Bukan Untuk Anak Muda, Inilah 5 Anime Paling Kejam dan Seram!

Tetapi nampaknya, tidak semua anime dapat ditonton oleh semua peringkat usia. Terdapat juga beberapa anime yang dikhaskan untuk orang dewasa. Jangan percaya? Mari lihat, 5 anime paling brutal dan menyeramkan sepanjang masa ...

Filem anime atau kartun dari Jepun, sangat baik di Indonesia. Walaupun pada masa ini jarang ditayangkan di skrin TV, remaja sering menontonnya melalui internet.

Tetapi nampaknya, tidak semua anime dapat ditonton oleh semua peringkat usia. Terdapat juga beberapa anime yang dikhaskan untuk orang dewasa. Jangan percaya? Mari lihat, 5 anime paling brutal dan menyeramkan sepanjang masa ...

BACA JUGA
  • Jangan Tonton 7 Anime Ini Sekiranya Anda Tidak Mahu Berbuka Puasa (Bahagian 1)
  • Jangan Tonton 7 Anime Ini Jika Anda Tidak Mahu Berbuka Puasa (Bahagian 2)
  • Dewasa sahaja! Ini 5 Permainan Anime di Steam Yang Yahud

Ini adalah 5 Anime Paling Kejam dan Seram!

1. Berserakan

Sumber gambar: Gambar: Koei Tecmo

Anime ini mengisahkan perjalanan Guts untuk membalas dendam Griffith . Sebabnya adalah kerana Griffith telah mengorbankan semua rakan Guts (termasuk Guts sendiri), bahkan memperkosa gadis yang dia gemar menjadi dewa.

Sepanjang perjalanan Guts mesti melawan apa sahaja syaitan atau raksasa atau manusia, kejadian kejam tentu saja sering berlaku. Sepanjang perjalanan ada juga beberapa adegan dewasa sebagai gangguan, menjadikan anime ini jauh lebih berwarna.

2. Parasyte

Sumber gambar: Gambar: ShowCase

Madhouse adalah produksi yang sudah cukup terkenal dengan anime seperti Cardcaptor Sakura atau Death Note. Anime yang disebut Parasyte ini mengisahkan tentang makhluk asing parasit yang menyerang manusia dengan mengambil alih tubuhnya.

Tetapi tidak seperti anime biasa, anime ini berani menampilkan pemandangan mengerikan yang di luar akal manusia. Seperti pemandangan memakan kepala seseorang, atau memakan bahagian manusia yang lain. Kerana sangat menarik, anime ini juga mendapat adaptasi filem aksi langsung.

3. Elfen Berbohong

Sumber foto: Gambar: JxbP

Adakah anime dengan watak utama yang comel bernama Lucy sebenarnya. Dia mempunyai kekuatan psikik yang dapat menggerakkan apa sahaja di sekelilingnya hingga jarak 2 meter, membuatnya tersekat di makmal.

Pada awal anime ini, Lucy akan diberitahu untuk akhirnya dibebaskan. Dengan alasan apa pun, dia membunuh semua orang yang berada di sana. Bahagian kejadian pembunuhan ini sangat kejam, kerana memaparkan banyak darah dan tubuh manusia yang terputus.

4. Tokyo Ghoul

Sumber gambar: Gambar: Creepypasta Wiki

Sebilangan besar daripada anda mesti mengetahui anime ini, kerana dulu sangat popular. Menceritakan sosok Ghoul dalam bentuk manusia di sekeliling kita. Walaupun serupa dengan manusia, hantu memakan daging dan darah manusia.

Salah satu mangsa hantu yang berpotensi bernama Ken Kaneki , agar tidak menjadi mangsa dia terpaksa dipindahkan untuk menjadi setengah hantu. Pada akhirnya Ken Kaneki terpaksa melawan hantu lain sehingga tidak ada mangsa lain.

5. Boku No Pico

Sumber foto: Gambar: Dnovax

Anime yang mengisahkan perjalanan cinta seorang lelaki bernama Tomatsu . Semasa bercuti, dia bertemu dengan 'gadis' yang sangat cantik dan feminin bernama Pico . Kemudian Tomatsu memutuskan untuk berkencan dengan Pico.

Semuanya begitu indah dan kondusif, sehingga kejadian ini berlaku. Ketika itulah Pico mengakui bahawa dia lelaki. Apakah kisah selanjutnya, adakah Tomatsu masih menjalani hubungan haram ini?

Itulah 5 anime paling brutal dan menyeramkan setakat ini menurut Jaka. Perkara yang paling menakutkan bagi Jaka ialah nombor 5. Bagaimana dengan anda, nombor mana yang paling menakutkan? Kongsi di ruangan komen!

Oh ya, pastikan anda juga membaca artikel yang berkaitan dengan Anime atau penulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: Shutterstock

Artikel Berkaitan