Cara Mengawal Kelantangan dan Kecerahan di YouTube dengan Geseran Jari

Dalam artikel ini Jaka ingin memberikan petua menarik, bagaimana mengawal kelantangan dan kecerahan skrin di YouTube dengan Finger Friction, seperti MX Player.

Bagi anda yang gemar menonton filem di telefon pintar, anda pasti biasa dengan aplikasi pemain video VLC Player atau MX Player . Selain dapat menampilkan sari kata, pemain video mempunyai ciri kecerahan layar dan kawalan kelantangan yang sangat mudah.

Contohnya ketika anda menonton video di MX Player, sapu layar ke atas dan ke bawah di sebelah kanan untuk menyesuaikan kelantangan dan kiri untuk menyesuaikan kecerahan layar. Jadi, anda boleh menikmati filem dengan pelbagai syarat.

BACA JUGA
  • Cara Melangkau Iklan di YouTube Android Secara Automatik Tanpa Root
  • Jana Wang Dari YouTube Dengan 5 Jenis Video Ini!
  • 5 Trik Rahsia YouTube yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Cara Mengawal Kelantangan dan Kecerahan Skrin di YouTube dengan Geseran Jari

Sayangnya, ciri hebat ini tidak terdapat di aplikasi YouTube YouTube. Melaporkan dari Wonderhowto, pasukan pengembangan AppListo juga memutuskan untuk menerapkan fitur kawalan sejuk dalam aplikasi YouTube. Mereka juga berhasil mengembangkan aplikasi, yang dapat mengontrol kecerahan dan volume layar seperti di MX Player.

1. Pasang Kawalan Sentuh untuk YouTube

Tenanglah, aplikasi Kawalan Sentuh untuk YouTube ini dapat berfungsi tanpa memerlukan akses root. Yang jelas, bagi anda yang suka menstrim YouTube, sangat mustahak untuk mencuba aplikasi ini.

Aplikasi Produktiviti Aplikasi DOWNLOAD

2. Hidupkan Permit Perkhidmatan dalam Kemudahan

Setelah anda memasang, pertama kali anda membuka pemberitahuan pop-up akan muncul bahawa Sentuhan Kawalan untuk YouTube memerlukan izin yang mesti anda aktifkan dalam tetapan kebolehaksesan. Jadi, anda hanya tekan Tetapan Kebolehaksesan , kemudian pilih Kawalan Sentuh untuk YouTube dan aktifkan.

3. Lihat Tetapan Lain

Sekarang buka aplikasi Touch Controls untuk YouTube lagi, dari sana anda dapat melihat tetapan yang dapat anda sesuaikan, seperti menyesuaikan sensitiviti geser untuk menyesuaikan kecerahan dan volume layar, dan peratusan paparan. Untuk membuka kunci tetapan lain, anda dapat menaik taraf dengan membayar Rp 20.000 .

4. Buka Aplikasi YouTube YouTube

Jaka juga segera mencuba, pastikan video YouTube dalam mod skrin penuh. Seperti yang dijelaskan Jaka di atas, untuk menyesuaikan kelantangan cukup sapu ke atas dan ke bawah di sebelah kanan skrin. Atau, leret ke atas dan bawah di sebelah kiri untuk menyesuaikan kecerahan skrin.

Terdapat hamparan mesej separa telus yang muncul ketika menggunakan fitur tersebut, tetapi harganya kecil untuk membayar fungsi yang luar biasa. Selain itu, anda boleh menghapus lapisan dan membantu pembangun dengan membeli versi lengkap. Sangat mudah bukan? Semoga berjaya dan jangan lupa, Jaka, tunggu komen anda.

Artikel Berkaitan