7 Watak Api Percuma dengan Kemahiran Terbaik dan Unik, Booyah Dijamin!

Sebagai battle royale yang membawa konsep wira, Free Fire mempunyai watak yang unik, geng! Di sini Jaka ingin membincangkan 7 watak Free Fire terbaik.

Ketika datang ke game battle royale di telefon bimbit, sekarang pilihan kami meningkat, geng, dengan kedatangan Call of Duty: Mobile yang juga menyediakan mod popular ini.

Walaupun begitu, permainan yang lebih senior seperti PUBG , Fortnite , dan Free Fire juga patut dimainkan.

Terutama untuk Free Fire kerana ia berbeza dengan pilihan lain, Free Fire membawa konsep wira yang serupa dengan permainan MOBA seperti Mobile Legends .

 • Kelly
 • Rafael
 • Paloma
 • Olivia
 • Nikita
 • Hayato
 • 7 Watak Kebakaran Percuma Terbaik

  Nah, konsep pahlawan ini pastinya menjadikan Free Fire sebagai pilihan unik, geng, yang menjadikannya serupa dengan Apex Legends yang terdapat di konsol dan PC.

  Konsep wira ini juga memberikan kerumitan tertentu kerana setiap watak mempunyai kemahiran dan peranan tertentu yang mesti anda pelajari terlebih dahulu.

  Bagi anda yang menyukai elemen strategi dalam battle royale yang bukan sepenuhnya kemahiran menembak, Free Fire adalah pilihan yang baik, geng.

  Nah, untuk membantu anda sedikit, di sini Jaka ingin memberikan sedikit petua mengenai 7 watak Free Fire terbaik!

  1. Andrew

  Watak ini adalah salah satu watak yang paling popular di Free Fire kerana dia sangat mudah, geng, dan membuatnya sesuai untuk pemula.

  Kemahiran Andrew bersifat pasif dan secara automatik menjadikan rompi yang anda dapatkan dalam permainan tidak mudah rapuh .

  Semua pemain pasti dapat memanfaatkan kemahiran ini, menjadikan Andrew lebih berguna daripada watak lain yang kemahirannya bergantung pada keadaan.

  Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk mencari jaket tahap tinggi dalam permainan, kemahiran Andrew akan sangat membantu anda bertahan lebih lama.

  2. Kelly

  Selain Andrew, ada juga watak lain yang memiliki kemahiran universal yang dapat dimanfaatkan oleh semua pemain, yaitu Kelly .

  Sebagai watak yang digambarkan sebagai atlet berlari, jangan terkejut jika wanita ini mempunyai kemahiran pasif yang dapat menambah kelajuan berlari anda .

  Sebagai permainan battle royale, Free Fire menggunakan sistem zon selamat yang akan terus berubah dan memaksa pemain bergerak hampir setiap masa, menjadikan Kelly sangat berguna.

  Tetapi, Kelly sebenarnya lebih sesuai untuk pemain yang sudah mengetahui lokasi barang rampasan, sehingga mereka dapat mencapai lokasi tersebut sebelum pemain lain.

  3. Rafael

  Bagi pemain yang lebih suka bermain secara solo atau mengambil taktik oportunis, Rafel adalah pilihan yang tepat dengan kemahirannya yang unik.

  Rafael mempunyai kemahiran aktif yang jika digunakan akan membuatnya hilang dari peta minim selama beberapa saat.

  Ingatlah, geng, dalam pertempuran ini matlamat anda adalah bertahan hingga akhir. Oleh itu, anda boleh menggunakan kemahiran ini ketika lawan sibuk bersendirian.

  Sekiranya anda melihat adu tembak berlaku, kemahiran Rafael dapat digunakan untuk menyerang lawan yang juga berguna jika anda menolong rakan.

  4. Paloma

  Di Free Fire, salah satu masalah yang sering timbul adalah barang yang harus anda bawa, terutama jika anda tidak dapat menemukan ransel pada awal permainan.

  Nah, bagi anda yang suka bingung tentang rampasan, Paloma boleh menjadi pilihan, geng, kerana dia mempunyai kemahiran yang membuat peluru senapang tidak mengurangkan kapasiti .

  Memang anda akan dipaksa untuk menggunakan senapang serangan, tetapi kerana senjata ini adalah salah satu senjata terkuat di Free Fire, Jaka, bagaimanapun, tidak akan menolak.

  Kemahiran Paloma juga dapat membantu anda bertahan, geng, kerana anda dapat membawa lebih banyak peralatan sebagai persediaan tambahan.

  5. Olivia

  Watak ini sangat sesuai untuk mereka yang tidak menyukai kesunyian kerana Olivia adalah watak sokongan terbaik dalam Free Fire, yang juga paling menggembirakan.

  Kemahiran Olivia sangat berguna ketika anda bermain dalam duo atau skuad kerana watak yang akan dicabut oleh Olivia akan mendapat HP tambahan .

  Olivia sangat berkesan dalam skuad kerana satu watak dapat bertugas menyerang dan watak lain dapat melindungi Olivia dari serangan lawan.

  6. Nikita

  Maaf, geng, Jaka sekarang agak subjektif kerana walaupun Nikita mempunyai kemahiran yang agak spesifik, Jaka secara peribadi sangat menyukai watak ini.

  Skill Nikita membolehkan pemain memuat semula senjata dengan lebih pantas jika menggunakan sub-machine gun (SMG) .

  SMG tidak sepopuler senapang serang kerana tidak dapat digunakan untuk pertempuran jarak jauh, tetapi senjata ini memiliki tingkat tembakan yang tinggi.

  Nah, apabila digabungkan dengan kemahiran Nikita, SMG boleh menjadi sangat mematikan di kumpulan pertengahan, geng.

  7. Hayato

  Mula-mula sakit, bersenang-senang kemudian, geng, dan Hayato nampaknya menghargai peribahasa.

  Hayato mempunyai kemahiran khusus tetapi sangat berbahaya di mana apabila darahnya menurun, kemampuan penembusan baju besi Hayato akan meningkat .

  Sebagai watak yang digambarkan oleh samurai, kemahiran pasif Hayato sangat berkesan apabila digabungkan dengan senjata jarak dekat.

  Jaka secara peribadi jarang menggunakan watak ini, tetapi ketika melihat Hayato menghampiri, dia sering panik sendiri kerana kemahiran yang dimilikinya.

  Itulah, geng, 7 Karakter Kebakaran Percuma Terbaik menurut Jaka. Sebenarnya tidak ada watak jahat dalam permainan ini, semuanya bergantung pada bagaimana semua orang bermain.

  Nah, Jaka berharap dengan petua ini anda tidak perlu lagi bersusah payah memilih watak yang ingin anda beli dengan berlian.

  Apa pendapat anda mengenai watak di atas? Adakah anda mempunyai cadangan watak lain, geng? Kongsi di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai Free Fire atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan