Mari Bina Kerjaya Streamer Anda dengan Program Level Up Gaming Facebook!

Sekiranya anda hanya bermain permainan untuk hobi, anda harus mencuba untuk menyertai Facebook Gaming dan menyertai Program Level Up Creator. Mari, lihat lebih banyak maklumat!

Bermain permainan sekarang bukan sekadar hobi, tetapi juga boleh menjadi karier! Salah satu cara adalah menjadi Pencipta Permainan Facebook.

Untuk menjadi Pencipta Permainan adalah mudah dan percuma. Walaupun anda mempunyai reputasi yang baik semasa streaming, ada peluang untuk membina karier melalui bermain permainan. Anda bukan sahaja berpeluang untuk ditonton oleh puluhan ribu penonton, Pembuat Konten juga berpeluang membina karier dan mempamerkan kemahiran permainan terbaik, anda tahu!

Facebook Gaming mempunyai program Level Up untuk pencipta yang suka bermain permainan dan melakukan streaming langsung. Sekiranya anda hanya menonton live stream orang dan juga mahu streaming, anda boleh menyertai program ini, geng. Bagaimana untuk? Mari, lihat penjelasan lengkap di bawah!

Program Naik Taraf Permainan Facebook

Semua orang di Facebook Gaming boleh mengambil bahagian dalam Program Level Up Pencipta .

Program ini akan memberi anda kemudahan untuk mengembangkan komuniti di Facebook, salah satunya adalah melalui Content Creator Day atau program lain yang akan membantu anda mengembangkan, bahkan pemula!

Facebook Gaming sangat mementingkan kehidupan karier anda sebagai streamer dan membantu meningkatkan kualiti penstriman anda, baik dari segi wang, kandungan, dan juga pengedaran aliran langsung kepada semua pengguna Facebook.

Untuk mencapai tahap Level Up ini, anda mesti memenuhi syarat yang diberikan. Berikut adalah syarat lengkap:

  • Miliki Halaman Facebook Pencipta Video Permainan
  • Alirkan kandungan permainan (dengan menandakan permainan) selama sekurang-kurangnya 4 jam dalam 14 hari sebelumnya
  • Strimkan kandungan permainan selama sekurang-kurangnya 2 hari selama 14 hari sebelumnya
  • Mempunyai sekurang-kurangnya 100 pengikut di halaman

Sekiranya anda merasa telah memenuhi semua syarat yang diperlukan untuk menyertai Program Level Up Pencipta, anda boleh menyemak status akaun anda melalui Papan Pemuka Permainan Streamer di fb.gg/streamer.

Adakah anda perlu mendaftar untuk Program Level Up Pencipta? Sudah tentu, geng!

Anda akan mendapat banyak faedah dari Level Up Program, salah satunya adalah Facebook Stars yang membolehkan anda mendapat sokongan daripada peminat yang menonton aliran anda.

Berikut adalah faedah yang akan anda perolehi sekiranya anda mendaftar ke Program Peningkatan Tahap Pencipta Permainan Facebook:

  • Sokongan khusus di Facebook
  • Sekiranya sebelum ini anda hanya dapat menstrimkan kualiti hingga 720p, setelah mengikuti Program Level Up Pencipta, anda akan diberi kemudahan untuk streaming hingga 1080p, 60 fps.
  • Buka ciri Bintang Facebook supaya peminat dapat menyokong anda dengan membuat sumbangan
  • Akses terhad ke produk dan ciri Beta
  • Jemputan ke Kumpulan Komuniti dengan ahli lain

Bermain permainan sekarang bukan lagi aktiviti yang hanya dapat menghiburkan diri sendiri, tetapi juga menguntungkan.

Jadi tunggu apa lagi? Pasti berminat untuk menyertai program ini, bukan? Ayuh, ikuti Program Level Up sekarang dengan mengklik butang di bawah !

Baca juga artikel mengenai Permainan Facebook atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

Artikel Berkaitan