Jangan berasal dari cinta, ini adalah 18 makna emoji hati yang mesti anda ketahui

Terdapat banyak emoji jantung di papan kekunci yang kami gunakan. Dan ternyata setiap bentuk dan warna mempunyai makna yang berbeza. Oleh itu, jangan hantar asal!

Emoji adalah salah satu hiasan ruang sembang yang sering digunakan untuk menyatakan ekspresi untuk menjadikannya lebih hidup. Terdapat pelbagai jenis emoji yang tersedia, mulai dari emoji senyum, emoji orang, binatang, dan juga hati. Emoji hati bukan hanya satu.

Terdapat lebih daripada 15 jenis emoji jantung, kawan-kawan. Setiap emoji hati juga mempunyai makna dan makna yang berbeza di belakangnya. Oleh itu, anda tidak salah menggunakan emoji, di sini Jaka menerangkan maksud emoji jantung lengkap untuk anda.

BACA JUGA
  • 200 Makna Semua Emoji Lengkap | Jangan Keliru!
  • 15 Emoji Ini Yang Anda Mesti Sering Menafsirkan!
  • 10 Fakta Mengejutkan Mengenai Emoji Yang Anda Belum Tahu (KHAS 18+)

Ini adalah 18 Makna Emoji Jantung pada Telefon Pintar

Berdasarkan jumlah Jaka, terdapat sekurang-kurangnya 18 jenis emoji jantung di pelbagai platform lelaki. Untuk kali ini Jaka akan bergambar dengan emoji di Whatsapp . Di platform lain seperti papan kekunci Google, Twitter, Facebook, iOS, semuanya mempunyai emoji berbentuk yang sama walaupun visualnya kelihatan sedikit berbeza. Segera, lihat 18 makna emoticon berikut:

LIHAT ARTIKEL

1. Hati Merah

Sekiranya makna emoticon ini, pasti anda sudah tahu, kan? Makna emoji hati merah ini adalah simbol cinta . Kedua-duanya dalam konteks hubungan romantis serta persahabatan dan persahabatan. Emoji ini adalah emoji cinta yang paling klasik.

2. Hati Biru

Makna emoticon hati biru ini adalah kesetiaan dan juga persahabatan yang kuat . Sekiranya anda menerima emoji ini dari rakan, itu bermakna dia benar-benar mempercayai anda. Selain itu emoji ini juga melambangkan keprihatinan kita terhadap autisme dan cinta akan sukan air.

3. Hati Ungu

Makna emoji hati ungu ini melambangkan ekspresi pemahaman dan cinta . Emoji ini dapat digunakan untuk menyatakan cinta antara ibu bapa dan anak. Sekiranya fashionista dan selebriti menggunakannya, maka emoji ini dapat dilambangkan sebagai ungkapan kemewahan dan kekayaan.

4. Jantung Jingga

Walaupun bentuk jantungnya utuh tetapi sebenarnya emoji ini melambangkan cinta yang hanya tinggal separuh . Sekiranya anda suka menghantar emoji ini, ini bermakna dia hanya mahu hubungan yang terhad kepada rakan-rakan. Tunggu, ya!

5. Hati Kuning

Makna emoticon kuning atau emas ini adalah cinta dan juga kesucian hati . Tetapi tidak dalam konteks cinta antara kekasih ya lelaki. Tetapi dari segi kebahagiaan dalam hidup dan persahabatan.

LIHAT ARTIKEL

6. Hati Hijau

Emoji ini dikenali sebagai bentuk ekspresi cemburu . Oleh itu, jika teman lelaki anda menghantar emoji ini dengan tergesa-gesa, minta maaf dan berbual. Selain itu emoji ini juga dapat digunakan untuk menggambarkan kedekatan dengan alam dan juga gaya hidup yang sihat.

7. Hati Hitam

Hati hitam sering digunakan untuk menyatakan kesedihan dan juga kesedihan yang mendalam. Di samping itu ia juga boleh digunakan untuk menyatakan humor gelap atau komedi yang membincangkan perkara-perkara serius dan pantang larang untuk dibincangkan.

8. Saman Jantung

Emoji ini berbeza dengan emoji hati merah dari sebelumnya, kawan-kawan. Yang membezakannya ialah garis hitam gelap. Ini melambangkan ikon jantung dalam permainan kad .

9. Berdebar-debar Hati

Makna emoji hati ini adalah simbol kekuatan hubungan cinta seseorang . Hantarkan emoji ini kepada orang yang anda sayangi, supaya mereka tahu bahawa anda sangat menyayangi mereka.

10. Membesar Hati

Makna emoticon hati yang dilihat tumbuh melambangkan cinta seseorang yang semakin meningkat . Hati yang semakin besar dan lebih banyak menyatakan cinta seseorang semakin mendalam dan mendalam. Adakah anda pernah menghantar emoji ini? Tahniah!

11. Hati Berkilau

Makna emoji hati yang disertai dengan kesan bintang yang berkelip adalah penghargaan atas kerja keras anda. Sekiranya anda dihantar emoji ini, ia bermaksud bahawa dia memuji anda dan menunjukkan bahawa anda disayangi.

12. Hati Patah

Mungkin anda sudah dapat meneka makna emotikon ini. Makna emoji hati ini adalah kesedihan dan juga penderitaan . Emoji ini boleh digunakan untuk menggambarkan perasaan anda yang sangat tidak senang kerana cinta.

13. Hati dengan Pita

Emoji ini dapat ditafsirkan jika seseorang memberikan hatinya kepada anda. Selain makna emoticon ini juga boleh menjadi kotak hadiah yang berisi coklat dan perhiasan. Emoji satu hati ini sangat kerap digunakan pada Hari Valentine.

LIHAT ARTIKEL

14. Hiasan Hati

Emoji ini kelihatan sedikit berbeza pada versi iOS, yang bermaksud emotikon ini adalah cinta, perhatian dan kasih sayang terhadap orang yang anda ajak bicara . Sekiranya ada rakan yang percaya, bolehkah anda menghantar emoji ini. Simbol yang anda sayangi mereka.

15. Hati dengan Anak Panah

Makna emoji hati ini memang popular. Anak panah melambangkan anak panah dewa cinta yang memasuki hati seseorang. Ini dapat menggambarkan seseorang yang jatuh cinta dengan kalian .

16. Dua Hati

Emoji satu hati ini menyatakan 'cinta ada di udara! '. Tetapi bukan dari segi hubungan romantis, tetapi ungkapan antara rakan . Terutama kanak-kanak perempuan yang suka menggunakan emoji ini.

17. Hati Berkembang

Makna emoji yang dilihat mengikat adalah simbol cinta antara dua orang . Seseorang seperti anda cuba memenangi hati anda. Emoji ini pada asalnya adalah animasi pada beberapa alat dari Jepun.

18. Seruan Hati yang Berat

Pasti anda tahu tanda seru (!) Benar, sekarang emoji ini adalah pengganti. Maksud emoticon jantung dengan titik di bawah adalah simbol bahawa seseorang sangat menyukai orang lain atau sesuatu .

Itulah lelaki yang bermaksud emoji jantung dari Jaka. Setelah mengetahui semua makna emoticon ini, sekarang jangan sampai hati anda kepada lawan sembang anda. Mereka mungkin salah menafsirkan niat anda. Sangat berguna!

Baca juga artikel mengenai Emoji atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan