5 Petua Supaya Anda Selalu Menipu dalam Permainan Freefire

Nah, ternyata mencapai kemenangan dalam permainan Battle Royale, ada beberapa petua penting yang harus anda lihat.

Pasti ada di antara anda yang menghadapi masalah mendapatkan Booyah! dalam permainan Freefire bukan? Nah, ternyata untuk mencapai kemenangan dalam permainan Battle Royale ada beberapa petua penting yang mesti anda ketahui.

Beberapa petua ini sangat penting untuk anda gunakan agar anda mudah mendapat kemenangan. Sekiranya anda bermain dengan ceroboh, pasti sukar untuk mencapai kemenangan . Ingin tahu apakah petua? periksa saja!

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Al-Quran Terbaik yang Dibuat oleh Anak-anak Bangsa, untuk Al-Quran di Bulan Ramadhan
  • 5 Wira Terbaik yang Boleh Dimulakan dalam Mobile Legends
  • 5 dari Savage Paling Hebat Terbaik dalam Mobile Legends

5 Petua Supaya Anda Selalu 'Booyah' dalam Freefire Games

1. Main perlahan

Sumber gambar: Sumber: mmoraw.com

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan untuk menang adalah jangan bermain terburu-buru . Main perlahan-lahan. Bermain dengan perlahan dan sentiasa memperhatikan persekitaran anda adalah perkara yang betul .

Kerana jika anda bermain dengan tergesa-gesa, sudah tentu anda tidak akan fokus dan selalu terbawa-bawa ingin pergi ke zon selamat terlebih dahulu. Tanpa menyedari ternyata masih ada musuh di belakang anda dan anda akhirnya gagal mendapatkan Booyah .

2. Gunakan senjata dengan kerosakan yang tinggi

Sumber gambar: Sumber: signaltech.com

Perkara kedua yang perlu diperhatikan ketika bermain Freefire adalah menggunakan senjata dengan kerosakan yang tinggi, kerana tidak berguna jika anda melawan musuh dengan senjata yang mempunyai kerosakan yang rendah, tentunya tidak akan dapat .

Dalam Freefire terdapat banyak senjata yang mempunyai kekuatan pemusnah yang sangat tinggi, salah satunya adalah AWM . Sekiranya anda suka bermain secara rahsia dan jarak jauh, anda mesti menggunakan AWM sebagai senjata utama anda!

3. Kumpulkan Medikit secukupnya

Sumber gambar: Sumber: signaltech.com

Selain menggunakan senjata yang mempunyai kerosakan tinggi, tentunya anda memerlukan item yang satu ini juga lelaki, iaitu Medikit . Kerana satu item sangat berguna untuk anda memulihkan kesihatan anda, kawan-kawan.

Sekiranya anda hanya mempunyai sedikit medikit , sudah pasti anda akan kalah dalam pertempuran. Kerana dengan banyak medikit, anda dapat menyembuhkan darah anda secara berterusan dan tidak akan risau jika musuh menyerang lagi.

4. Kenderaan sebagai Kehidupan Kedua

Sumber gambar: Sumber: plukme.com

Dalam setiap permainan genre Battle Royale, pasti anda mempunyai kenderaan untuk memandu bukan? Nah, di Freefire ada juga kenderaan yang boleh dipandu dan boleh menjadi kehidupan kedua anda, kawan-kawan!

Kerana dengan memandu kenderaan anda akan terlindung dari tembakan musuh , tetapi masih boleh terkena walau sedikit. Sekurang-kurangnya kenderaan menjadikan hidup anda selamat dan darah anda tebal berbanding tidak menggunakan kenderaan.

5. Gunakan Equip Level 3

Sumber gambar: Sumber: levelwinner.com

Baiklah, ini juga sangat penting. Kerana dengan menggunakan peralatan tingkat tinggi yaitu 3, tubuh anda akan lebih terlindung dan lebih kuat jika terkena peluru musuh, berbeza jika anda tidak menggunakan peralatan tersebut.

Oleh itu, cubalah ketika baru memulakan atau melompat untuk pertama kalinya, anda segera mencari peralatan level 3 . Oleh kerana peralatan ini lebih penting daripada yang lain, jadi jangan lupa mencari peralatan pada awal permainan ya!

Itu adalah 5 petua penting supaya anda dapat memperoleh kemenangan atau bangkit dengan mudah dalam permainan Freefire, kawan-kawan! Mudah-mudahan dengan membaca artikel ini, lebih mudah bagi anda untuk memasuki permainan Battle Royale ini!

Artikel Berkaitan