Cara Membuat Kekunci Navigasi seperti iPhone X

Isyarat navigasi memang dibincangkan. Anda juga boleh mencubanya, berikut cara membuat butang navigasi seperti iPhone X.

Setiap telefon pintar android biasanya selalu dilengkapi dengan 3 butang navigasi . Butang utama, butang Kembali, dan butang untuk melihat Aplikasi Terkini. Ia kelihatan kaku dan seperti lelaki yang betul.

Kini anda dapat menjadikan paparan bar navigasi lebih dinamik seperti butang navigasi isyarat pada iPhone X dan Android P. Anda hanya perlu memasang aplikasi tambahan. Berikut adalah bagaimana untuk membuat butang navigasi seperti iPhone X .

BACA JUGA
  • Cara Mengubah Butang Navigasi Android Tanpa Root
  • Cara Membuat Bar Navigasi Android Anda Seperti Samsung Galaxy S8
  • Bukan Sihir tetapi Sihir, Inilah Cara Menghidupkan Telefon Pintar Tanpa Menekan Butang Kuasa

Inilah Cara Membuat Kekunci Navigasi Ala iPhone X

Untuk menjadikan butang navigasi menjadi sejuk seperti iPhone X, anda hanya perlu memuat turun aplikasi bernama Navigations Gestures . Aplikasi ini percuma dan boleh digunakan pada telefon pintar atau tidak. Muat turun aplikasi di sini:

MUAT TURUN Apl

Cara Memasang Isyarat Navigasi pada Telefon Pintar sudah Root

Sekiranya telefon pintar anda telah di-root, prosesnya akan lebih mudah dan cepat. Inilah cara menyelesaikannya:

  • Pertama buka aplikasi Navigations Gestures, kemudian anda akan melihat halaman selamat datang, ketuk Ikon Anak Panah secara langsung . Selepas itu kita akan memasuki menu Kebolehcapaian . Ketik Hibah untuk mengaktifkan aplikasi ini pada telefon pintar Android anda.
  • Selepas itu anda akan diarahkan ke tetapan kebolehaksesan pada telefon pintar anda. Aktifkan Gerakan Navigasi dengan menggeser togol ke kanan. Munculan pengesahan akan muncul dan pilih OK .
  • Proses seterusnya adalah tetapan keselamatan, ketuk Beri untuk meneruskan. Sekiranya telefon pintar anda telah di-root, ketik pada pilihan Use Root untuk mengaktifkan butang navigasi seperti iPhone X.
  • Kemudian pemberitahuan akan muncul dan membaca dengan teliti . Sekiranya anda tidak menyukai aplikasi dan ingin mencopot pemasangan, jangan lupa untuk melumpuhkan tetapan kebolehcapaian aplikasi ini terlebih dahulu. Jika tidak, telefon pintar akan rosak dan navigasi tidak lagi berfungsi .
  • Proses penyediaan awal selesai, sekarang kita dapat mulai menggunakan butang navigasi seperti iPhone X di telefon bimbit Android kita. Geser togol ke kanan pilihan Gesture Enabled untuk mengaktifkan.
  • Anda boleh menyesuaikan ukuran, penampilan dan fungsi isyarat navigasi ini. Caranya adalah dengan mengetuk ikon tetapan di sudut kanan atas lelaki.

Cara Menggunakan Navigasi Isyarat pada Telefon Pintar TANPA Akar

Prosesnya adalah lelaki yang lebih sukar dan lebih sukar. Anda memerlukan komputer untuk mengaktifkan aplikasi. Prosesnya hanya berbeza di bahagian Write Secure Settings , pilih pilihan Non-Root . Anda boleh menonton proses terperinci melalui video ini:

Inilah Penampilan Lelaki Isyarat Navigasi

Kekunci navigasi akan memanjang dan berada di bahagian bawah skrin . Anda boleh gunakan untuk kembali, melihat aplikasi terbaru, pergi ke halaman utama, dan sebagainya. Anda boleh menetapkannya di menu tetapan.

Begitulah cara lelaki membuat butang navigasi seperti iPhone X pada telefon Android . Penampilan butang navigasi anda boleh menjadi lebih sejuk dan sederhana. Hanya satu butang dengan pelbagai fungsi.

Baca juga artikel mengenai Kekunci Navigasi atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan