7 Jenama Laptop Terbaik 2020 yang Canggih, Tahan Lama, dan Anti Lambat!

Perlu merujuk jenama komputer riba terbaik untuk tahun ini? Tenang, berikut adalah cadangan jenama komputer riba terbaik, paling canggih, tahan lama, dan mempunyai spesifikasi terbaik.

Dengan perkembangan zaman, orang semakin memerlukan alat untuk keperluan harian mereka. Dari kerja ke hubungan, kita tidak akan pernah terpisah dari alat.

Salah satu alat terpenting hari ini adalah komputer riba . Alat ini diperlukan oleh pekerja, pensyarah, guru, pelajar, bahkan pelajar untuk menyokong proses kerja dan pengajaran-pembelajaran.

Tidak hairanlah, banyak orang mencari jenama komputer riba terbaik yang menjamin ketahanan dan ketangguhan . Apa yang anda fikir adalah jenama komputer riba terbaik yang anda cari? Lihat carian Jaka di bawah!

 • HP
 • MSI
 • DELL
 • Acer
 • Asus
 • epal
 • Jenama Laptop Terbaik pada tahun 2020

  Beberapa jenama komputer riba terbaik di bawah ini, selain terbukti tahan lama dan tahan lasak, juga mempunyai harga yang cukup berpatutan , walaupun ada yang cukup harganya untuk membuat mata Anda menonjol.

  Ingin tahu, bukan? Tanpa perlu berlama-lama lagi, Jaka akan membentangkan senarai 7 jenama komputer riba terbaik , khususnya pada tahun 2020. Inilah ulasannya!

  1. Lenovo

  Sumber gambar: PCWorld

  Sekiranya anda ingin mencari jenama komputer riba yang bagus dan tahan lama, Lenovo adalah jawapannya. Lenovo adalah salah satu jenama komputer riba terbaik dan harganya cukup kompetitif .

  Jenama komputer riba terbaik ini terkenal kerana sentiasa memberikan kualiti terbaik untuk monitor dan sistem suaranya. Di samping itu, daya tahan bateri juga kuat. Oleh itu, Lenovo adalah komputer riba yang baik untuk pelajar dengan pelbagai aktiviti.

  Salah satu contoh yang boleh anda pertimbangkan ialah Lenovo Ideapad S340 . Komputer riba dengan pemproses Core i5 sememangnya direka untuk kelas menengah dengan spesifikasi yang sengit. Tentunya tidak membuat anda kecewa, geng!

  2. HP

  Sumber gambar: laptophia.com

  HP adalah salah satu jenama komputer riba utama sehingga kini, terutama bagi mereka yang mencari komputer riba dengan badan yang tahan lasak dan tahan lama. Sebagai tambahan, HP adalah jenama komputer riba terbaik dengan bateri yang tidak perlu diragui lagi, geng!

  Selain itu, satu lagi ciri komputer riba HP adalah lubang pengudaraan udara yang diletakkan di sisi badan, bukan di bawah. Ini akan mengurangkan potensi pemanasan berlebihan dengan ketara berbanding jenama lain.

  Akhirnya, HP adalah jenama komputer riba terbaik dan termurah yang disasarkan oleh banyak orang dengan harga bermula dari 5 juta .

  Contohnya, HP 14-CK0012TU . Disokong dengan Intel Celeron N4000 , ** HDD 500GB **, dan 4GB DDR4 RAM berkapasiti, komputer riba ini terasa sangat teruk!

  3. MSI

  Sumber gambar: komputer riba Mag

  Jangan mengaku pemain jika anda tidak tahu jenama komputer riba ini! Komputer riba MSI sudah terkenal di dunia kerana mereka selalu memegang pemain terkenal untuk mempromosikan komputer riba ini.

  Komputer riba ini direka khas untuk permainan atau melakukan program tugas berat. Bermula dari spesifikasi yang sukar hingga reka bentuk yang kukuh yang menjadikan anda tidak boleh memandang rendah jenama komputer riba yang terbaik.

  Salah satu komputer riba permainan berpatutan terbaik adalah MSI GF63 . Selain penampilan badan yang cantik, spesifikasi sangat sukar untuk bermain permainan AAA terkini atau melakukan penyuntingan video .

  4. DELL

  Sumber gambar: KLIKnKLIK.com

  Tidak seperti pengeluar alat lain, DELL hanya memfokuskan diri untuk menghasilkan komputer riba. Tidak hairanlah, kualiti komputer riba bukan gurauan, geng!

  Salah satu jenama komputer riba terbaik di Indonesia menyajikan reka bentuk yang kukuh dan berdaya tahan berkat penggunaan casing kromium . Malah sebahagian daripadanya dilapisi keluli, anda tahu!

  DELL juga menawarkan prestasi spesifikasi yang hebat menjadikannya sesuai untuk permainan. Salah satunya ialah DELL Inspiron 14 3473 . Anda boleh mendapatkan jenama komputer riba terbaik bermula dari 4 juta . Dijamin tidak akan kecewa!

  5. Acer

  Sumber gambar: LaptopMedia.com

  Acer adalah salah satu jenama komputer riba terbaik pada tahun 2019 dan banyak orang mencarinya. Popularitinya cukup tinggi di Indonesia.

  Reka bentuk jenama komputer riba terbaik ini memang futuristik terkenal, yang mencerminkan spesifikasi yang tidak kurang hebatnya. Di samping itu, jika komputer riba ini mempunyai masalah, anda boleh menemui deretan pusat perkhidmatan Acer yang tersebar di seluruh Indonesia.

  Untuk kelas menengah, Acer boleh menjadi jenama komputer riba terbaik yang anda dapat ** bermula dari 4 Juta **. Salah satu contohnya ialah Acer Aspire 3 A315 . Dengan RAM 8GB, komputer riba ini juga sesuai untuk permainan, anda tahu!

  6. Asus

  Sumber gambar: JD.id

  Siapa yang tidak mengenali jenama komputer riba yang terbaik? Memang betul, bukan sahaja terkenal dengan telefon bimbit berkualiti tinggi , komputer riba juga tidak mahu kehilangan.

  Asus terkenal kerana memberikan kelebihan yang tidak akan terdapat pada komputer riba lain. Bermula dari motherboard yang sukar, dibuat permainan yang kuat, hingga jaminan jaminan yang panjang.

  Tidak hairanlah Asus terkenal sebagai salah satu jenama komputer riba terbaik dan tahan lama . Jenama komputer riba ini juga menjadi pilihan pelajar dan pelajar untuk aktiviti pembelajaran , anda tahu!

  Contohnya, Asus VivoBook X441BA-GA412T . Selain berpatutan, komputer riba ini juga sesuai untuk kerja harian pelajar dan pelajar amnya.

  7. Epal

  Sumber gambar: Blog TribunJualBeli

  Sekiranya anda ingin membincangkan mengenai jenama komputer riba yang terbaik dan tahan lama sepanjang masa, Apple adalah satu-satunya yang tidak boleh hadir dalam senarai. Ya ya, siapa yang tidak tahu ketangguhan dan prestij Apple?

  Lebih dikenali sebagai MacBook , Apple terkenal dengan keseluruhannya dalam mengusahakannya. Cuba bayangkan, RAM minimum yang disediakan dalam 1 alat ialah 8GB. Reka bentuk yang elegan dan kukuh menjadikannya salah satu jenama komputer riba yang paling tahan lama.

  Salah satu komputer riba terbaik Apple yang boleh disyorkan oleh Jaka adalah MacBook Pro 16 inci . Dengan pemproses Intel Core i9 8-core 2.3GHz, RAM 16GB dan SSD 1TB, pelbagai pekerjaan anda dijamin dapat berjalan lancar!

  Itulah 7 jenama komputer riba terbaik yang boleh anda anggap sebagai alat terbaru anda tahun ini. Bagaimana untuk Adakah anda bersetuju dengan Jaka?

  Sekiranya misalnya anda mempunyai pendapat lain, sila tuliskannya di komen di bawah. Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai komputer riba atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan