7 Fakta Permainan Call of Duty: Mobile, PUBG Mobile Tiada apa-apa?

Call of Duty: Mobile dilancarkan secara rasmi untuk peranti mudah alih, Android dan iOS. Berikut adalah ulasan mengenai fakta permainan CoD: Mobile yang akan menjadi pesaing PUBG Mobile, geng!

Adakah anda peminat francais permainan Call of Duty atau biasanya disingkat CoD? Sekiranya demikian, berita baiknya adalah bahawa permainan FPS terbaik ada di sini untuk peranti mudah alih.

Tidak perlu risau, sama ada anda pengguna peranti Android dan iOS masih dapat merasakan sensasi permainan yang disebut Call of Duty: Mobile , geng.

Untuk membuat anda lebih penasaran, di sini Jaka mengulas beberapa fakta mengenai permainan Call of Duty: Mobile yang mesti anda ketahui sebelum bermain di sini. Ayuh, lihat lagi!

 • Pilihan Mod Permainan
 • Mod Battle Royale
 • Fakta Call of Duty: Lain-lain ...
 • Spesifikasi Panggilan Tugas Minimum: Mudah Alih
 • Bonus: Koleksi Nama Panggilan Tugas: Mudah Alih Yang Boleh Anda Gunakan!
 • Video: Kuy, Tonton Gameplay Call of Duty: Mobile Sebelum Bermain Di Sini!
 • Koleksi Fakta Permainan Call of Duty: Dilancarkan Mudah Alih di Play Store

  Game Call of Duty terkenal kerana salah satu siri permainan first-person shooter (FPS) paling popular sepanjang sejarah dalam pelbagai platform, dari PlayStation hingga PC.

  Kini, peranti mudah alih juga telah diterima setelah Activision diumumkan pada bulan Mac 2019. Diringkaskan dari pelbagai sumber, berikut adalah beberapa fakta menarik yang harus anda ketahui mengenai CoD: Mobile!

  1. Permainan dan Kawalan

  Sumber gambar: Malavida

  Game Call of Duty: Mobile akan memberi tumpuan kepada permainan dalam talian sehingga anda dapat bertarung dengan rakan anda dan melawan semua pemain di dunia.

  Di masa depan mungkin ada mod Kempen yang boleh anda mainkan pemain tunggal. Namun, ciri ini sendiri belum disahkan oleh Activision sebagai pembangun permainan ini.

  Untuk kawalan itu sendiri, pemain diberi kebebasan untuk menyesuaikan tahap kepekaan dan menyesuaikan giroskop untuk mengarahkan pukulan.

  Terdapat Mod Sederhana di mana semasa permainan pemain dapat melepaskan serangkaian tembakan automatik setiap kali musuh memasuki garis senapan.

  Sekiranya anda memilih Mod Advance , anda akan mempunyai lebih banyak pilihan untuk menembak dan menembak secara manual, geng.

  2. Pilihan Mod Permainan

  Sumber foto: YouTube

  Seperti yang dilihat dalam versi beta, mod permainan yang tersedia adalah mod berbilang pemain. Terdapat tiga jenis jenis padanan, iaitu Normal, Ranking, dan Private.

  Mod berbilang pemain yang tersedia setakat ini adalah Free-For-All , Frontline , Hardpoint , Domination , dan Team Deathmatch .

  Semua mod permainan berasaskan pasukan dengan dua pasukan dari lima pemain akan bersaing satu sama lain, kecuali Free-For-All yang bersendirian.

  Di samping itu, mod Battle Royale juga akan tersedia semasa pelancaran, menjadikan permainan ini sebagai pesaing PUBG dan Fortnite.

  3. Mod Battle Royale

  Sumber gambar: GridGames

  Dalam satu royale pertempuran akan ada 100 pemain di peta yang sama dengan mod tunggal, dua, hingga empat pemain. Terdapat beberapa kenderaan yang boleh anda gunakan, termasuk helikopter.

  Di samping itu, terdapat beberapa kelas watak berbeza yang boleh anda pilih sebelum permainan dimulakan, iaitu Defender , Mechanic , Scout , Clown , Medic , atau Ninja .

  Perbezaan terbesar antara mod Battle Royale dan mod berbilang pemain lain ialah anda boleh menggunakan perspektif orang ketiga, aka Third Person Shooter (TPS).

  Fakta Call of Duty: Lain-lain ...

  4. Peta Permainan

  Sumber gambar: Charlie INTEL

  Beberapa peta terkenal dalam siri permainan CoD akan berada dalam permainan ini, menjadikan peminat permainan ini akan sangat gembira.

  Contohnya, Nuketown dari Black Ops, Crash dari Modern Warfare, dan Hijacked dari Black Ops 2, yang boleh anda gunakan dalam pertandingan.

  Untuk mod Battle Royale itu sendiri akan terdiri daripada elemen dari beberapa siri permainan Modern Warfare dan Black Ops CoD.

  5. Karakter Khas Call of Duty

  Sumber gambar: USA Today

  Apa yang menarik mengenai permainan Call of Duty: Mobile ialah anda boleh memilih watak dari semua permainan CoD yang ada. Lebih-lebih lagi, anda sedikit dapat menyesuaikan watak.

  Pembangun permainan, Activision, setakat ini hanya mengumumkan sejumlah watak seperti Alex Mason dan David Mason dari siri Black Ops.

  Dari siri Modern Warfare, akan ada John McTavish , Simon Riley , dan John Price . Terdapat juga Thomas A. Merrick yang merupakan watak dalam siri Ghosts.

  Dianggarkan masih banyak watak lain yang boleh digunakan dalam permainan ini.

  6. Ciri Penyokong Permainan

  Sumber foto: Mod Permainan Mudah Alih

  Sama seperti permainan Call of Duty terkini, akan ada Scorestreaks dan Loadouts pada versi mudah alih ini.

  Scorestreaks adalah aksesori yang boleh dibuka menggunakan XP. Anda boleh menggunakan aksesori ini sebelum pertandingan hingga tiga item.

  Loadout sebelum perlawanan juga akan tersedia. Anda boleh memilih senjata apa yang akan anda gunakan sebelum permainan dimulakan.

  Dalam perlawanan, anda akan dapat membawa senjata primer dan sekunder, ditambah bom tangan atau kemahiran senjata seperti senjata api dan peluncur granat.

  7. Harga dan Ketersediaan

  Game Call of Duty: Mobile direncanakan akan dirilis pada 1 Oktober 2019. Namun, Garena Indonesia mempercepat peluncurannya hingga 30 September 2019 .

  Permainan ini sendiri akan tersedia di semua negara melalui Google Play Store, kecuali China, Vietnam, dan Belgium. Jadi untuk pemain di Indonesia, bersiaplah untuk bermain!

  Call of Duty: Mudah alih yang boleh anda muat turun secara percuma dengan saiz sekitar 1GB. Terdapat juga beberapa item pembelian dalam aplikasi dalam permainan, sama seperti PUBG Mobile atau Mobile Legends.

  Spesifikasi Panggilan Tugas Minimum: Mudah Alih

  Sumber foto: The Digital Wise

  Lalu, bagaimana dengan spesifikasi minimum Call of Duty: Mobile ? Adakah telefon Android Potato mampu memainkan grafik HD yang satu ini?

  Garena Indonesia sebagai penerbit rasmi permainan CoD: Mobile di Indonesia mengatakan bahawa grafik permainan ini akan disesuaikan dengan spesifikasi peranti yang digunakan.

  Selain itu, Garena Indonesia juga menjamin kelancaran permainan dengan menyediakan pelayan Indonesia, bukan pelayan global!

  Spesifikasi minimum CoD: Mobile untuk peranti berdasarkan sistem operasi Android dan iOS adalah seperti berikut, geng.

  Sistem operasiSpesifikasi Panggilan Tugas Minimum: Mudah Alih
  Android Pemproses: 1.2GHz Dual Core


  Versi OS: Android 4.3 dan lebih tinggi

  iOS Peranti: Minimum iPhone 6 ke atas


  Versi OS: iOS 9 ke atas

  Untuk mendapatkan APK Call of Duty Mobile terkini, anda juga boleh mendapatkannya di pautan di bawah, geng!

  Permainan Menembak Garena DOWNLOAD

  Bonus: Koleksi Nama Panggilan Tugas: Mudah Alih Yang Boleh Anda Gunakan!

  Sebelum bermain, biasanya anda akan diminta membuat nama panggilan terlebih dahulu. Termasuk dalam permainan Call of Duty: Mobile, geng ini.

  Bagi anda yang masih keliru dalam memilih nama panggilan permainan yang menarik yang ingin anda gunakan, Jaka ada jalan penyelesaiannya!

  Anda boleh mencuba koleksi nama panggilan permainan yang boleh anda gunakan di CoD: Permainan mudah alih atau permainan lain, seperti PUBG, Free Fire, dan Mobile Legends. Baca lebih lanjut di bawah, ya!

  LIHAT ARTIKEL

  Video: Kuy, Tonton Gameplay Call of Duty: Mobile Sebelum Bermain Di Sini!

  Itulah beberapa fakta menarik yang mesti anda ketahui mengenai permainan Call of Duty: Mobile yang telah dikeluarkan untuk peranti Android dan iOS.

  Yang jelas, permainan yang dibuat oleh Activision ini akan menjadi pencabar serius kepada permainan PUBG Mobile dan Fortnite terutamanya dengan mod Battle Royale, geng.

  Sekarang, yang mana satu daripada tiga permainan ini telah anda tunggu? Adakah sesuai untuk Jaka membuat perbandingan kandungan? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan