5 Telefon Pintar Murah Terbaik Dengan Dual SIM dan MicroSD yang Berasingan!

Tidak lama dahulu, telefon bimbit dengan dua SIM menjadi jenis yang jarang berlaku. Walaupun ada, beberapa pengeluar bahkan menawarkan model yang tidak menarik, reka bentuk biasa, dan hanya mengutamakan spesifikasi sebagai titik penjualan utama.

Tidak lama dahulu, telefon bimbit dengan dua SIM menjadi jenis yang jarang berlaku. Walaupun ada, beberapa pengeluar bahkan menawarkan model yang tidak menarik, reka bentuk biasa, dan hanya mengutamakan spesifikasi sebagai titik penjualan utama. Walaupun begitu, telefon dualSIM juga mempunyai kelemahan.

Salah satunya adalah slot SIM yang seharusnya digunakan sebagai pemegang kad SIM, sekarang juga dapat digunakan untuk MicroSD. Berita buruk, slot ini tidak dapat memuatkan kedua-dua jenis kad secara serentak. Dari segi kesederhanaan biasanya disebut slot SIM hibrid . Tetapi tenang, kerana tidak semua telefon menggunakan slot seperti ini. Jaka telah merangkum 5 telefon pintar kos rendah terbaik dengan dual SIM dan MicroSD secara berasingan . Inilah ulasannya!

BACA JUGA
  • Rasmi! Ini adalah 5 Telefon Pintar Terbaik pada tahun 2017
  • 5 Chipset Telefon Pintar Terbaik untuk Permainan
  • 10 Telefon Pintar dengan Skrin Terbaik Sepanjang 2017

5 Telefon Pintar Murah Terbaik Dengan Dual SIM dan MicroSD yang Berasingan!

1. Sony Xperia Z5 Dual

Xperia Z5 mungkin jauh dari sempurna, tetapi masih banyak perkara yang dapat disukai dari telefon buatan Sony ini. Sebahagiannya merangkumi reka bentuk yang bergaya dan matang , pembinaan kalis air, dan pembesar suara stereo yang menarik. Sekiranya anda suka telefon bimbit jenis itu tetapi dengan slot bukan hibrid dual SIM, maka versi Xperia Z5 Dual adalah jawapannya. Tetapi jika anda mempunyai wang tambahan, mungkin anda boleh beralih fokus ke Xperia Z5 Premium dengan skrin 4Knya yang menakjubkan.

2. Asus ZenFone 4 Maks

Beberapa ketika yang lalu, Asus telah melancarkan siri terbaru ZenFone, ZenFone 4 Max . Diumumkan pada bulan Ogos tahun lalu, telefon ini dilancarkan ke dalam 2 versi, iaitu biasa dan Pro. Dengan nama panggilan yang dipikulnya, pastinya versi Pro mempunyai spesifikasi yang lebih tinggi. Terutama pada sisi masa pakai bateri, ukuran layar , hingga resolusi kamera . Selain daripada itu, kedua-dua versi ZenFone 4 Max tidak lagi menggunakan slot SIM hibrid seperti siri sebelumnya, yang tentunya merupakan berita baik untuk peminat Asus.

3. LG G4

LG G4 menjadi salah satu telefon bimbit terbaik pada tahun 2015. Walaupun berusia tiga tahun, telefon ini nampaknya masih diminati di pasaran. Semuanya tidak dapat dipisahkan dari segi spesifikasi, terutama kamera dan reka bentuk yang pantas dilakukan. Di samping itu, keputusan untuk membuang sistem slot SIM hibrid pada telefon ini adalah langkah ke arah yang benar, memandangkan kebencian pengguna terhadap SIM hibrid cukup besar pada masa itu. Dengan harga hanya 3 juta , telefon ini nampaknya cukup menggoda.

4. Kehormatan 5X

Dengan harga yang agak rendah iaitu 3 juta , Honor 5X menawarkan pelbagai spesifikasi yang layak untuk telefon bimbit di kelasnya. Di samping itu, reka bentuk yang dibuat dengan baik, kualiti kamera yang licin, dan kelengkapan pengimbas cap jari di dalamnya adalah tarikan utama keluaran telefon bimbit 2015 ini. Lebih-lebih lagi aplikasi sistem slot SIM bukan hibrid sangat disukai oleh ramai orang, terutama peminat Huawei. Sempurna? Nampaknya belum, tetapi sekurang-kurangnya telefon ini telah memenuhi harapan pengguna telefon bimbit masa kini.

5. Xiaomi Redmi Y1

Sebagai salah satu pengeluar telefon bimbit terkenal, Xiaomi juga tidak mahu ketinggalan dalam mengeluarkan telefon bimbit dengan spesifikasi tinggi dengan harga yang rendah. Salah satunya ialah Redmi Y1 yang dijual dari 1 juta . Telefon ini telah dilengkapi dengan pemproses octa-core dari Qualcomm dan disokong oleh RAM 3GB. Kamera adalah bahagian terpenting di sini, kamera utama mempunyai resolusi 13MP manakala kamera depan mempunyai resolusi 16MP. Selain itu, Xiaomi Redmi Y1 juga tidak menggunakan slot SIM hibrid sehingga pengguna dapat memasang dua SIM dan satu MicroSD secara serentak. Telefon ini sendiri dikeluarkan pada bulan November 2017.

Itulah 5 telefon pintar murah terbaik dengan dual SIM dan MicroSD secara berasingan. Harga sebilangan telefon bimbit di atas berbeza-beza, ada di atas 3 juta tetapi ada di antara 1 juta . Namun, yang pasti ialah telefon di atas tidak lagi menggunakan slot SIM hibrid seperti kebanyakan telefon bimbit masa kini.

Artikel Berkaitan