Petua untuk Membuat Kod QR Anda Sendiri Percuma

Petua untuk Membuat Kod QR Anda Sendiri Percuma. Dengan 4 langkah mudah anda boleh membuat kod QR untuk blog, laman web, nombor telefon, kenalan, dan bahkan teks.

Kod QR atau bentuk kod bar dua dimensi memang telah menggantikan kod bar dalam bentuk bar. Kod QR dapat menggantikan kod bar kerana dapat menyimpan lebih banyak data. QR Code sendiri telah mendapat lesen standardisasi antarabangsa. Anda pasti telah melihat kod QR, bahkan mungkin anda sudah mempunyai kod QR anda sendiri. Sebagai contoh yang mudah, beberapa aplikasi messenger mempunyai cara untuk menambah rakan menggunakan kod QR. Dan apabila anda menggunakan aplikasi messenger, anda akan mendapat kod QR anda sendiri khusus untuk telefon pintar anda. Perkhidmatan pesanan yang sudah menggunakan kod QR sebagai cara untuk menambah rakan adalah LINE , WeChat , KakaoTalk .

BACA JUGA
  • 3 Cara Mengimbas Kod Bar & Kod QR di Telefon Android, Boleh Tanpa Aplikasi!
  • Codec aptX Membuat Suara Lebih Jelas di Alat dengar Tanpa Wayar

Kali ini JalanTikus ingin berkongsi cara untuk anda yang mempunyai blog, laman web, kupon, kenalan, dan juga teks yang ingin anda kongsi dengan rakan anda dengan menggunakan QR Code.

Cara membuat kod QR anda sendiri secara percuma

  1. Gunakan penyemak imbas anda kemudian masukkan qrcode.kaywa.

  2. Apabila halaman laman web muncul, anda boleh memilih jenis QR Code seperti Url, Coupon, Contact .

  3. Anda boleh menaip teks yang anda mahu buat QR Code, contohnya Jalan Tikus memilih untuk membuat QR Code dari laman web Jalan Tikus. Sekiranya anda ingin menggunakan sesuatu yang praktikal maka anda boleh memilih statik, kerana kod QR anda tidak akan berubah.

  4. Selesai, anda mempunyai kod QR unik khusus untuk anda.

Sekiranya anda menggunakan telefon pintar Android , kini anda dapat mengakses jalantikus.com dan anda akan mendapat semua berita terkini dari Android dan aplikasi terbaik dari Android secara langsung di telefon pintar anda.

Artikel Berkaitan