Alamat Laman DramaCute Terkini 2020 + Cara Memuat turunnya, yang Paling Lengkap!

Adakah anda mahu streaming Drakor di DramaCute tetapi tidak tahu URL? Di sini Jaka mempunyai alamat laman web DramaCute 2020 terbaru yang masih boleh anda akses!

Masih tidak berpuas hati dengan rancangan drama Korea yang disajikan dalam aplikasi filem streaming? Atau tajuk Drakor yang boleh ditonton adalah terhad kerana anda pengguna akaun percuma?

Selain melalui aplikasi, menonton drama Korea juga kini banyak disediakan oleh laman streaming filem termasuk DramaCute .

Laman web seperti ini semakin popular di khalayak ramai kerana mereka menawarkan banyak pilihan tajuk drama Korea terbaru yang boleh ditonton atau dimuat turun secara percuma.

Namun, malangnya alamat laman web seperti DramaCute sering mengubah domain yang menyukarkan pengunjung untuk mencarinya. Adakah anda salah seorang dari mereka?

Jangan risau, geng! Dalam artikel ini Jaka akan memberikan beberapa alamat laman DramaCute terbaru dan juga cara memuat turun filem . Ayo, perhatikan!

 • Mengapa laman DramaCute selalu disekat?
 • Alamat Laman DramaCute Terbaru 2020
 • Cara Memuat turun Filem di DramaCute
 • Apa itu Laman DramaCute?

  Anda yang gemar menonton filem percuma mesti biasa dengan laman Ganool, IndoXX1, dan seumpamanya? Nah, DramaCute sendiri tidak berbeza dari laman web ini, geng.

  DramaCute adalah laman web yang menyediakan pautan muat turun atau perkhidmatan streaming untuk drama Korea yang boleh anda akses secara percuma atau percuma.

  Walaupun terdapat banyak laman web lain yang menawarkan perkara yang sama, DramaCute adalah salah satu yang paling popular kerana menawarkan pilihan tajuk Drakor yang cukup lengkap.

  Bermula dari drama Korea terbaru yang masih tayang yang paling popular seperti The World of the Married, semua yang anda dapat dapati di laman web ini.

  Bukan hanya itu, laman DramaCute juga menyediakan banyak judul variety show terkenal seperti Running Man, anda tahu!

  Mengapa laman DramaCute selalu disekat?

  Seolah-olah menjadi "syurga" bagi peminat Drakor, malangnya untuk mengakses laman DramaCute ini kadang-kadang memerlukan lebih banyak usaha, geng.

  Alasannya adalah seperti yang dijelaskan oleh Jaka sejak awal, bahawa DramaCute sering mengubah domain mereka untuk mengelakkan penyekat dari pemerintah sebagai kesan sejak peraturan Internet Positif diberlakukan.

  Tetapi, sebenarnya, apa alasan bahawa laman DramaCute selalu menjadi sasaran penyekat pemerintah? Berikut adalah beberapa sebab.

  1. Mengandungi Kandungan Video Tidak Sah

  Sebab pertama yang menjadikan laman DramaCute selalu menjadi sasaran penyekat adalah kerana menyediakan kandungan video haram , geng.

  Tidak seperti platform streaming rasmi Drakor seperti Viu atau Netflix, yang pastinya sudah mempunyai hubungan kerjasama antara kedua-dua pihak, laman web DramaCute sayangnya beroperasi tanpa mengira hal ini.

  Mereka hanya mencari keuntungan peribadi dengan memberikan rancangan Drakor tanpa mengantongi hak siaran apalagi memberikan royalti kepada pemilik filem.

  2. Melanggar Hak Cipta

  Sebab seterusnya mengapa laman DramaCute sering mengubah domain untuk mengelakkan penyekat adalah kerana mereka menyedari bahawa kandungan yang disediakan melanggar hak cipta.

  Seperti yang disebutkan oleh Jaka sebelumnya, laman menonton dan memuat turun filem haram seperti DramaCute beroperasi tanpa mengantongi hak siaran atau kontrak kerjasama dengan pembuat filem.

  Itu bererti tindakan ini dapat dianggap sebagai kategori pelanggaran hak cipta, dan tentunya melanggar undang-undang.

  3. Memudaratkan Pembuat Filem

  Sebab terakhir adalah kerana laman web muat turun filem dan menonton streaming seperti DramaCute jelas dapat membahayakan pembuat filem , geng.

  Ketika pembuat filem telah berjuang untuk mengorbankan masa, tenaga, dan juga bahan untuk menghasilkan pertunjukan Drakor yang baik, segelintir pihak lain hanya menyebarkannya secara percuma kepada orang ramai.

  Sudah tentu ini bukan lagi sesuatu yang boleh ditoleransi oleh pembuat filem, bukan?

  Alamat Laman DramaCute Terbaru 2020

  Sumber gambar: LastaFella (Berikut adalah satu-satunya alamat laman web DramaCute 2020 baru yang masih boleh diakses).

  Walaupun jelas haram dan penggunaannya dilarang oleh pemerintah, tetapi tidak dapat dinafikan juga jika laman web seperti itu menawarkan kandungan yang sangat menggoda.

  Terutama dengan hiasan percuma yang pasti menjadi salah satu cinta kebanyakan orang Indonesia.

  Oleh itu jangan terkejut jika laman web ini masih sering dicari oleh pengunjung setia sehingga kini, geng.

  Nah, jika anda salah seorang dari mereka, berikut adalah alamat laman web DramaCute 2020 terbaru yang masih boleh anda akses sekarang:

  • //dramacute.xyz/

  Sekiranya sebelum ini ada alternatif untuk URL dramacute.org yang dapat diakses oleh pengguna, sayangnya sekarang URL tersebut telah disekat dan hanya meninggalkan satu.

  Cara Memuat turun Filem di DramaCute

  Tidak lengkap jika anda sudah mengetahui alamat laman DramaCute terkini tetapi tidak faham bagaimana memuat turun Drakor di laman web ini, bukan?

  Atas sebab ini, kali ini Jaka juga akan menerangkan cara memuat turun filem di DramaCute secara lengkap di bawah.

  Langkah 1 - Lawati laman DramaCute

  • Pertama, anda melayari laman DramaCute di //dramacute.xyz/ melalui aplikasi penyemak imbas di telefon bimbit atau komputer riba anda.

  Sumber gambar: JalanTikus (Ini adalah paparan halaman utama laman DramaCute).

  Langkah 2 - Cari tajuk drakor yang ingin anda muat turun

  • Langkah seterusnya, anda dapati dan pilih tajuk drama Korea yang ingin anda muat turun.

  • Contohnya, di sini Jaka ingin memuat turun drama Korea mengenai balas dendam, Itaewon Class.

  Sumber gambar: JalanTikus (Bagi anda yang sedang mencari DramaCute The World of the Married, laman web ini juga menyediakan yang anda tahu).

  Langkah 3 - Klik pautan muat turun

  • Selepas itu, pertama-tama anda memilih episod mana yang ingin anda muat turun.

  • Sekiranya demikian, maka anda mengklik pautan muat turun yang disediakan.

  Malangnya, setelah melewati tahap ini, anda tidak menemui pautan muat turun lagi, geng. Anda hanya akan diberi pautan muat turun sarikata Drakor, seperti gambar di bawah.

  Dan setelah Jaka mencuba tajuk drama Korea yang lain, ternyata masalah ini masih berlaku. Itu bermakna, buat masa ini laman DramaCute hanya dapat digunakan untuk streaming, geng.

  Selain itu, memuat turun atau menonton streaming dari laman web haram seperti ini sebenarnya tidak digalakkan kerana termasuk dalam kategori pelanggaran Hak Kekayaan Intelektual (IPR) .

  Belum lagi kemunculan sejumlah iklan perjudian dalam talian dan pornografi yang muncul di laman web DramaCute, di mana ini berpotensi menjadikan anda sasaran jenayah siber.

  Oleh itu, sebelum memuat turun atau menstrim di laman web seperti ini, anda harus berfikir semula, ya!

  Itulah alamat laman web DramaCute 2020 terbaru dan cara memuat turunnya dari Jaka kali ini, geng.

  Malangnya, pada masa ini pautan muat turun Drakor di laman DramaCute tidak lagi dapat diakses sehingga anda hanya dapat menontonnya secara streaming.

  Baca juga artikel mengenai Out of Tech atau artikel menarik lain dari Shelda Audita

  Artikel Berkaitan