Cara Mudah Menyimpan Video Snapchat di Telefon Pintar Anda

Snapchat dapat berkongsi foto atau video kreatif yang akan hilang sendiri setelah beberapa lama. Terdapat banyak video menarik yang dihasilkan oleh Snapchat, sayangnya Snapchat tidak menyediakan ciri untuk menyimpan video. Berikut adalah

Snapchat adalah aplikasi penyedia perkhidmatan pesanan segera untuk berkongsi foto atau video yang hilang secara automatik setelah jangka waktu tertentu. Sebelum menghantar mesej kepada rakan, anda boleh kreatif dengan gambar atau video yang diambil. Anda boleh menambah teks, emoji, atau coretan.

Snapchat sememangnya popular di kalangan remaja, kerana aplikasi ini lebih interaktif daripada menghantar teks sahaja. Snapchat sendiri mempunyai pangkalan pengguna yang cukup besar, sudah ada sekitar 100 juta pengguna aktif yang menggunakan perkhidmatan ini setiap hari.

BACA JUGA
  • Snapchat Kini Boleh Menjadikan Wajah Anda Menjadi Syaitan!
  • Cara tangkapan skrin pada Android tanpa perlu menekan butang!
  • Cara Merakam Skrin Mudah Alih Android dan iPhone | 100% Berfungsi

Cara Mudah Menyimpan Video Snapchat di Telefon Pintar Anda

Mesej yang anda hantar di Snapchat disebut ' snap ' dan tentu saja terdapat banyak snap yang sangat menarik. Memandangkan masa terhad untuk snap, kami juga ingin menyimpan snap tertentu.

Malangnya, Snapchat tidak menyediakan ciri-ciri untuk menyimpan snapchat video atau foto, jadi yang menarik atau dilupakan Buncis daripada rakan anda hanya hilang. Jangan bersedih, kali ini JalanTikus akan memberi anda sedikit muslihat untuk menyimpan foto atau video di Snapchat.

1. Cara Menyimpan Foto di Snapchat

Untuk menyimpan gambar menarik dalam bentuk foto, cara termudah adalah melakukan tangkapan skrin atau tangkapan skrin. Sudah tentu anda sudah tahu cara mengambil tangkapan skrin pada telefon pintar yang anda gunakan. Untuk telefon bimbit Android biasanya menggunakan kombinasi butang Daya dan Kelantangan ke bawah, sementara untuk iPhone dengan menekan butang Daya dan butang Utama.

Apl Foto & Pengimejan lovekara DOWNLOAD

2. Cara Menyimpan Video di Snapchat

Bagaimana cara menyimpan gambar adalah mudah, tetapi bagaimana dengan snap video? Anda memerlukan bantuan aplikasi lain, Perakam Skrin AZ . Aplikasi untuk merakam aktiviti skrin telefon pintar ke dalam video.

Perakam Skrin AZ MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

Agar kemas, hasil video dari AZ Screen Recorder dapat diedit dengan memotong bahagian yang tidak diperlukan menggunakan VivaVideo atau aplikasi penyuntingan video yang lain.

  • Pasang aplikasi Perakam Skrin AZ dan penyuntingan video pilihan anda
  • Buka Perakam Skrin AZ
  • Buka video Snapchat yang ingin anda simpan
  • Jalankan rakaman skrin dengan mengklik butang bulat merah di AZ Screen Recorder
  • Mainkan video Snapchat
  • Setelah selesai, klik Berhenti pada aplikasi Perakam Skrin AZ

Hasil video, tentu saja, ada beberapa langkah yang dirakam. Oleh itu, anda mesti mengeditnya terlebih dahulu menggunakan VivaVideo . Dengan cara ini akhirnya kita dapat menyimpan video Snapchat yang menarik dan dapat dikongsi dengan media sosial yang lain. Sementara untuk pengguna iPhone, anda dapat merakam layar menggunakan aplikasi QuickTime Player . Adakah anda pengguna Snapchat aktif?

Artikel Berkaitan