Takut dengan Fanny? 8 Wira ini Dapat Membuat Fanny Gagal Terbang di War Mobile Legends

Siapa yang tidak kenal dengan wira pembunuh yang mengerikan ini? Ya, dia adalah Fanny, salah seorang pahlawan pembunuh yang dilabel sebagai pahlawan yang sangat mengerikan ketika dipegang oleh pengguna yang boleh dipercayai.

Siapa yang tidak kenal dengan wira pembunuh yang mengerikan ini? Ya, dia adalah Fanny, salah seorang pahlawan pembunuh yang dilabel sebagai pahlawan yang sangat mengerikan ketika dipegang oleh pengguna yang boleh dipercayai . Walaupun Fanny adalah wira yang sangat sukar dikendalikan dan bergantung pada penggemar atau raksasa hutan yang ditandai dengan titik ungu di peta yang dapat memberi kesan kepada pahlawan yang membunuhnya, tetapi jika dipegang oleh pengguna maju, pasukan dengan pengguna itu mungkin akan menang lebih banyak. .

Salah satu perkara yang mengerikan tentang pahlawan ini adalah kemahiran Steel Cable- nya , kemahiran ini akan membuatnya melemparkan kabel ke arah yang ditunjuk oleh pemain, dia akan terbang ketika kabel dipasang ke dinding. Sekiranya dia memukul lawan ketika terbang, maka skill Tornado Strike- nya akan terpicu, skill ini akan membuatnya memutar pedang seperti tornado dan memberikan kerosakan pada musuh yang terkena. Tambahan jika kemahiran ini memukul lawan yang mempunyai penanda mangsa , maka tenaga Fanny akan bertambah semula. Nah, kemahiran ini adalah apa yang ditakutkan oleh pemain kerana apabila Fanny dipegang oleh pengguna yang mahir dan ketepatan yang baik, maka dia akan selalu memukul pahlawan musuh dengan kemahiran ini tanpa menghentikan alias spam, kerana tenaga sentiasa tumbuh semula, ini dapat membunuh pahlawan musuh dengan serta-merta jika pahlawan musuh tidak dapat melepaskan diri atau tidak dapat menghadapinya.

BACA JUGA
 • 5 Kaunter Wira Terbaik dalam Mobile Legends
 • 5 Wira Terbaik dalam Blurring in Mobile Legends
 • Mahal Hingga Sukar Dikuasai, 5 Legenda Mobile Hero Ini Pasti Membuat Anda Maaf Membeli

8 Wira yang membuat Fanny tidak dapat terbang

Tetapi tenang, tidak mustahil untuk mengalahkan wira ini. Untuk membunuh Fanny memerlukan kerja berpasukan yang baik dan mesti ada kaunter wira Fanny. Lalu, siapa pahlawan yang boleh menghadapi Fanny ini? Mari kita lihat artikel berikut.

1. Sabre

Sumber gambar: mobaind.blogspot.com
 • Peranan: Pembunuh
 • Cadangan Keupayaan: Stun, Retribusi

Saber adalah pembunuh yang mempunyai kemahiran CC atau kawalan orang ramai yang disebut Triple Sweep dalam bentuk tiga kombinasi pergerakan, dengan kerosakan dan kawalan orang ramai. Sudah tentu Saber dapat mengalahkan Fanny, terutama jika digabungkan dengan skill yang disebut Flying Sword di mana skill ini akan memutar pedang di sekitar pedang, jika digabungkan dengan yang paling akhir, pedang ini akan bergabung dengan Saber dan memberikan kerosakan tambahan pada pahlawan yang paling hebat oleh Saber, tetapi penggunaan gabungan ini tidak boleh sewenang-wenangnya.

Cuba ansuran pada titik hit Fanny sehingga hampir separuh daripada semua titik hit. Anda melakukan ini dengan menggunakan kemahiran Flying Sword, untuk mengelakkan kemahiran spam Fanny, sudah cukup untuk membayar secara ansuran dengan kemahiran ini, jangan memukulnya secara langsung. Gabungan ini sangat baik untuk membunuh Fanny terutamanya ketika perang sedang berlangsung.

2. Moskov

Sumber gambar: mobile-legends.net
 • Peranan: Marksman
 • Cadangan Keupayaan: Inspirasi, Retribusi

Walaupun wira pembunuh adalah pahlawan yang ditakuti oleh wira penembak di awal permainan, terutama ketika berhadapan dengan wira seperti Fanny yang boleh melakukan kerosakan berterusan. Tetapi tidak bagi Moskov, dengan catatan mesti menggunakan strategi yang tepat.

Moskov mempunyai skill knockback yang disebut Spear of Death di mana Moskov akan melemparkan tombaknya dengan sekuat tenaga dan menempelkannya pada pahlawan musuh. Sekiranya musuh yang tersangkut dengan tombak moskov tersangkut lagi pada pahlawan musuh yang lain, ia akan menyebabkan kesan tetakan 1 saat. Tetapi jika pahlawan musuh tersangkut di tombak Moscow dan kemudian tersekat di dinding, maka waktu stun adalah 2 saat.

Inilah yang dapat digunakan oleh Moskov ketika berhadapan dengan Fanny, di awal permainan cubalah bermain dengan selamat di dekat menara sekiranya ada Fanny di dekat anda. Kerana pada awal permainan Fanny dapat dengan mudah membunuh penembak jitu, mendekati Turret, ketika Fanny ingin menyerang anda di Turret maka ini adalah peluang anda untuk melemparkan Tombak Kematian ke arah dinding dalam jarak Turret. Kemudian tekan Fanny apabila terkena kesan seteguk sebanyak mungkin, kemungkinan besar Fanny akan mati kerana kerosakan tambahan dari menara besar. Apabila sudah hampir di penghujung permainan di mana pahlawan pasukan lengkap dengan binaannya, maka anda hanya cuba meletakkan Fanny di dinding dan memukul sebanyak mungkin, kerana pada akhir permainan penembak akan menjadi kerosakan dan kecepatan serangan yang sangat besar.

3. Ruby

Sumber gambar: teknosaurus.com
 • Peranan: Pejuang
 • Cadangan Keupayaan: Stun, Flicker

Ruby tidak hanya dapat membunuh Fanny, walaupun dia adalah pejuang, tetapi dia akan mengalami kesukaran untuk membunuh Fanny kerana kurang mengalami kerosakan. Walaupun begitu, ia mempunyai daya tahan yang hebat, jadi sangat sesuai untuk menggunakan barang separa tangki. Dia adalah pahlawan yang benar-benar dapat menolong rakan untuk membunuh Fanny semasa perang, jadi tidak sesuai untuk solo melawan Fanny, tetapi sangat sesuai untuk kerja berpasukan .

Ruby mempunyai kemahiran yang disebut Jangan berlari, Wolf King! Kemahiran ini akan membuat Ruby memutarkan sabitnya yang dapat menarik musuh berdekatan. Untuk membantu pasukan mengalahkan Fanny menggunakan kemahiran ini dengan berkesan, apabila Fanny terbang dalam pasukan, bergabunglah kemudian gunakan kemahiran ini. Dianjurkan untuk menggunakan kemampuan untuk memukau jika pasukan anda tidak memiliki pahlawan dengan kemahiran mengawal orang lain selain Ruby, sehingga Fanny dapat dihentikan lebih lama sehingga lebih cenderung dibunuh.

4. Chou

Sumber gambar: mobile-legends-hero.blogspot.com
 • Peranan: Pejuang
 • Cadangan Keupayaan: Kelipan

Chou pernah menjadi pahlawan yang sangat dahsyat kerana dia mengalami kerosakan yang luar biasa, selain itu jika dia menggunakan tangki binaan maka dia juga akan menjadi tangki yang sangat menjengkelkan. Selain sukar dibunuh, dia juga memiliki 2 skill CC, yaitu Jeet Kune Do dan skill utamanya, The Way of Dragon yang akan menendang musuh ke udara. Yang lebih mengerikan adalah ketika dia memiliki kemahiran Shunpo yang membuat semua kemahiran menyerang jika Anda melakukan sedikit dengan kemahiran ini, dan ketika dia melakukan yang terbaik pada pahlawan musuh, dia juga akan kebal terhadap semua serangan.

Syukurlah Chou telah melakukan pembuatan ulang, di mana hanya Shunpo-nya yang membuatnya tak terkalahkan. Hero Chou ini sama dengan Ruby, dia memerlukan kerja berpasukan untuk membunuh Fanny, tetapi jika dipegang oleh pengguna yang dapat dipercayai, Chou ini masih dapat solo melawan Fanny.

5. Hayabusa

Sumber gambar: upstation.id
 • Peranan: Pembunuh
 • Cadangan Keupayaan: Stun, Retribusi

Hayabusa adalah pahlawan yang sangat dipercayai untuk berhadapan dengan Fanny, kerana ninja ini memiliki yang terbaik yang menjadikannya bayangan dan merosakkan musuh. Sekiranya sasaran itu bersendirian, maka hanya sasaran yang akan dikejar oleh bayangan Hayabusa.

Hebat kan? Hayabusa's Ultimate sangat sesuai untuk menghadapi Fanny secara solo. Tetapi sebelum mengeluarkan yang utama, pastikan untuk membersihkan semua pelayan dan telah mengeluarkan kemahiran Quad Shadow sehingga ketika Ultimate habis, ia dapat melarikan diri dengan mudah. Apabila anda berjaya melakukan yang terbaik terhadap Fanny, Hayabusa akan mengejar Fanny sambil melakukan kerosakan besar di mana sahaja Fanny terbang jika hanya dia yang menjadi sasarannya, tetapi Fanny tidak akan dapat melakukan kerosakan kepada anda.

6. Akai

Sumber gambar: steemit.com
 • Peranan: Tangki
 • Cadangan Keupayaan: Stun, Flicker, Weaken

Telah dipanggil Tank yang tidak begitu berpengaruh, tetapi setelah dibuat semula, Akai menjadi salah satu tangki yang paling menjengkelkan. Sekarang dia adalah tangki yang sangat berbahaya kerana ia dapat merosakkan formasi lawan menggunakan kemahiran utamanya yang disebut Hurricane Dance , di mana ketika dia menggunakan Akai muktamad ini akan berputar dan menyebabkan kesan kalah pada musuh yang mendekatinya.

Dengan kehebatan ini, Akai dapat menghentikan Fanny daripada terbang. Dia tidak akan dirosakkan oleh Fanny ketika terbang, kerana ketika Fanny terbang menuju Akai yang terunggul, Fanny akan melenting. Itu sebenarnya akan membuang tenaga dari Fanny. Juga jika Akai berjaya mendorong Fanny ke dinding, maka akan menjadi peluang bagi pasukan anda untuk membunuhnya.

7. Helcurt

Sumber gambar: teknosaurus.com
 • Peranan: Pembunuh
 • Cadangan Keupayaan: Stun, Retribution, Flicker, Aegis

Helcurt the Shadow Bearer, adalah pahlawan yang ditakuti oleh musuh, terutama mereka yang bergantung pada kemahiran. Kerana ketika musuh melakukan kerosakan pada helcurt dengan keahliannya, musuh akan mengalami keheningan atau tidak dapat menggunakan skill tersebut untuk sementara waktu. Selain itu , skill Helcurt's Shadow Rush ketika memukul lawan juga akan membuat lawan terpengaruh dengan kesan senyap. Perkara yang paling menjengkelkan mengenai pahlawan ini adalah yang utama yang menyukarkan musuh untuk melihat kawasan sekitarnya dan tidak dapat menggunakan peta mereka selama 3.5 saat.

Sudah tentu perkara ini sangat ditakuti oleh Fanny. Sekiranya Fanny tidak menggunakan kemampuan untuk membersihkan, kerana ketika Fanny terbang ke arah Helcurt, Fanny akan dibungkam sehingga sukar untuk merosakkan Helcurt secara berterusan. Selain Helcurt masih memiliki keheningan tambahan menggunakan Shadow Rush-nya dan peluang untuk melakukan kerosakan besar sementara Fanny mengalami kesukaran untuk memberikan kerosakan pada Helcurt's Deadly Poisoned Stinger ketika penuh, ini akan membuat Fanny kewalahan terhadap Helcurt.

8. Martis

Sumber gambar: greenscene.co.id
 • Peranan: Pejuang
 • Cadangan Keupayaan: Flicker, Retribution, Stun, Inspire, Aegis

Martis, pahlawan yang baru saja dibebaskan, wira ini boleh dikatakan sangat mengerikan, selain mempunyai banyak kemahiran mengetuk, Martis juga mempunyai kemahiran Ultimate Executor yang hampir sama dengan Karina. Apabila dia membunuh pahlawan musuh dengan yang terhebat, maka yang terakhir dapat digunakan lagi, tetapi yang membezakannya ialah Ultimate Martis dapat digunakan lagi jika dia membunuh pahlawan musuh dengan hanya yang terakhir. Berbeza dengan Karina, jika anda membunuh pahlawan musuh dengan sebarang kemahiran atau serangan dasar, penambahan kemahirannya akan dikurangkan untuk digunakan lagi.

Kemahiran mengetuk Martis menjadi ketakutan bagi Fanny, kerana ketika dia terbang, dia akan sangat terganggu dengan kemahiran ini. Kemahiran Ashura Aura akan menarik Fanny ke kawasan berbentuk kipas yang dibuatnya, apatah lagi jika ia ditambah dengan kemahiran Mortal Coil yang memberikan ketukan hingga 3 kali. Sekiranya kedua-dua kemahiran ini digabungkan dengan Fanny akan mengalami kesukaran untuk terbang, semasa melakukan kerosakan dan ketukan sehingga titik kejayaan Fanny hampir mati, maka inilah peluang Martis untuk melaksanakan Fanny.

Itulah 8 pahlawan yang dipercayai membuat Fanny gagal terbang, tetapi perlu diingat bahawa wira apa pun jika digunakan oleh pemain yang boleh dipercayai, wira itu akan menjadi pahlawan yang hebat. Jangan lupa tinggalkan komen dan cadangan anda di ruangan di bawah. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan