13 aplikasi Android paling menarik dan terbaru pada edisi Oktober 2017

Baik kali ini Jaka akan rajin mengumpulkan senarai aplikasi Android paling menarik yang boleh anda gunakan untuk bersenang-senang. Sudah tentu anda tidak boleh ketinggalan.

Aplikasi baru terus muncul, beberapa memang dibuat serius untuk meningkatkan produktiviti misalnya. Namun, ada juga yang alias 'menyeronokkan' kerana seru.

Baik kali ini Jaka akan rajin mengumpulkan senarai aplikasi Android paling menarik yang boleh anda gunakan untuk bersenang-senang. Sudah tentu anda tidak boleh ketinggalan.

BACA JUGA
  • 7 Aplikasi Android COOL Terkini, Edisi Ogos 2017 Percuma!
  • 7 Aplikasi Android Percuma Terbaru Edisi Julai 2017
  • 7 Aplikasi Android Percuma Terkini untuk Edisi Jun 2017

Aplikasi Andorid Paling Menarik Terbaru

1. Kad kecil oleh Duolingo

Anda pasti tahu aplikasi pembelajaran bahasa asing Duolingo? Kini mereka baru saja mengeluarkan aplikasi kedua bernama Tinycards oleh Duolingo: Fun & Free Flashcards .

Aplikasi ini menggunakan teknik pengulangan berkala dan pembelajaran pintar untuk membantu anda mempelajari banyak perkara baru bukan hanya bahasa. Ya, aplikasi ini dapat menjadikan anda lebih pintar dan menajamkan ingatan anda agar tidak membosankan.

2. Vizmato

Bukan hanya memposting foto, sekarang saatnya untuk berkongsi video. Sekiranya anda adalah salah satu orang yang selalu mengikuti trend ini, Vizmato akan berguna untuk anda.

Vismato adalah aplikasi yang akan mengubah video pendek anda menjadi video yang sangat menyeronokkan. Terdapat banyak pilihan kesan penapis yang boleh anda gunakan, tema, muzik, kesan dan teks.

Anda juga boleh merakam secara langsung dengan Vismato untuk video dalam gerakan perlahan atau gerakan pantas mengikut keinginan anda.

3. Wang Tunai

Aplikasi Android yang paling menarik seterusnya adalah Cashtree . Kurang menarik dan mencuba, anda boleh menjana wang dengan memuat turun aplikasi atau permainan yang disyorkan oleh Cashtree. Kunjungi pautan, paparkan iklan di skrin kunci, dan rujuk akaun anda.

Anda boleh membeli baucar dengan wang tunai yang anda kumpulkan. Bermula dari baucar dari Matahari Mall, Lazada, Tokopedia, dan lain-lain. Sebenarnya, anda boleh membeli telefon pintar baru dengan Wang Tunai yang anda kumpulkan.

4. Hypocam

Dengan Hypocam, anda bukan sahaja dapat mengambil gambar dengan kesan hitam putih yang biasa. Sebagai gantinya, anda boleh bermain-main dengan ciri-ciri yang terdapat di Hypocam untuk menghasilkan foto hitam putih yang menakjubkan.

Anda boleh menjadikan warna tertentu lebih dalam, lebih gelap atau lebih terang. Hypocam memberikan kemungkinan yang tidak terhad untuk menghasilkan gambar yang berbeza dari yang lain.

5. LINE Creators Studio

Seperti yang anda ketahui, terdapat banyak pilihan pelekat keren di LINE. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda juga boleh membuat pelekat sendiri dengan aplikasi Android terbaru yang disebut LINE Creators Studio .

Cara membuat pelekat di LINE sangat mudah, anda hanya boleh mengimport gambar apa pun pada telefon pintar ke dalam aplikasi. Selepas itu pilih kawasan yang anda potong sebagai pelekat, aplikasi akan melakukan selebihnya.

6. SoundMash

Dengan aplikasi SoundMash ini, anda boleh membuat kad ucapan yang disesuaikan. Pilih gambar GIF, kemudian gunakan mikrofon telefon pintar untuk bercakap atau menyanyikannya. Kemudian, hantarkan sebagai video.

7. Kornea: Penapis Tanpa Had, Prediktor Populariti

Bagi anda yang sangat suka berkongsi gambar di media sosial, anda pasti bingung memilih foto yang ingin anda kongsi. Kini aplikasi Cornea akan membantu anda dengan memberikan skor anggaran kemungkinan foto anda menjadi viral.

Anda boleh menambahkan pelbagai penapis sejuk yang pasti menjadikan foto anda berbeza. Cornea juga dapat memberikan cadangan hashtag yang sesuai untuk foto yang ingin anda kongsi. Sangat menarik bukan?

8. Editor Foto Ottipo: Pelekat, Bingkai, Kesan

Aplikasi Android yang paling menarik seterusnya ialah Ottipo Photo Editor . Ya, seperti namanya ini adalah aplikasi penyuntingan foto dengan banyak fitur, anda boleh menambahkan pelekat, penapis, bingkai, teks, dan banyak lagi.

Aplikasi ini masih dalam versi beta, jadi harap maklum jika terdapat beberapa bug. Walau bagaimanapun, ciri-cirinya akan terus berkembang.

9. Penyunting Foto LightX

Yang ini juga masih merupakan aplikasi penyuntingan foto. Walau bagaimanapun, ciri yang ditawarkannya berbeza dengan Ottipo. Apa yang boleh anda lakukan dengan LightX Photo Editor ?

Begitu banyak, dari mula dapat menghapus latar belakang, mengubah warna pakaian yang anda pakai, mengubah warna latar belakang, menggabungkan kedua foto tersebut menjadi pendedahan berganda alias, dan ciri-ciri keren yang lain. Anda semestinya mencubanya.

10. Teleport

Aplikasi Android yang paling menarik seterusnya adalah Teleport . Aplikasi ini akan mengesan wajah dalam gambar dan memisahkannya dari latar belakang.

Ini bermakna anda boleh mengubah warna rambut, mengaburkan latar belakang, atau mengubah latar belakang sepenuhnya. Sangat sejuk kan?

11. Gerak Masih

Salah satu ciri keren di iPhone yang membuat pengguna Android cemburu adalah ciri Foto Langsung. Di mana anda boleh mengambil gambar bergerak yang kelihatan nyata.

Google sendiri telah melancarkan aplikasi Motion Still di iOS. Aplikasi ini dimaksudkan sebagai cara mudah untuk menukar iPhone Live Photos ke dalam format GIF sehingga lebih senang dibagikan.

Berita baiknya, Google baru sahaja melancarkan aplikasi Motion Stills di Android. Tetapi dengan fungsi yang berbeza pada iOS. Terdapat dua mod yang tersedia iaitu "Motion Still" alias aka Live Photo mode untuk mengambil GIF tiga saat.

LIHAT ARTIKEL

Kemudian mod kedua adalah "Fast forward", yang dapat mempercepat video dari dua kali hingga lapan kali kelajuan asal. Ya, seperti Boomerang di Instagram.

12. Teks Lengkung Pada Foto: Seni Nama Bergaya

Aplikasi Android terbaru Jaka adalah Curve Text On Photo yang seterusnya: Art Stylish Name . Ini adalah aplikasi penyunting foto yang menarik.

Di mana ia membolehkan anda meletakkan teks melengkung yang indah. Sangat sesuai untuk gambar Instagram anda.

13. Pusat Kawalan iOS 11

Tidak lama lagi kemas kini iOS 11 akan dilancarkan. Bagi anda pengguna Android yang ingin merasakan sedikit kecanggihan iOS 11, anda boleh mencuba aplikasi Pusat Kawalan iOS 11 .

Ya, lap dari bawah ke atas untuk menikmati penampilan Pusat Kawalan pada iOS 11. Perlu diakui, bahawa ia kelihatan sangat keren.

Sekarang itulah senarai aplikasi Android yang paling menarik pada bulan September 2017. Jaka akan terus dikemas kini setiap bulan. Adakah anda mempunyai aplikasi sejuk tambahan? Kongsi pendapat anda.

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan