Hebat! Aplikasi ini Dapat Mengganti Fungsi 6 Aplikasi Android Lain

Bagi anda yang mempunyai memori dalaman yang terhad, jangan memasang banyak aplikasi. Lebih baik anda memasang aplikasi ajaib yang dapat menggantikan banyak fungsi aplikasi Android ini!

Dengan adanya jutaan aplikasi Android di Google Play Store , anda diberi kebebasan untuk memilih berbagai aplikasi sesuai keperluan. Sekiranya memori dalaman anda besar, anda boleh memasang banyak aplikasi secara percuma sekaligus.

Tetapi, bagaimana jika memori telefon pintar Android anda biasa-biasa saja? Walaupun ia berguna, anda mesti memikirkan untuk memasang banyak aplikasi. Namun, JalanTikus adalah salah satu aplikasi hebat yang dapat mewakili banyak fungsi aplikasi lain.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Android Terbaik untuk Mengatasi Insomnia
  • Jangan Pasang Aplikasi Percuma dengan Tidak peduli, Ini 4 Bahaya!
  • Cara Mudah Membezakan Aplikasi Asal berbanding Aplikasi Palsu di Android

Aplikasi JalanTikus yang dimaksudkan adalah FooView Float Viewer . Dengan aplikasi Android yang canggih ini, anda dapat menggunakan banyak fitur hebat yang dimiliki oleh puluhan aplikasi. Oleh itu, saya tidak ingin tahu, muat turun aplikasi FooView sekarang!

Produktiviti Aplikasi fooView Inc. MUAT TURUN

Dengan ukuran fail hanya 5MB , perkara berikut dapat dilakukan oleh FooViewer :

1. Mengganti Fungsi Butang Fizikal

Sebaik sahaja anda mengaktifkan perkhidmatan FooView, anda akan menemui butang terapung di skrin. Butang ini sama dengan fungsi Assistive Touch pada iOS yang boleh anda gunakan sebagai kekunci navigasi atau jalan pintas ke aplikasi lain.

Dengan butang ini, anda tidak perlu memasang aplikasi Assistive Touch untuk Android atau Smart Touch (One Touch) lagi.

2. Tangkapan Skrin Tanpa Menekan Butang

Dengan aplikasi FooView, anda tidak perlu lagi menekan tombol kombinasi untuk mengambil tangkapan skrin, tetapi seret dan arahkan ke kawasan yang anda mahu tangkapan skrin. Oleh itu, anda tidak memerlukan Screenshot Easy atau Crop & Share Screenshot lagi untuk mengambil tangkapan skrin beberapa skrin tanpa menekan butang!

Aplikasi Foto & Pengimejan Daniel Huber MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Aplikasi Ais Sejuk DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

3. Merakam Paparan Skrin (Perakam Skrin)

Tidak hanya mengambil tangkapan layar, FooView juga dilengkapi perekam layar yang memungkinkan anda merakam paparan layar Android tanpa root. Secara unik, anda boleh merakam sebahagian besar skrin telefon pintar Android. Ucapkan selamat tinggal kepada AZ Screen Recorder !

Perakam Skrin AZ MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

4. Pengurus Fail

Selain dapat mengakses dengan cepat pelbagai aplikasi, kunci pintasan FooView juga menyediakan pengurus fail alternatif. Uniknya, pengurus fail di FooView dikelompokkan mengikut kategori dan ciri sejarah juga disediakan. Oleh itu, anda tidak memerlukan pengurus fail lalai atau Pengurus Fail ES File Explorer .

Produktiviti Aplikasi ES APP Group DOWNLOAD

5. Tanda Air automatik

Bagi anda yang gemar membuat artikel dalam bentuk petua atau berkongsi tangkapan skrin, FooView juga mempunyai ciri-ciri unik. Aplikasi ini membolehkan anda mengubah penampilan butang dengan gambar anda sendiri. Dan dengan menyesuaikan ketelusan, butang ini dapat digunakan sebagai tanda air . Selamat tinggal, tambah tanda air !

AndroidVilla DOWNLOAD Aplikasi Foto & Pengimejan

6. Menterjemahkan Bahasa Asing

Selalunya mencari bahasa asing dalam artikel atau catatan orang? Tidak perlu memasang Google Translate lagi jika anda menggunakan FooView. Cukup seret dan arahkan penunjuk aplikasi ke kata-kata yang ingin anda terjemahkan, ia akan segera ditandai dan dapat diterjemahkan secara langsung.

Apl Produktiviti Google MUAT TURUN LIHAT ARTIKEL

Bagaimana untuk Bagus kan FooView Float Viewer? Dengan 1 aplikasi, anda boleh menggunakan pelbagai ciri yang dimiliki oleh 6 aplikasi lain. Jadi telefon pintar anda dijamin dapat menjimatkan lebih banyak memori kerana anda tidak perlu memasang banyak aplikasi. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Aplikasi atau artikel lain dari Epi Kusnara .

Artikel Berkaitan