Cukup untuk Bermain Sekali Lagi, 7 Permainan Seram Ini Akan Membuat Anda Mimpi Buruk Sepanjang Hayat Anda

Koleksi permainan seram di bawah ini dijamin membuat anda mengalami mimpi buruk setelah memainkannya kerana terdapat begitu banyak makhluk melompat dan menakutkan. Apa pendapat anda tentang permainan ini?

Sekiranya bercakap mengenai permainan Seram itu tidak akan pernah berakhir, setiap tahun pasti ada permainan seram baru yang muncul. Dan semakin banyak permainan yang dihasilkan di sini semakin baik dan menakutkan , seperti beberapa permainan seram di bawah ini.

Bagi anda peminat permainan seram, nampaknya anda mesti bermain 7 permainan di bawah . Kenapa begitu? kerana koleksi permainan seram di bawah ini dijamin membuat anda mengalami mimpi buruk setelah memainkannya kerana terdapat begitu banyak makhluk melompat dan menakutkan. Apa pendapat anda tentang permainan ini?

BACA JUGA
  • Uji Kesungguhan Anda Dengan Bermain 4 Permainan Telefon Pintar Paling Menakutkan pada Waktu Malam! Beraninya awak?
  • 15 Permainan Hantu Paling Menakutkan di Dunia di Android 2019

Cukup untuk Bermain Sekali Lagi, 7 Permainan Seram Ini Akan Membuat Anda Mimpi Buruk Sepanjang Hayat Anda

1. Kutukan Sophie

Bagi anda yang gemar permainan genre seram, anda mesti bermain permainan ini bernama Sophie's Curse . Sekiranya anda ingin melatih kekuatan anda untuk melakukan jumpscare , sangat disarankan agar anda bermain permainan ini.

Cara bermain permainan ini sangat mudah, anda hanya perlu bertahan hingga pagi . Tetapi untuk bertahan hidup, anda mesti menjauhkan lampu di setiap bilik, dan anda mesti mengelakkan hantu bernama Sophie ini .

2. Lebih lama 2

Sekali lagi, Red Barrels Studio mengejutkan para pemain mengenai permainan yang mereka buat. Selepas ledakan siri Outlast pertama, para pemain kagum bahawa permainan ini akan berterusan, Outlast 2 .

Permainan ini mengisahkan mazhab sesat dan anda berperanan sebagai wartawan. Namun, apa yang berlaku adalah helikopter anda jatuh dan anda terperangkap di kawasan luar bandar yang mematuhi ajaran sesat. Anda harus keluar dari sana, tetapi ini adalah cabaran bagi pemain di mana anda keliru untuk mencari jalan keluar.

3. Amnesia: Keturunan Gelap

Sekiranya permainan seram ini adalah kisah anda menjadi seorang pemuda yang tiba - tiba bangun di lorong gelap dan tidak ingat apa-apa. Seperti tajuk permainan, anda memainkan peranan sebagai pemuda yang kehilangan ingatannya .

Bukan hanya suasana permainan yang tegang, tetapi raksasa yang mengejar juga sangat menakutkan dan membuat hati kita berdegup kencang . Anda mesti mengelakkan atau anda akan dimakan oleh raksasa ini.

4. Resident Evil 7

Bagi anda peminat permainan Resident Evil , pasti anda tidak akan ketinggalan dalam permainan yang satu ini? Tidak seperti siri Resident Evil pada umumnya, permainan yang satu ini menawarkan ketegangan dan ketakutan yang luar biasa.

Anda akan menemui pelbagai raksasa yang menakutkan. Yang pasti, permainan yang satu ini akan melatih kekuatan hati anda. Kerana di Resident Evil 7 ada banyak jumpscare yang anda akan dapati di setiap sudut.

5. Lapisan Ketakutan

Bagi anda yang sangat menyukai permainan seram dengan tahap teka-teki yang rumit, anda mesti bermain permainan ini yang disebut Layers Of Fear . Kerana dalam permainan ini anda harus mencari jalan bagaimana meneruskan perjalanan.

Permulaan cerita, anda bertindak sebagai pelukis di sebuah rumah lama, tetapi rumah itu berhantu dan ceritanya agak rumit dan memerlukan masa yang lama untuk memahami apa maksud permainan ini. Bagi anda yang ingin tahu, anda boleh memuat turun atau menonton video secara langsung terlebih dahulu.

6. Rumah Shintai

Pencinta permainan seram pasti tahu permainan ini dibuat oleh Shintai Studio ? Permainan penyemak imbas yang mempunyai 4 siri, iaitu Shintai The House, Shintai The House 2, The House 3, dan versi Halloween sememangnya sangat menakutkan.

Cara bermain cukup mudah , anda hanya perlu mencari jalan untuk memastikan permainan anda terus berjalan. Walau bagaimanapun, berhati-hatilah dengan penjagaan melompat di setiap peringkat. Bagaimanapun anda harus menyiapkan mental yang kuat sebelum mencuba permainan yang satu ini.

7. Emily Mahu Bermain

Untuk permainan ini, permainannya hampir sama dengan Five Nights At Freddy's , tetapi dalam permainan ini anda boleh berjalan-jalan di sekitar rumah. Anda mesti bertahan sehingga pagi dan mengelakkan boneka yang menggoda anda untuk mengajak anda bermain.

Terutama anak patung Emily yang paling kerap muncul di tengah malam. Anda harus berkeliaran dan mengelakkan hantu yang bermain bersembunyi dengan anda. Dan jangan terkejut jika permainan ini mengandungi banyak jumpscare.

Itulah 7 permainan seram yang akan membuat anda mengalami mimpi buruk , kerana permainan di atas adalah permainan paling menakutkan dan paling sesuai dimainkan oleh pemain berani. Bagi anda yang pemalu dan mempunyai penyakit jantung disarankan untuk tidak mencubanya.

Artikel Berkaitan