Bukan Sihir! Ini Cara Mematikan Telefon Pintar Xiaomi Tanpa Menekan Butang Kuasa

Nah, bagi anda, pengguna telefon pintar Xiaomi berikut, Jaka, memberitahu anda cara mematikan dan menghidupkan telefon pintar Xiaomi dengan mudah secara automatik tanpa menekan butang kuasa sehingga anda tidak lupa mematikan telefon pintar anda sebelum tidur.

Seperti yang sudah diketahui ramai, mematikan telefon pintar ketika kita sedang tidur adalah sangat penting. Selain daripada sebab-sebab kesan buruk dari sinaran radiasi dan pemanasan telefon pintar terhadap kesihatan, alasan untuk menjimatkan kuasa bateri juga perlu dipertimbangkan.

Walaupun mengetahui kesan buruknya, kebanyakan kita sering lupa mematikan telefon pintar sebelum tidur . Nah, bagi anda, pengguna telefon pintar Xiaomi berikut, Jaka, memberitahu anda cara mematikan dan menghidupkan telefon pintar Xiaomi dengan mudah tanpa menekan butang kuasa sehingga anda tidak lupa mematikan telefon pintar anda sebelum tidur! Mari lihat.

BACA JUGA
  • Bahaya, Jangan Lakukan Ini untuk Menjimatkan Bateri!
  • Cara Menjimatkan Bateri Telefon Pintar dengan 'Memusingkan' Aplikasi
  • Bateri Nuklear! 5 Teknologi Bateri Telefon Pintar Masa Depan

Cara mematikan dan menghidupkan telefon pintar Xiaomi secara automatik

  • Pertama, untuk mendapatkan ciri ini, anda mesti pergi ke aplikasi keselamatan telefon pintar lalai Xiaomi
  • Kedua, setelah aplikasi dibuka anda pilih Bateri
  • Ketiga, menu Bateri anda harus membuka menu Tetapan Bateri di sudut kanan atas halaman
  • Keempat, untuk mematikan dan menghidupkan telefon pintar Xiaomi secara automatik, anda hanya perlu memilih Jadual hidup / mati
  • Kelima, tetapkan jadual dalam bentuk jam dan hari di mana telefon pintar Xiaomimu akan dimatikan dan dihidupakan secara automatik. Sebagai contoh, anda boleh menetapkan jadual penutupan automatik menjadi 23:59 dan jadual langsung telefon pintar menjadi 5.00 agar sesuai dengan jam Penggera anda. Anda juga boleh memilih jadual ini untuk digunakan setiap hari atau hari-hari tertentu ya!

Nah, itulah cara mudah untuk mematikan dan menghidupkan telefon pintar Xiaomi tanpa menekan butang kuasa. Adakah anda berminat untuk mencubanya? Setelah mencuba, jangan ragu untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen!

Sepanduk: howtogeek.com

Artikel Berkaitan