5 Aplikasi Android Terbaik untuk Menonton Filem dan Siri TV secara Percuma (Bahagian 2)

Adakah anda suka menonton siri TV atau filem? Lihat 5 aplikasi untuk menonton siri TV dan filem di telefon pintar Android terpilih Jaka!

Menonton adalah aktiviti yang sangat digemari oleh kebanyakan orang. Sama ada menonton siri TV atau menonton filem, kebanyakan orang di masa lapang mesti mencari siri TV kegemaran mereka atau filem untuk menonton sendiri atau bersama orang tersayang. Saat ini, ada banyak aplikasi untuk ditonton yang memungkinkan kita menonton menggunakan komputer atau telefon pintar Android .

Kali ini, Jaka akan membincangkan sejumlah aplikasi untuk menonton siri TV dan filem kegemaran anda menggunakan Android . Sudah tentu aplikasi yang akan dibincangkan Jaka kali ini adalah aplikasi percuma dan sepenuhnya sah, jadi anda tidak perlu takut dengan masalah hak cipta . Di samping itu, aplikasi yang dibincangkan Jaka tentunya mempunyai kelebihan tersendiri yang tidak dimiliki oleh aplikasi serupa yang lain. Mahu tahu apa-apa? Lihat lebih banyak lagi.

BACA JUGA
  • 6 Aplikasi Terbaik untuk Menonton TV pada Telefon Android
  • 10 Aplikasi TV Dalam Talian Terbaik untuk Android & PC pada tahun 2020, Percuma!
  • Cara Menonton Saluran TV di Luar Negara Tanpa Kos pada Telefon Android

5 Aplikasi Android Terbaik untuk Menonton Filem dan Siri TV secara Percuma (Bahagian 2)

1. Terarium TV

Sumber gambar: Foto: Terrarium TV

Terrarium TV adalah aplikasi untuk menonton pelbagai siri TV dan filem terbaru di telefon pintar Android. Aplikasi baru ini , yang dirilis beberapa minggu yang lalu , menawarkan ciri streaming dan muat turun siri TV dan filem kegemaran anda dengan kualiti sehingga 1,080 p, seperti siri popular Game of Thrones, Walking Dead, Homeland, dan banyak lagi. Bagi filem, anda selalu dapat menikmati filem terbaru dengan kualiti video yang sentiasa dikemas kini seperti filem Beauty and the Beast, Interstellar, Inception, dan banyak lagi.

Sumber gambar: Foto: Terrarium TV

Terrarium TV sendiri menggunakan teknologi peer to peer sehingga semua aktiviti penstriman dengan Terrarium TV sepenuhnya sah , melainkan anda berkongsi fail video yang anda tonton atau muat naik. Selain itu, Terrarium TV juga menyokong lebih daripada 20 jenis sari kata .

2. Cinema Box HD

Sumber gambar: Foto: Cinema Box HD

Cinema Box HD adalah aplikasi untuk menonton siri TV dan filem yang tidak kurang hebatnya daripada Terrarium TV. Aplikasi ini yang juga merupakan kakak Playbox HD menawarkan ciri streaming dan muat turun dari pelbagai siri TV yang popular seperti Game of Thrones, Legion, dan banyak lagi.

Sumber gambar: Foto: Cinema Box HD

Sementara untuk filem, anda boleh menonton filem kelas tinggi seperti Deadpool, Logan, Now You See Me 2, dan banyak lagi dan tentu saja jangan lupa bahawa anda juga boleh memuat turun filem dengan aplikasi ini. Di samping itu, anda juga dapat menonton filem animasi barat (kartun) dan pelbagai filem animasi Jepun (anime) terutama bagi anda penggemar filem animasi. Aplikasi ini juga menyediakan saluran untuk menonton MV (Muzik Video) dari penyanyi dan kumpulan terkenal seperti YouTube.

3. Mega Box HD

Sumber gambar: Foto: Mega Box HD

Mega Box HD mempunyai ciri yang serupa dengan Terrarium TV dan Cinema Box HD. Aplikasi ini membolehkan anda menayangkan pelbagai siri TV dan filem popular yang anda suka, seperti siri Avengers dan siri Star Wars .

Sumber gambar: Foto: Mega Box HD

Apa yang membezakan aplikasi ini dari dua aplikasi sebelumnya adalah sistem penapis yang membolehkan anda memilih siri TV dan filem berdasarkan tahap populariti dan penarafannya . Selain itu, anda juga boleh memilih genre tontonan yang anda inginkan dengan memilih pilihan di kanan atas aplikasi.

LIHAT ARTIKEL

4. Flipps TV

Sumber foto: Foto: Flipps TV

Flipps TV adalah aplikasi streaming video filem dan muzik yang telah ada sejak tahun 2014. Selain menonton sejumlah filem anti-arus perdana yang jarang diketahui oleh banyak orang, anda juga boleh menonton dalam bentuk klip video yang unik dan acara sukan langsung .

Sumber foto: Foto: Flipps TV

Bukan itu sahaja, bagi anda peminat berita, anda boleh mendapatkan pelbagai berita dari sumber yang dipercayai seperti BBC dan Washington Post , lengkap dengan video yang berkaitan dengan berita tersebut.

5. TV Tubi

Sumber gambar: Foto: TV Tubi

Tubi TV adalah aplikasi streaming pada telefon pintar Android yang menawarkan pelbagai siri TV dan filem anti-arus utama yang tidak begitu dikenali oleh orang lain dalam gaya klasik. Sebagai tambahan, bagi anda penggemar filem seram dan sadis, Tubi TV adalah pilihan yang sangat tepat kerana terdapat pelbagai filem seram anti-arus perdana dan mengerikan yang disediakan oleh aplikasi yang satu ini.

Sumber gambar: Foto: TV Tubi

Bukan hanya itu, anda juga boleh mendapatkan pelbagai siri TV dan filem yang tidak akan dijumpai di Netflix walaupun dan beberapa cadangan filem anti-arus perdana dengan ulasan terbaik dari salah satu laman pengkritik filem, iaitu Rottentomatoes .

Itulah 5 aplikasi untuk menonton siri dan filem TV percuma terbaik Jaka. Semoga berjaya! Sekadar cadangan, jangan lupa sediakan banyak pakej data agar ketika anda menontonnya tidak terganggu di tengah jalan. Masalahnya ialah beberapa aplikasi yang disebutkan oleh Jaka sebelumnya menyokong kualiti video hingga 1,080 p, bagus kan? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda menggunakan aplikasi tersebut di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan