6 Faedah yang Anda Mendapatkan Jika Anda Membunuh 6 Monster Forest Mobile Legends ini

Setiap raksasa hutan di Mobile Legends mempunyai beberapa faedah yang benar-benar perlu anda ketahui. Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka berikut!

Monster hutan tentu saja biasa jika anda sering bermain permainan Mobile Legends. Monster hutan juga sering dikenali sebagai monster hutan . Istilah hutan adalah sesuatu yang bertujuan untuk membunuh monster hutan untuk mendapatkan Gold, Buff, EXP .

Dan tentu saja setiap raksasa hutan ini mempunyai beberapa faedah yang benar-benar perlu anda ketahui . Terutama jika anda seorang pemain pemula, maka HARUS mengetahui sekali sehingga di kemudian hari anda melakukan serangan yang lebih optimum. Ingin tahu? Lihat ulasan Jaka berikut!

BACA JUGA
  • 4 Legenda Mobile Hero Dapat Dua Peranan Sekaligus! Mesti digunakan sekiranya anda mahu menang
  • 5 Kesalahan Yang Paling Banyak Dilakukan Semasa Menggunakan Hero Assassin dalam Mobile Legends
  • 5 daripada Duet Pahlawan dan Tank Paling Mengerikan di Mobile Legends

6 Faedah yang Anda Mendapat Jika Membunuh 6 Monster Hutan Ini Di Mobile Legends

1. Tuan Raksasa

Lord Monster dalam permainan Mobile Legends adalah monster besar, alias raja. Untuk membunuh raksasa ini mungkin agak sukar ya. Tetapi sudah pasti anda akan mendapat faedah yang baik untuk pahlawan anda dan juga dapat memudahkan anda memenangi pertarungan.

Monster ini sering menjadi rebutan pemain. Kerana faedah yang diperoleh sangat baik, jika anda berjaya mengalahkannya maka Monster Lord ini akan menjadi milik anda . Anda boleh menggunakannya untuk memudahkan menyerang dan menghancurkan pangkalan lawan .

2. Raksasa Penyu

Kemudian yang kedua ialah Turtle Monster . Manfaat yang diperoleh setelah mengalahkan raksasa ini juga sangat baik! Mungkin ia sangat berguna dan memberi kesan besar kerana jika anda berjaya membunuhnya, anda akan mendapat EXP dan Emas yang dapat diperoleh oleh semua pasukan. Walaupun tidak semua dapat membunuhnya dengan mudah, sekurang-kurangnya anda harus mencuba.

3. Raksasa Ketam

Jaka juga mengesyorkan meluangkan masa untuk membunuh Crab Monster ini semasa anda bermain, kerana faedah yang diperoleh sangat bermanfaat. Bermula dari Emas dan EXP, dan juga akan memberi anda ** 10 Emas untuk setiap saat! Untuk membunuh raksasa yang satu ini, Jaka, cukup mudah dilakukan.

4. Reaper Monster

Reaper Monster ini benar-benar dapat menolong anda. Sebabnya ialah jika anda berjaya membunuhnya, ia akan mendapat Emas tambahan dan EXP yang sangat besar. Bukan hanya itu, raksasa ini juga berfungsi sebagai penyangga yang kemudian dapat meningkatkan kerosakan sihir anda dan juga pahlawan fizikal anda sebanyak 10 persen.

5. Spinner Monster

Spinner Monster mempunyai bentuk labah-labah. Selain itu, Spinner Monster juga sangat penting dan anda mesti bunuh, artikel tersebut kemudiannya akan diberi perlindungan dari lawan sehingga 10 persen. Sangat berguna dan sangat disyorkan! Cuma monster ini cukup kuat sehingga agak sukar untuk mengalahkannya.

6. Monster Biasa

Monster Normal akan muncul lebih awal berbanding monster lain kerana monster ini pada dasarnya adalah tahap awal, alias paling mudah . Oleh itu, adalah wajar untuk tiba lebih awal. Anda juga disarankan untuk membunuhnya kerana faedah yang diperoleh juga penting, seperti meningkatkan Emas dan EXP anda .

Kerana setelah semua menambah pahlawan EXP sangat penting yang kemudiannya dapat meningkatkan tahap pahlawan anda dengan cepat . Membunuhnya sangat mudah, kerana Monster Normal adalah monster kecil yang jauh lebih cepat KO daripada lima monster di atas.

Itulah tinjauan Jaka mengenai faedah membunuh monster hutan dari yang paling kecil hingga yang paling sukar (monster besar) . Sekiranya anda seorang pemain Mobile Legends yang serius, maka membunuh enam raksasa di atas adalah wajib.

Artikel Berkaitan