Muzik Lebih Menyeronokkan, Ini Cara Menukar Video ke MP3 di Android dengan Mudah!

Untuk lebih cekap tenaga, sebilangan orang memilih pilihan untuk menukar fail video ke dalam format mp3 untuk mendengarkannya. Inilah kaedah mudah untuk menukar video ke mp3 di Android sepenuhnya!

Telefon pintar Android sememangnya dilengkapi dengan pelbagai ciri multimedia yang akan memanjakan anda ketika santai. Salah satu cara adalah dengan menukar fail video ke format MP3 sehingga anda dapat mendengarkan aplikasi muzik kegemaran anda.

Lebih cekap tenaga dan senang didengar, di sini Jaka akan mengkaji cara menukar video ke MP3 di Android dengan mudah dan lengkap!

BACA JUGA
  • Cara Mendengarkan Muzik di Youtube dengan Skrin Mati
  • Suka Main Muzik? Cubalah 5 Aplikasi Muzik Terbaik untuk Android
  • Adakah saya pemain permainan? Anda Mesti Suka 7 Genre Muzik

Inilah Cara Menukar Video ke MP3 di Android dengan Mudah

Dengan cara ini, anda boleh mengubah rakaman video klip band kegemaran anda atau konsert langsung dari pemuzik kegemaran anda. Ia pasti semakin baik!

Kali ini hanya dilengkapi dengan aplikasi Android, anda dapat menukar video menjadi MP3 untuk mendengar muzik ketika anda santai. Ingin tahu bagaimana caranya?

Langkah 1

Kali pertama anda perlu memuat turun aplikasi Media Converter Pro yang dibangunkan oleh KDEV . Untuk memuat turun, anda boleh menggunakan pautan yang disertakan Jaka di bawah.

MUAT TURUN Apl

Langkah - 2

Semasa pertama kali membuka Media Converter Pro, anda akan diberi paparan yang cukup sederhana dengan latar belakang putih.

Untuk mula menukar video ke MP3, ketuk ikon tiga baris dan pilih Perintah Pratetap untuk memilih pilihan penukaran.

Langkah - 3

Seterusnya anda akan diberi pilihan pengekodan Audio , bermula dari format MP3, AAC dan FLAC. Di sini untuk format yang paling ringan dan paling sering digunakan, yang harus anda lakukan ialah memilih Convert MP3 . Anda juga akan dibawa ke halaman seterusnya.

Langkah - 4

Kemudian anda hanya memilih fail video mana yang ingin anda ubah dari memori dalaman telefon pintar anda. Sekiranya anda telah menjumpai, ketik butang Pilih untuk memilih.

Langkah - 5

Lakukan langkah yang sama dalam menentukan folder Output untuk meletakkan fail MP3 yang ditukar. Jangan lupa untuk menukar nama fail output yang akan dihasilkan oleh lelaki itu nanti.

Langkah - 6

Anda juga dapat memilih kualiti MP3 yang akan didengarkan di dua pilihan bawah, iaitu Pengekod MP3 dan Kualiti untuk menentukannya. Akhirnya ketik Mula Penukaran untuk memulakan proses.

Langkah - 7

Akhirnya, fail video secara automatik akan ditukar menjadi format MP3 dan anda dapat melihat prosesnya di halaman Job Manager . Setelah selesai, anda hanya pergi ke direktori Output dan mendengar fail MP3 dengan lelaki berkualiti terbaik.

Sekarang ini adalah kaedah mudah untuk menukar video ke MP3 di Android sepenuhnya. Dengan cara ini anda tidak perlu bersusah payah memuat turun MP3 dari band kegemaran anda. Semoga berjaya dan semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Muzik atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan