5 Permainan Strategi Perang Diraja untuk Android

Permainan perang yang penuh dengan strategi sangat menarik dan boleh membuat anda merasa tercabar. Terutama dengan suasana kerajaan yang menjadikan permainan lebih menarik dengan pelbagai lokasi bersejarah dan watak gaya diraja yang dipaparkan.

Permainan perang yang penuh dengan strategi sangat menarik dan boleh membuat anda merasa tercabar. Terutama dengan suasana kerajaan yang menjadikan permainan lebih menarik dengan pelbagai lokasi bersejarah dan watak gaya diraja yang dipaparkan.

Adakah anda tahu "Clash of Clans"? Salah satu permainan strategi perang yang paling popular. Nah, permainan ini membawa latar belakang kerajaan dengan watak, barang, ke lokasi dalam gaya zaman sejarah. Tetapi, selain "Clash of Clans" masih terdapat banyak permainan bertema serupa yang tidak kurang menarik dan anda pasti dapat bermain di Android. Ingin tahu? Lihat ulasan berikut.

BACA JUGA
  • Selepas Beratus Juta! 4 Acara Unik Ini Kerana Permainan Clash of Clans (CoC)
  • 7 Tempat Paling Menakutkan yang Pernah Ada dalam Permainan
  • 10 Permainan Android bertema Perang Dunia Terbaik

5 Permainan Strategi Perang Diraja untuk Android

1. Tergesa-gesa Arasy

"Throne Rush" menjemput anda untuk membina empayar dan memimpin pahlawan yang berani untuk memenangi pertempuran. Terdapat banyak ciri yang ditawarkan dalam permainan yang satu ini. Antaranya ialah pelbagai pahlawan dengan kebolehan khas, misi menarik setiap hari, pelbagai koleksi kad dan hadiah yang unik dan banyak lagi. Atur strategi untuk mengalahkan musuh dan anda juga boleh meminta pertolongan dari rakan anda dan memenangi pertempuran yang menarik dan penuh strategi.

2. March of Empires

Grafik yang baik dan watak yang realistik akan membuat anda ketagihan strategi dalam permainan yang menarik ini. "March of Empires" menceritakan perebutan takhta dengan pertempuran sengit ketika peradaban berkembang. Tugas anda sebagai pemimpin adalah menghantar pasukan, membina bangunan, dan menyerang dan menakluki wilayah untuk kawalan anda. Dalam permainan ini anda juga boleh memilih untuk menjadi Raja, Tsar atau Sultan.

3. Ribut Ribut: Kebangkitan Balur

"Stormfall: Rise of Balur" menggabungkan strategi perang dengan dunia yang penuh dengan mitos dan fantasi. Permainan ini menceritakan tentang kerajaan "Stormfall" yang telah jatuh dan anda harus mengatur strategi untuk membangunnya kembali . Berjuang untuk menakluki kejahatan dan memimpin orang untuk maju adalah keutamaan anda. Grafik artistik, permainan unik dan watak menarik menjadikan permainan ini lebih menyeronokkan untuk dimainkan.

4. Legenda Empayar

Permainan perang MMO yang satu ini akan benar-benar menguji anda dalam menguruskan taktik dan strategi . Anda mesti membina kerajaan anda sendiri di Zaman Pertengahan dan melawan semua musuh. Dunia peri yang indah diketengahkan dalam "Legend of Empire" dengan pelbagai watak khas di dalamnya, dari kurcaci hingga naga yang dapat anda lawan dengan anda. Menariknya, anda boleh berkomunikasi dengan pemain lain dari seluruh dunia dan bertukar strategi. Grafik yang indah akan menjadikan kerajaan peri lebih cantik dan merosakkan mata.

5. Pertembungan Istana

"Castle Clash" mengajak anda untuk mempertahankan istana dengan mengatur strategi perang dan memimpin tentera . Berbagai makhluk jahat berusaha menjatuhkan kerajaan, anda mesti menjadi panglima perang yang mampu mengalahkan mereka semua dan menyelesaikan kekacauan. Membangun kubu kuat, mengumpulkan pasukan, dan mengalahkan musuh akan lebih menarik dengan grafik yang jelas dan berwarna. Anda juga boleh menguji strategi dengan berjuta-juta pemain lain dari seluruh dunia.

Itulah dia 5 Game Strategi Perang Kerajaan Set untuk Android . Bagi anda yang menyukai permainan "Clash of Clans", tidak ada salahnya mencuba bermain permainan di atas. Dijamin tidak kurang menarik dan sangat ketagihan. Ayuh, muat turun!

Artikel Berkaitan