7 Pelakon Benci kerana Bermain Penjenayah, Alam Bummer!

Muncul dengan antagonis yang ganas, pelakon berikut sebenarnya dibenci oleh penonton kerana memainkan penjahat yang anda tahu!

Menjadi pelakon tentunya diperlukan untuk dapat menggambarkan semua watak dalam filem, termasuk salah satu watak jahat atau antagonis.

Tanpa kehadiran watak yang satu ini, sebuah filem mungkin tidak mempunyai jalan cerita yang menarik dan menarik yang digemari oleh penonton.

Walaupun begitu, pada hakikatnya kemunculan pelakon yang menggambarkan watak penjahat dalam filem ini sering menjadi kebencian penonton yang anda tahu, geng.

Lalu, siapa pelakon yang dibenci kerana melakonkan watak penjahat dalam filem itu ? Mari, lihat senarai penuh di bawah!

 • Jason Isaacs - Harry Potter
 • Josh Brolin - Avengers: Infinity War
 • Willem Dafoe - Spider-Man
 • Ray Sahetapy - Raid: Penebusan
 • Tio Pakusadewo - The Raid 2: Rascal
 • Reza Rahadian - Wanita dengan serban
 • Pelakon benci kerana bermain penjenayah

  Memainkan watak penjahat dalam filem pastinya bukan tanpa risiko, dibenci oleh penonton mungkin salah satu yang paling sukar untuk dielakkan.

  Sebagai contoh, beberapa pelakon berikut, walaupun mereka berjaya menggambarkan watak penjahat dengan sangat baik, sayangnya peranan mereka sebenarnya sangat dibenci oleh penonton.

  1. Jack Gleeson - Game of Thrones

  Pelakon pertama yang dibenci kerana memainkan watak penjahat adalah Jack Gleeson yang bermain dalam siri filem Game of Thrones .

  Memainkan peranan sebagai raja bernama Joffrey Barathoeon yang sadis dan cenderung seperti psikopat, penampilan Gleeson dalam siri filem ini berjaya membuat penonton membencinya.

  Gleeson digambarkan sebagai watak yang kejam dan tidak enggan bertindak sewenang-wenangnya untuk kesenangannya sendiri. Bahkan dia juga dapat membunuh seseorang hanya untuk kesenangan.

  Kerana kekejamannya, jadi jangan terkejut jika Jack Gleeson dibenci oleh penonton, geng. Bagaimana dengan anda?

  2. Jason Isaacs - Harry Potter

  Seterusnya ada pelakon Jason Isaacs yang melakonkan watak jahat Lucius Malfoy dalam francais filem Harry Potter .

  Sentiasa tampil konsisten dengan sifat kejam dalam setiap siri filem Harry Potter, jangan terkejut, sehingga pelakon yang satu ini akhirnya dibenci oleh penonton, geng.

  Tidak ketinggalan Jason Isaacs juga terkenal sebagai salah seorang pelakon yang sering memainkan peranan sebagai antagonis, seperti dalam filem The Patriot pada tahun 2000 yang lalu.

  3. Josh Brolin - Avengers: Infinity War

  Bagi anda peminat filem Marvel, anda mesti biasa dengan Thanos ? Salah satu watak yang paling dibenci oleh peminat filem Marvel.

  Dia adalah Josh Brolin , pelakon di belakang Thanos, yang terkenal menyapu separuh alam semesta dengan kekuatan yang dimilikinya.

  Muncul untuk memainkan watak penjahat terbesar dalam mitologi Marvel dan Avengers, Josh Brolin pastinya harus menerima risiko jika ada peminat akhirnya membencinya kerana peranan penjahat itu.

  Salah satu peranan yang paling dibenci pelakon ini adalah aksinya dalam menghapuskan watak kegemaran MCU dalam filem Avengers: Infinity War pada tahun 2018 yang lalu.

  4. Willem Dafoe - Spider-Man

  Masih dari salah seorang pelakon filem Marvel, Willem Dafoe yang memerankan Norman Osborn aka Green Goblin dalam filem Spider-Man juga menjadi pelakon seterusnya yang dibenci kerana memainkan watak penjahat, geng.

  Dalam filem arahan Sam Raimi, Willem Dafoe muncul sebagai penjahat yang kejam dan ingin membunuh nyawa Spider Man, yang masih diperankan oleh Tobby Maguire.

  Aksi dalam filem ini juga pasti membuatkan peminat watak Marvel yang ikonik sangat membencinya. Lebih-lebih lagi, Willem Dafoe juga dikira sebagai pelakon yang memang sering melakonkan watak penjahat.

  5. Ray Sahetapy - The Raid: Penebusan

  Sekiranya pelakon terdahulu berasal dari industri filem Hollywood, maka ada juga pelakon tanah air yang dibenci kerana melakonkan watak jahat dalam filem, geng.

  Salah satunya adalah pelakon veteran Ray Sahetapy yang sering memainkan peranan sebagai antagonis dalam pelbagai tajuk filem, termasuk Raid: Redemption .

  Dalam filem ini Ray muncul untuk menggambarkan sosok Tama Riyadi, samseng dadah yang sangat sadis dan kejam.

  Walaupun penampilannya mencetuskan kebencian dari penonton, tetapi di sisi lain lakonan Ray dalam filem ini sebenarnya menuai pujian kerana kekejamannya anda tahu!

  6. Tio Pakusadewo - The Raid 2: Rascal

  Tidak kurang juga dengan Ray Sahetapy, nama pelakon senior Tio Pakusadewo juga sering terdapat di industri perfileman negara ini.

  Namun, dari sekian banyak judul filem yang dibintanginya, penampilannya dalam filem The Raid 2: Rascal sebenarnya mencetuskan kebencian dari kebanyakan penonton, anda tahu, kumpulan itu.

  Bukan kerana kualiti lakonan yang buruk, tetapi kerana Tio Pakusadewo berjaya melakonkan watak mafia sadis dalam filem genre aksi ini.

  Bahkan dikatakan untuk melakonkan watak, Tio Pakusadewo untuk melakukan latihan lakonan dengan Al Pacino yang merupakan pelakon kebangsaan Amerika yang anda kenal. Sangat sejuk, bukan?

  7. Reza Rahadian - Wanita dengan serban

  Sekiranya biasanya Reza Rahadian selalu dapat membuat penonton tergelak kagum, dalam filem Perempuan Berkalung Sorban pelakon berbakat yang satu ini sebenarnya sangat membenci banyak orang yang anda kenali.

  Bukan tanpa alasan, artikel dalam filem ini Reza memainkan watak Samsudin , anak Kyai yang benar-benar membuat penonton teruja.

  Reza dikatakan berkahwin dengan Anissa (Revalina S. Temat), seorang wanita yang pintar, berani, dan mempunyai pendapat yang kuat. Namun, daripada bersyukur dengan sifat positif isterinya, Samsudin bersikap ringan dan mempunyai hati untuk menipu wanita lain.

  Melalui kemahiran lakonannya meyakinkan, jadi tidak sedikit penonton yang benar-benar menjadi benci dengan Reza dalam filem ini, geng.

  Nah, itulah beberapa pelakon yang dibenci kerana memainkan watak jahat yang sangat ganas dalam filem, geng.

  Walaupun begitu, tetapi banyak dari mereka memenangi piala kerana peranan mereka. Pelakon mana yang paling anda benci?

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan