Ingin Mengedit Video Pendek Ala Hollywood di Android? Gunakan LIKE!

Ingin membuat video yang menarik untuk dikongsi di Instagram atau Facebook? Mari cuba buat video pendek yang kreatif menggunakan LIKE!

Adakah anda mahu berkongsi video di Instagram atau Facebook? Untuk mendapatkan banyak suka di sana, kita harus membuat video yang menarik dan kreatif.

Dalam membuat video kreatif, kita biasanya memerlukan perisian penyuntingan video yang kompleks di komputer. Tetapi anda tahu, sekarang anda boleh membuat video gaya Hollywood pendek hanya dengan telefon pintar Android? Anda boleh menggunakan aplikasi LIKE .

BACA JUGA
  • Cara Membuat Video gaya Raditya Dika Hanya dengan Telefon Pintar
  • Cara Membuat Video Stop Motion di Android dengan Mudah!
  • 7 Aplikasi untuk Membuat Video Animasi Keren. Boleh Membuat Seperti Pelo Mastermind!

Cara Membuat Video Pendek dengan LIKE

LIKE adalah aplikasi video pendek satu minit. Dalam tempoh empat bulan dari pelancarannya, LIKE telah dimuat turun 20 juta kali oleh pengguna dari 187 negara! Tidak hairanlah LIKE menjadi aplikasi paling popular dan aplikasi sosial terbaik di Indonesia pada tahun 2017 di Google Play.

LIHAT ARTIKEL

Apa yang ditawarkan oleh LIKE untuk menjadikannya aplikasi paling popular? Dan bagaimana menggunakan LIKE? Mari lihat bagaimana membuat video pendek dengan LIKE berikut!

  • Sebelum ini, jangan lupa memuat turun dan memasang LIKE pada telefon pintar anda.

  • Setelah dipasang, anda boleh memilih muzik yang akan digunakan dalam video dengan segera. Atau anda boleh mengambil video terlebih dahulu dengan merakam secara langsung atau mengambil video yang ada.

  • Kemudian pilih kesannya. SUKA kesan sihir 3D yang boleh membuatkan anda menambah kesan salji, bayangkan menjadi superhero yang matanya misalnya dapat memancarkan sinar laser. Ini rahsia, kesan luar biasa di LIKE diciptakan oleh pakar pasukan produksi dari Hollywood yang anda tahu! .

"Pada teknologi spesial efek, kami selalu menjadi yang terdepan di industri ini dengan memberikan efek-efek berkelas.", jelas Aaron Wei, Product Director LIKE.

  • Setelah selesai menyiapkan videonya, di LIKE anda dapat menambahkan pelbagai muzik pop terbaru untuk ekspresi tanpa had.

  • Di LIKE juga terdapat banyak penapis kesan multidimensi, pelekat elegan dan dinamik, dan memberikan pengalaman seolah-olah bertindak dengan dialog terkenal yang sedang viral di internet. Banyak dialog lucu dan kreatif disediakan SEPERTI untuk kita menggunakan kata seru dengan rakan-rakan.

  • Untuk menjadi lebih menarik, LIKE juga membolehkan anda dapat menambahkan pelekat yang sangat pelbagai, ungkapan unik, muzik dan bahan kreatif lain dengan menyesuaikan ciri budaya unik pengguna di Indonesia. Lebih pelbagai dan lebih Indonesia!
  • Setelah selesai, teruskan prosesnya dan kongsi di media sosial!

Dengan semua ciri yang dibawanya, jangan terkejut jika LIKE mendapat skor yang cukup tinggi, iaitu 4.6 di Google play dalam empat bulan terakhir. Malah LIKE telah memperoleh 140 ribu ulasan positif dari penggunanya.

"Di masa datang, LIKE akan terus semakin mengembangkan pasar di Indonesia dengan mengedepankan terobosan baru dan inovasi-inovasi terdepan. Selain itu, LIKE juga akan semakin nyaman digunakan, semakin menarik dan memberikan pengalaman mengedit video pendek yang keren untuk pengguna di Indonesia.", tambah Wei.

Oleh itu, mari cuba buat video pendek menggunakan LIKE!

Artikel Berkaitan