angkasa, maka anda akan lebih terkesan apabila anda mencuba Orbiter . Bermula dari perincian kapal angkasa, penampilan benda atau benda langit, hingga tekstur batuan planet, semuanya terasa sangat nyata.

Muat turun: Orbiter

8. Ruang Patah

Kembali dengan permainan bertema perang di ruang angkasa, kali ini adalah permainan yang disebut Fractured Space yang mesti anda cuba juga. Anda akan diberikan beberapa mod termasuk mengendalikan kapal angkasa yang sangat besar, pemain koperasi vs persekitaran (PvE), hingga pertempuran 5 vs 5.

Muat turun: Ruang Patah

9. Konflik Bintang

Permainan bertema ruang yang boleh anda mainkan dalam talian. Star Conflict adalah permainan dalam talian berbilang pemain (MMO) secara besar-besaran yang menyajikan pertempuran untuk memerangi kawasan luar angkasa yang luas. Bagi anda penggemar permainan MMO dan berminat untuk meneroka angkasa lepas, anda benar-benar perlu mencuba permainan ini.

Muat turun: Konflik Bintang

10. EVE Dalam Talian

Satu lagi permainan MMO bertema ruang, kali ini dipanggil EVE Online . Permainan ini menceritakan kisah pencerobohan 'pihak asing' di kawasan di luar angkasa. Para pemain diberi misi untuk menyelamatkan dan mengambil alih kawasan tersebut. Permainan ini menjadi salah satu yang paling menarik kerana memerlukan strategi yang matang untuk memenanginya.

Muat turun: EVE Dalam Talian

Itulah sepuluh permainan PC bertema ruang terbaik pada tahun 2017 yang mesti anda cuba. Terutama bagi anda yang suka dan sangat ingin tahu tentang nama ruang, Jaka mengesyorkan untuk tidak ketinggalan walaupun satu permainan. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan