5 Item Bergerak PUBG yang Selalunya Dipandang Rendah oleh Noobes

Pelbagai jenis barang boleh didapati pemain tersebar di banyak lokasi. Item ini tentunya mempunyai fungsi yang berguna untuk pemain dalam perang dan bertahan.

Sejak adanya versi mudah alihnya, Player Unknown's Battlegrounds atau lebih dikenali sebagai PUBG telah menarik lebih ramai pemain. Permainan battle royale yang satu ini menawarkan permainan yang menarik dan sengit dengan permainan dan grafik yang licin . Lokasi yang dipaparkan juga dijelaskan secara terperinci sehingga menambah keseronokan bermain.

Perkara lain yang menjadikan permainan ini popular adalah pelbagai item . Pelbagai jenis barang boleh didapati pemain tersebar di banyak lokasi. Item ini tentunya mempunyai fungsi yang berguna untuk pemain dalam perang dan bertahan.

Namun, ternyata terdapat banyak pemain yang menganggap item tertentu tidak berguna jadi abaikan saja. Seperti 5 Item PUBG Mudah Alih yang Sering Dipandang rendah oleh Noobes . Item apa yang anda maksudkan? Ayuh, lihat ulasan di bawah!

BACA JUGA
  • Makan Malam Ayam Auto! 6 Senjata Bergerak PUBG dengan Kerosakan Terbesar
  • 5 Item Paling Mahal dalam PUBG Yang Anda Boleh Beli Hanya Jika Anda Keturunan Sultan
  • 5 Item Selain Senjata yang Mesti Anda Miliki di PUBG Mobile

5 Item Bergerak PUBG yang Selalunya Dipandang Rendah oleh Noobes

1. Pembunuh Sakit

Sumber gambar: teepublic.com

Pain Killer adalah salah satu item yang paling kerap dilupakan oleh pemain. Item ini dianggap tidak begitu penting dibandingkan dengan item lain sehingga sering diabaikan oleh para pemain. Walaupun Pain Killer dapat menjadi salah satu jaminan untuk Makan Malam Ayam . Item ini akan menambahkan kelajuan pergerakan 2.5 peratus jadi sangat berguna jika anda ingin melarikan diri atau mengejar lawan.

2. Minuman Tenaga

Sumber gambar: xuehua.us

Item satu ini adalah penggalak terkecil sehingga sering diremehkan. Memang, minum Energy Drink tidak akan memberi banyak kesan kepada pemain. tetapi, jika pemain ingin mengumpulkan banyak barang ini , maka dia boleh berguna untuk meningkatkan kelajuan pergerakan. Selagi anda minum lebih dari satu, Minuman Tenaga dapat membantu anda mengejar lawan atau melarikan diri ketika mati.

3. Molotov Cocktail

Sumber gambar: rankmylist

Molotov Cocktail adalah salah satu item Grenades atau Throwables yang sering diabaikan pemain. Berbanding dengan mengambil barang ini, pemain lebih suka mengambil barang-barang bom tangan lain seperti Frag Grenade. Walaupun Molotov Cocktail juga mempunyai fungsi yang baik untuk menyerang lawan anda. Item ini mempunyai daya letupan yang tinggi sehingga cukup berbahaya bagi pihak lawan.

4. Granat Asap

Sumber gambar: sport.eastday.com

Seperti Molotov Cocktail, Smoke Grenade adalah item lain yang sering dipandang rendah. Sebenarnya, item ini cukup berguna untuk menyembunyikan diri daripada musuh. Asap yang keluar dari item ini dapat membantu pemain bersembunyi dan melarikan diri dan juga dapat digunakan untuk memperbodohkan lawan .

5. Kuali

Sumber gambar: youtube.com

Kuali ini bukan untuk memasak, kawan-kawan. Bentuk sepele mungkin membuat pemain tidak mahu menerimanya. Walaupun Pan ini cukup berguna untuk pertarungan jarak dekat alias melee . Kuali ini boleh digunakan untuk memukul lawan dengan kuat.

Nah, itu adalah 5 Item Bergerak PUBG yang Selalunya Dipandang Rendah oleh Noobes . Sebenarnya, semua item dalam permainan ini pastinya dibuat untuk menolong pemain dan mempunyai kegunaan masing-masing. Bagaimana? Adakah anda ingin mengambil barang-barang ini mulai sekarang?

Artikel Berkaitan