3 Cara Melihat Foto Profil Instagram Ukuran Penuh | Android, iOS & PC!

Penasaran mau lihat dengan jelas foto profil IG gebetan kamu? Begini nih cara melihat foto profil Instagram dengan ukuran penuh! (HP & Laptop/PC)

Pernah nggak, sih, kamu penasaran dengan foto profil Instagram seseorang? Mau coba diperbesar tapi nggak bisa.

Nggak seperti platform media sosial lainnya yang memungkinkan pengguna untuk melihat foto profil orang lain dengan ukuran penuh, Instagram sayangnya nggak mendukung hal ini, geng.

Alhasil, kamu pun cuma bisa bisa melihat wajahnya dari postingan foto di feed IG-nya saja deh. Tapi, kalau akun Instagram-nya juga di private ? Pupus sudah harapan kamu untuk kepo-in orang.

Baiklah, untuk mengatasi masalah ini, kali ini Jaka akan membincangkan cara melihat foto profil Instagram dengan atau tanpa aplikasinya. Ayuh, segera lihat yang berikut lengkap!

 • Cara Melihat Foto Profil Instagram Tanpa Aplikasi
  • Cara Melihat Foto Profil Instagram Melalui IZUUM
 • Cara melihat Foto Profil Instagram dengan Aplikasi
  • Cara melihat Foto Profil Instagram Melalui Pemuat Foto Foto
  • Cara melihat Foto Profil Instagram Melalui Profily HD
 • Koleksi Cara Melihat Foto Profil Instagram

  Walaupun terdapat ciri dalam suapan atau cerita Instagram, kadang-kadang foto profil tetap membuat anda ingin melihatnya. Benarkah?

  Nasib baik, ada beberapa cara anda dapat melihat foto profil IG sendiri atau orang lain, walaupun akaun Instagram terkunci, aka peribadi.

  Daripada ingin tahu, lebih baik lihat perbincangan penuh di bawah. Lihatlah!

  Cara Melihat Foto Profil Instagram Tanpa Aplikasi

  Malas jika anda perlu memuat turun aplikasi tambahan sehingga anda dapat melihat foto profil IG orang lain? Tenanglah! Anda benar-benar dapat melihatnya tanpa menggunakan aplikasi alias dalam talian.

  Caranya adalah dengan menggunakan laman web untuk memperbesar gambar profil Instagram, geng. Pada masa ini terdapat beberapa laman web yang menyediakan kemudahan ini, termasuk salah satunya adalah IZUUM .

  1. Cara melihat foto profil Instagram melalui IZUUM

  Hampir sama dengan ketika anda ingin memuat turun video Instagram tanpa aplikasi, cara melihat foto profil Instagram melalui laman IZUUM sebenarnya sangat mudah.

  Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh mengikuti langkah-langkah dari Jaka di bawah:

  Langkah 1 - Lawati laman web IZUUM

  • Pertama sekali, anda melayari laman web IZUMM (//izuum.com/index.php) dari aplikasi penyemak imbas pada telefon pintar atau PC anda.

  • Laman web ini mempunyai penampilan, geng.

  Sumber gambar: JalanTikus (Ingin tahu bagaimana melihat foto profil Instagram tanpa aplikasi? Anda boleh melayari laman IZUUM).

  Langkah 2 - Taipkan nama pengguna IG sasaran

  • Sekiranya anda berjaya memasuki laman laman IZUUM, maka anda taipkan nama pengguna Instagram orang yang gambar profilnya ingin anda lihat dalam ukuran besar.

  • Pastikan anda menaip nama pengguna yang betul. Sekiranya demikian, tekan kekunci 'Enter' pada papan kekunci.

  Sumber foto: JalanTikus (Untuk cara melihat foto profil Instagram yang bersifat peribadi, anda hanya boleh memasukkan nama pengguna IG).

  Langkah 3 - Foto profil dapat dilihat

  • Selepas itu, anda menatal ke bahagian bawah dan foto profil Instagram orang itu akan muncul dalam ukuran besar.

  • Selesai!

  Nah, di sini anda juga boleh memuat turun foto profil IG dengan mengklik kanan dan memilih pilihan 'Simpan gambar sebagai ..' jika menggunakan komputer riba / PC.

  Sementara itu, jika anda menggunakan telefon pintar, anda dapat mengetuk dan menahan foto sehingga pilihan 'Muat turun gambar' muncul .

  Oh ya, langkah di atas juga boleh diikuti bagi anda yang ingin mengetahui cara memuat turun foto profil IG di iPhone atau Android anda , ya!

  Cara melihat Foto Profil Instagram dengan Aplikasi

  Bukan hanya memuat turun Instagram langsung yang mempunyai aplikasi, untuk melihat foto profil IG seseorang kini boleh dilakukan dengan menggunakan bantuan aplikasi sehingga lebih mudah dan praktikal.

  Terdapat banyak aplikasi untuk melihat foto profil IG yang terdapat di Google Play, termasuk beberapa daripadanya iaitu Profile Photo Downloader dan HD Profily .

  Bagaimana nak guna? Inilah perbincangannya, geng!

  1. Cara Melihat Foto Profil Instagram Melalui Muat turun Foto Profil

  Pertama Jaka akan menerangkan cara melihat foto profil IG menggunakan aplikasi bernama Profile Photo Downloader yang dibuat oleh MehmetDemirApps .

  Prosesnya sendiri agak mudah, tetapi untuk membuatnya lebih jelas, anda dapat melihat langkah-langkah di bawah:

  Langkah 1 - Buka aplikasi Pemuat Gambar Foto

  • Anda membuka aplikasi Pemuat Gambar Foto di telefon bimbit Android anda terlebih dahulu. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turunnya melalui pautan di bawah:

  Langkah 2 - Taipkan nama pengguna IG sasaran

  • Langkah seterusnya, anda taipkan nama pengguna Instagram orang yang gambar profilnya ingin anda lihat dalam ukuran besar.

  • Selepas itu, hasil carian akan muncul di bahagian bawah.

  Sumber gambar: JalanTikus (Ini adalah satu langkah untuk melihat gambar profil lengkap IG lain).

  Langkah 3 - Pilih akaun IG

  • Akhirnya, anda mengetuk akaun IG orang yang dimaksud, maka foto profil akan dipaparkan secara automatik.

  Di sini anda juga boleh memuat turun foto dengan memilih ikon 'Muat turun' di pusat bawah, geng.

  Sekarang, sementara bagi anda yang ingin melihat foto profil IG anda sendiri, aplikasi Pemuat Foto Profil ini juga dapat melakukannya walaupun akaun IG anda bersifat peribadi.

  2. Cara Melihat Foto Profil Instagram Melalui Profily HD

  Aplikasi lain yang boleh digunakan untuk melihat foto profil Instagram seseorang atau diri anda adalah Profily HD yang dibuat oleh Tushar Pingale .

  Tidak jauh berbeza dengan aplikasi sebelumnya, penggunaan aplikasi untuk melihat profil IG juga sangat mudah. Anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah:

  Langkah 1 - Buka aplikasi Profily HD

  • Pertama sekali, anda pertama kali membuka aplikasi Profily HD pada telefon Android. Sekiranya anda tidak memilikinya, anda boleh memuat turun aplikasi melalui pautan berikut:

  Langkah 2 - Pilih menu 'Lihat Paparan Gambar'

  • Setelah berada di halaman utama aplikasi, anda memilih menu 'Lihat Paparan Gambar' .

  Sumber foto: JalanTikus (Pilih menu Tampilan Gambar Paparan untuk melihat foto profil Instagram bersaiz penuh).

  Langkah 3 - Taipkan nama pengguna IG

  • Kemudian, taipkan nama pengguna Instagram orang yang anda mahu melihat gambar profil dengan jelas. Atau mungkin akaun IG anda sendiri.

  • Sekiranya ada, kemudian ketik ikon 'Cari' maka akaun IG dengan nama pengguna itu akan muncul di bahagian bawah.

  Langkah 4 - Pilih akaun IG

  • Di sini anda memilih akaun Instagram orang itu.

  • Selepas itu, foto profil Instagram akan dipaparkan. Anda juga boleh memuat turun foto dengan mengetuk ikon 'Simpan' di sudut kanan bawah.

  Baiklah, sesuai dengan nama aplikasi, foto profil IG yang dipaparkan dalam aplikasi ini mempunyai kualiti HD yang baik dan tidak "pecah", geng.

  Jadi, anda tidak perlu mencari jalan untuk memperbesar resolusi foto sehingga hasilnya baik.

  Itulah cara untuk melihat profil Instagram orang lain atau diri anda dengan saiz penuh, kumpulan.

  Langkah-langkah di atas juga boleh dilakukan walaupun akaun IG adalah peribadi, anda tahu. Sekarang anda tidak ingin tahu lagi? Semoga ini dapat membantu!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Shelda Audita

  Artikel Berkaitan