Cara Menggunakan Aplikasi Tik Tok Seru dan Lucu

Ngaku eksis di berbagai media sosial? Belum sah kalau kamu belum mencoba aplikasi Tik Tok yang gak kalah seru sama platform lain. Berikut cara menggunakan Tik Tok.

Berbagai platform media sosial kini memang digandrungi nyaris semua orang, terutama pengguna smartphone atau gadget. Mulai dari Facebook, Instagram, Snapchat dan medsos lainnya, semuanya menyediakan fitur menarik. Kini hadir lagi satu platform yang juga gak boleh kamu lewatkan.

Dia adalah Tik Tok . Aplikasi sosial video pendek ini yang disokong oleh muzik adalah mustahak untuk anda mencuba kerana ciri-ciri yang menyeronokkan dan menarik . Jaka seterusnya memberitahu anda cara menggunakan Tik Tok bagi anda yang ingin tahu.

BACA JUGA
  • Cara Mudah Menggunakan Lesley di Mobile Legends
  • BAHAYA! Ternyata 6 kedudukan cara menggunakan alat ini salah
  • Bagaimana Menangkap Hantu Semasa Bulan Puasa di Android, Berani Mencuba?

Cara menggunakan Aplikasi Tik Tok

Sekiranya anda pernah mencuba aplikasi yang disebut Musical.ly , anda pasti tidak akan terbiasa sebaik sahaja anda mencuba Tik Tok. Menyediakan perkhidmatan yang membolehkan anda membuat video pendek yang disertai dengan lagu , anda boleh membuat video lipync atau bersenang-senang menggunakan aplikasi ini.

Di samping itu, aplikasi ini juga mempunyai pelbagai penapis dan kesan lucu yang boleh anda gunakan dan pastinya menjadikannya lebih menarik. Sekiranya demikian, anda hanya melihat cara menggunakan Tik Tok dan ikuti langkah-langkah di bawah.

  • Pasang aplikasi Tik Tok secara percuma di Google Play Store .

Muat turun: Tik Tok

  • Sebelum memulakan, anda boleh log masuk menggunakan akaun Facebook, Instagram, Google atau akaun anda yang lain.
  • Pilih ikon " + " di tengah bawah> Anda diberikan pelbagai alias muzik yang dapat dipilih mengikut kategori atau cari terus di bidang carian.
  • Setelah mencari lagu yang sesuai, pilih " Confirm to use and start shooting ".
  • Sebelum memulakan rakaman, anda diberi banyak pilihan penapis, kesan kepada pilihan kelajuan video yang boleh anda buat mengikut kehendak anda.
  • Tekan " Tahan " untuk memulakan rakaman, lepaskan jika anda mahu berhenti.
  • Video anda telah dibuat. Sekarang, anda boleh memberikan tajuk untuk video tersebut dan membagikannya ke akaun media sosial yang anda mahukan.

Itulah penjelasan Jaka mengenai cara menggunakan aplikasi Tik Tok yang lucu dan tidak kurang menariknya daripada aplikasi lain. Anda boleh bebas kreatif dengan mencuba pelbagai penapis lucu dan lagu kegemaran anda. Malah, anda juga boleh mengajak rakan untuk membuat video bersama sehingga menjadi lebih menarik . Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan