Cara Menikmati Paparan Priv BlackBerry pada Android Anda

BlackBerry Priv telah menjadi peranti Android yang paling banyak diperkatakan sejak kebelakangan ini. Adakah anda ingin mencuba BlackBerry Priv? Ini adalah cara menikmati BlackBerry Priv pada Android anda.

BlackBerry Priv telah menjadi peranti Android yang paling kerap diperkatakan sejak kebelakangan ini. Bukan kerana Blackberry beralih ke sistem operasi Android, tetapi juga kerana BlackBerry menjanjikan pengalaman menggunakan Android yang berbeza dari Android lain. Adakah anda ingin mencuba BlackBerry Priv? Ini adalah cara menikmati BlackBerry Priv pada Android anda.

BACA JUGA
  • 5 Ciri-ciri BlackBerry Priv Boleh Memulihkan BlackBerry Glory?
  • BlackBerry Priv Mengaku Menjadi Telefon Pintar Paling Selamat dan Menggunakan Pemproses 64-Bit
  • Cara Menikmati Apple iOS 7 di Android

Menjadi peranti pertama dengan sistem operasi Android nampaknya tidak menjadikan BlackBerry menjual BlackBerry Priv dengan harga yang agak murah. Khabarnya, BlackBerry Priv berharga Rp 9 juta . Adakah anda pasti mahu membelinya?

[alat] 1616 [/ alat]

Cara menikmati BlackBerry Priv di Android anda

Anda juga mesti ingin tahu mengenai BlackBerry Priv, bukan? Bukan hanya kerana reka bentuk BlackBerry Priv yang menarik, tetapi juga kerana BlackBerry menjanjikan pengalaman baru menggunakan Android dengan BlackBerry Priv. Bagaimana jika Jaka menjemput anda untuk mencuba pengalaman menggunakan BlackBerry Priv di Android? Ayuh, cubalah!

1. Pasang Pelancar BlackBerry

Yang pertama, BlackBerry melengkapkan BlackBerry Priv dengan BlackBerry Launcher. Peluncur yang disediakan di BlackBerry Priv bukan hanya pelancar biasa, tetapi dilengkapi dengan ciri khas yang unik dan segar. Untuk menikmati BlackBerry Priv, mari kita pasang BlackBerry Launcher pada Android anda dari pautan yang disediakan oleh Jaka. Sistem operasi Android Lollipop minimum ya!

DOWNLOAD Aplikasi Peningkatan Desktop Xaiux

Jangan lupa juga untuk memasang BlackBerry Service, agar BlackBerry Launcher dapat berjalan dengan sempurna.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Blackberry

Apa yang ditawarkan oleh BlackBerry Launcher? Ini dia!

  • Pemandangan Segar

Tidak seperti kebanyakan pelancar di Android, BlackBerry Launcher hadir dengan penampilan yang segar. Membawa sistem operasi Android Lollipop 5.1.1 , ternyata BlackBerry dengan teliti merombak tampilan pelancar yang dilengkapi dengan BlackBerry Priv.

Kerana BlackBerry Prive menggunakan butang navigasi di layar, sangat disayangkan pada Android Jaka yang tidak menggunakan butang navigasi di layar sehingga ada ruang kosong di bawah panel skrin utama dan laci aplikasi. Secara keseluruhan, ia kelihatan segar bukan?

  • Widget Pop timbul

Khas Android, BlackBerry juga menyediakan BlackBerry Launcher dengan widget yang dapat memudahkan akses ke pelbagai aplikasi. Perbezaannya ialah, BlackBerry disematkan ciri Pop-up Widget . Dengan fitur ini, Anda dapat dengan mudah menyesuaikan widget yang ingin Anda lihat dalam aplikasi, tanpa harus menambahkan widget ke layar utama. Caranya, anda menggesek aplikasi yang mempunyai tanda 3 titik di bawahnya (yang bermaksud aplikasi menyokong Widget Pop-up). Kemudian pilih pop timbul seperti yang anda mahu paparkan semasa anda menggesek aplikasi.

  • Banyak Penyokong Pintasan

Bukan hanya widget seperti kebanyakan Android, BlackBerry Launcher dilengkapi dengan jalan pintas yang akan memudahkan anda menjalankan perintah dalam satu aplikasi. Contohnya, semasa membuat mesej BBM baru, memulakan Mesyuarat BBM, menjadualkan Mesyuarat BBM, memainkan senarai main dan banyak lagi. Jimat lebih banyak masa bukan?

2. Pasang papan kekunci BlackBerry

Bukan hanya pelancar, yang membezakan BlackBerry Priv adalah papan kekunci fizikal. Namun, kerana dilengkapi dengan layar sentuh, BlackBerry juga menyediakan BlackBerry Priv dengan papan kekunci maya. Nah, bagi anda yang ingin mencuba menggunakan BlackBerry Keyboard, sila muat turun sehingga anda dapat menikmati BlackBerry Priv di Android anda.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Blackberry

Apakah keunikan yang dibawa oleh Papan Kekunci BlackBerry? Seterusnya, izinkan saya melihat beberapa ciri unik Papan Kekunci BlackBery untuk anda:

  • Ramalan Leret

Anda akan mudah mengetik dengan cepat menggunakan BlackBerry Keyboard, kerana ramalan perkataan yang akan kami tulis seterusnya telah diberikan dalam setiap surat yang berkaitan. Sekiranya ada hak, anda hanya boleh menggesek huruf tersebut. Dijamin menaip lebih pantas!

  • Penggantian Kata

Salah satu yang diingat dari BlackBery ialah autotext, bukan? Anda boleh menggunakan autotext dengan Papan Kekunci BlackBerry.

Itu sahaja? Tidak. Masih terdapat ciri khas keyboard Android, seperti sokongan emoji dan sokongan berbilang bahasa. Cepat dan pasang!

Dengan menggunakan BlackBerry Launcher dan BlackBerry Keyboard, anda boleh mencuba pengalaman menggunakannya, bukan? Sekiranya anda mahukan pengalaman BlackBerry Priv sepenuhnya, anda harus membeli peranti Android terkini dari BlackBerry.

Oh ya, anda juga boleh mencuba Kalendar BlackBerry untuk menggantikan fungsi Kalendar Google jika anda mahukan lebih banyak BlackBerry. Menarik kan?

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Blackberry

Artikel Berkaitan