ULASAN PERMAINAN: Sambungkan Perkataan, Apabila Permainan Tradisional Menjadi Lebih Menarik

Melalui permainan berikut, anda akan dijemput untuk bermain salah satu permainan yang telah popular sejak dulu dan dapat mendidik para pemain untuk meningkatkan pemahaman perbendaharaan kata. Terutama jika permainan itu bukan permainan Word Connect

Jangan mengakui orang Indonesia sejati jika anda hanya berbahasa Indonesia. Melalui permainan berikut, anda akan dijemput untuk bermain salah satu permainan yang telah popular sejak dulu yang biasanya dimainkan di sekolah, dan dapat mendidik para pemain untuk meningkatkan pemahaman kosa kata mereka. Terutama jika permainan itu bukan permainan Word Connect . Kini melalui dapur salah satu pembangun permainan terkemuka dari Yogyakarta, permainan tradisional ini direalisasikan lebih moden dan dapat dimainkan di setiap telefon pintar. Inilah ulasan eksklusif kami mengenai permainan Said Words, karya Creacle yang baru sahaja memenangi pertandingan Youth Application Youth ke - 9 yang diadakan di 9Apps.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi dan Permainan yang Disyorkan Karya Indonesia Terbaru dan Harus Cuba
  • Ulasan Permainan: Teka-teki Poket, Meneka Kata Tidak Mudah
  • Permainan Ini Hanya Boleh Dimainkan Dengan Menepuk Belakang Android

Sambungkan Kata, Permainan Tradisional Kini Terdapat di Telefon Pintar Anda

Seperti namanya, Connect Words adalah permainan Android yang akan mengajak pemain untuk saling menghubungkan kata-kata yang tersedia. Suku kata terakhir perkataan mesti dihubungkan dengan suku kata awal kata lain, sehingga rantai kata yang tidak putus muncul. Permainan menjadi lebih menarik apabila anda harus menghubungkan kata-kata dengan akhiran yang pelik dan sangat sukar dicari oleh kesamaannya.

Melalui permainan ini, adrenalin anda juga lebih digalakkan kerana setiap giliran yang anda perolehi, akan ada pemasa yang berdetak di atasnya sehingga anda tidak dapat bertahan dalam menentukan kata-kata apa yang ingin anda teka. Itulah titik kegembiraan dari Menghubungkan Kata. Mod klasik permainan ini adalah mod yang disebut "Main Sendiri", iaitu anda boleh bermain terus menghubungkan kata dengan diri sendiri. Biasanya, ini adalah mod yang biasanya membawa skor tinggi kerana anda dapat menentukan sendiri perkataan apa yang ingin anda sambungkan.

Tetapi saya juga bosan, seperti bermain Firman sendirian. Kami tahu bahawa anda masih bujang, tetapi tidak seperti itu. Nasib baik, permainan ini memahami masalah ini. jadi mereka memaparkan mod permainan lain yang tidak kurang menariknya, iaitu Berlawanan dengan Word Bung dan Multiplayer. Lawan Bung Said adalah mod permainan yang akan menguji kemahiran anda melawan AI bernama Bung Said . Dia akan dengan mudah menjawab setiap perkataan yang anda masukkan walaupun sukar. Tetapi itu tidak bermaksud bahawa Bung Kata tidak dapat dikalahkan. Sebenarnya ada beberapa kata yang tidak dapat dia balas dan jika dia berjaya mengalahkannya, rasanya sangat baik.

Mod Multiplayer dirancang supaya anda dapat bermain bersama lebih ramai rakan melalui akaun Permainan Google Play . Setiap pemain boleh saling mencabar dan dapat menjebak satu sama lain sehingga lawan tidak dapat membalas kata yang ditentukan.

Beberapa Cadangan dan Input untuk Menghubungkan Kata

Permainan keren yang kami hargai ini berjaya mengubah permainan tradisional menjadi kesan moden dan lebih berkesan. Melalui grafik yang keren, kami nampaknya dimanjakan dengan warna-warna meriah dan maskot lucu. Tetapi perlu diingat bahawa permainan ini masih memerlukan sedikit peningkatan, seperti papan kekunci tersuai yang masih kurang responsif terhadap papan kekunci Android lalai, dan ciri berbilang pemain yang nampaknya lebih menarik jika hadir dalam format waktu nyata.

Tetapi secara keseluruhan, permainan ini sungguh hebat. Kami menjamin anda tidak akan bosan memainkannya pada masa lapang. Lebih-lebih lagi, permainan ini berasal dari pemaju Indonesia yang sangat memahami selera kami.

Permainan Perkataan Creacle Studio MUAT TURUN

Artikel Berkaitan