7 Permainan FPS Lebih Hebat Daripada Call of Duty (CoD)

Adakah anda tahu bahawa masih terdapat banyak permainan FPS yang tidak kurang hebatnya daripada Call of Duty? Ingin tahu? Ayuh, lihat 7 permainan FPS yang tidak kurang hebatnya daripada Call of Duty.

Salah satu genre permainan yang sangat popular di kalangan pemain sekarang ialah FPS atau Firts Person Shooter yang selalu menawarkan sensasi bermain yang menarik . Dengan mengambil latar belakang orang pertama, ini akan menjadikan anda sebagai pengawal penuh dalam permainan dan merasakan kesan sebenar pada permainan yang anda mainkan.

Kini banyak permainan FPS dengan pelbagai latar belakang sudah ada, misalnya Call of Duty , permainan FPS yang sangat popular di PC dan konsol. Dengan menawarkan latar belakang perang dunia dengan grafik yang realistik, menjadikan Activision sebagai penerbit Call of Duty dapat menyihir pemain dengan permainan ini. Tetapi anda tahu bahawa masih terdapat banyak permainan FPS yang tidak kurang hebatnya daripada Call of Duty ? Ingin tahu? Ayuh, lihat 7 permainan FPS yang tidak kurang hebatnya daripada Call of Duty .

BACA JUGA
  • 20 Permainan Android FPS Terbaik secara percuma Julai 2017
  • 5 permainan FPS terbaik di PC untuk rakan Ngabuburit anda
  • Hanya Wira Permainan FPS Yang Boleh, Mari Teka Apa Permainan FPS Ini!

7 Permainan FPS yang Tidak Kalah Daripada Call of Duty

1. Medan Perang

Battlefield adalah permainan FPS yang dilancarkan oleh EA untuk konsol dan peranti PC. Dengan tema Perang Dunia yang paling banyak dipersembahkan dalam setiap siri, menjadikan Battlefield tidak kurang menarik untuk dimainkan. Dengan memberi penekanan pada fitur multiplayer exprience dan grafik yang lancar, ia pasti akan membuatkan para pemain berasa seperti berada di rumah kerana bermain permainan ini berjam-jam.

2. Tom Clancy's Ghost Recon: Askar Masa Depan

Adalah permainan FPS yang akan membawa anda ke pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Dengan senjata moden dan lengkap serta grafik yang sangat nyata, ia pasti akan membuat anda ketagihan bermain permainan yang satu ini. Lebih-lebih lagi, ciri-ciri keren dan uniknya, seperti tangkapan segerak yang akan menjadikan seluruh pasukan anda menembak musuh secara serentak .

3. Op Ops: Garis

Ops Spesifikasi Permainan ini adalah permainan yang tidak kalah hebatnya dengan permainan Call of Duty. Dengan latar belakang kota Dubai, yang ditenggelami oleh ribut pasir, dapat menjadikan permainan ini sebagai arena adrenalin yang tinggi bagi anda yang suka permainan petualangan yang mendebarkan.

4. Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2

Dalam permainan yang satu ini, anda akan ditugaskan sebagai pengganas Rainbow , yang tugasnya adalah mencari bom di Vegas yang dipasang oleh pengganas. Dengan sistem XP yang diterapkan dan grafik yang tidak perlu diragui, permainan yang satu ini sangat sesuai untuk menemani masa lapang anda.

5. Depan rumah

Menceritakan negara Korea yang kontroversial untuk menjadi kuasa besar dan menjajah AS, nampaknya menghadirkan jalan cerita yang unik dan menarik untuk dimainkan oleh para pemain. Permainan yang dilancarkan oleh THQ ini akan membawa anda sebagai Robert Jacobs , yang berjuang untuk menghalang penyerang ke Amerika Syarikat, adakah anda berminat untuk memainkannya?

6. Arma

Arma , permainan yang akan membawa anda ke suasana perang yang sebenar , dengan jalan cerita dan grafik yang menarik untuk anda mainkan. Walaupun dalam siri Arma 3 , ia dapat menampilkan rupa bumi (manusia) dan persekitaran di sekitarnya sehingga sangat fotorealistik, sehingga permainan dan grafik permainan ini menjadi nyata ketika anda bermain.

7. Pingat Kehormatan

Hampir sama dengan Call of Duty, permainan Medal of Honor ini hampir setiap siri menceritakan tentang perang dunia epik yang berlaku. Dengan grafik yang juga hampir sama dengan Call of Duty, nampaknya Medal of Honor adalah pesaing yang sukar untuk Call of Duty.

Nah, itu adalah 7 permainan FPS yang tidak kurang hebatnya daripada Call of Duty , adakah anda berminat untuk mencobanya? , jangan lupa tinggalkan pendapat anda di ruangan komen. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan