5 Permainan RPG Jepun Terbaik di Android yang Perlu Anda Cuba

Suka anime dan permainan Jepun? Inilah permainan RPG Jepun terbaik yang boleh anda muat turun dan mainkan.

Permainan video atau dalam permainan pendek adalah salah satu jenis hiburan yang paling popular kerana beberapa faktor seperti permainan dan grafik. Pada masa ini, industri permainan juga mulai menyebar ke platform Android dan iOS.

Dari banyak permainan di platform Android dan iOS, salah satu genre yang paling popular adalah genre RPG Jepun, aka JRPG. Pada dasarnya genre JPRG ini sama dengan permainan RPG pada umumnya, hanya terdapat beberapa perbezaan seperti jalan cerita naratif dan reka bentuk watak yang membawa kepada reka bentuk watak anime. Ini dia, beberapa permainan genre JRPG terbaik pada peranti Android anda, nikmati.

BACA JUGA
  • PERCUMA! Ini adalah 10 Permainan Aksi Android dan iOS Terbaik 2017
  • 5 Permainan ini Menjadi Kegagalan Terbesar dalam Sejarah Industri Permainan Video
  • 7 Permainan Ini Mengaku sebagai Permainan RPG Terbaik Sepanjang Masa, Adakah Anda Setuju?

5 Permainan RPG Jepun Terbaik di Android yang Perlu Anda Cuba

1. Ys Chronicle

Foto: steamcommunity.com

Ys Chronicle sebenarnya adalah permainan JPRG yang dihidupkan semula pada peranti Android. Anda sendiri akan mengawal seorang lelaki muda berambut merah bernama Edol Christine yang melakukan pelbagai petualangan untuk membasmi kejahatan yang telah timbul di tanah Esteria .

Permainan permainan ini sendiri agak unik kerana anda tidak akan menggunakan perintah untuk menyerang atau mempertahankan yang muncul di layar seperti permainan RPG. Namun, anda bebas bergerak sambil terus menekan butang serangan (ketuk) untuk menyerang musuh secara berterusan. Anda juga boleh memilih dua mod iaitu Adventure Mode dan Time Attack Mode .

2. Cincin Kekacauan III

Foto: play.google.com

Chaos Ring adalah permainan Android dari penerbit legenda Square Enix yang dikeluarkan pada tahun 2015 untuk platform Android. Permainan ini sendiri menceritakan kisah para petualang yang ingin pergi ke tempat yang sering disebut sebagai syurga, planet Blue Marble .

Anda sendiri akan mengendalikan pesta yang terdiri daripada tiga anggota aktif dan dua anggota simpanan yang boleh anda tukar untuk berurusan dengan pelbagai raksasa (sistem berasaskan giliran) yang muncul sambil memenuhi tujuan setiap watak datang ke Marble Blue dan rahsia yang menutupi planet ini.

3. Logres

Foto: logres-jrpg.com

Sekiranya anda mencari permainan JRPG untuk platform Android, Logres adalah salah satu pilihan terbaik anda. Permainan ini menawarkan pengembaraan yang menarik di mana anda akan bekerjasama dengan pemain dari seluruh dunia untuk mengalahkan kekuatan jahat yang ingin menghancurkan dunia.

Terdapat 15 kelas watak dengan reka bentuk yang comel untuk anda sesuaikan. Sudah tentu anda juga boleh membuat pesta untuk mengalahkan bos serbuan dan berbual dengan isi hati anda dengan rakan-rakan anda.

4. Final Fantasy IX

Foto: square-enix.com

Bagi anda peminat JRPG sekolah lama yang ketinggalan permainan JPRG yang berkualiti dan ikonik, anda mesti bermain permainan Final Fantasy IX yang legenda ini . Permainan, yang pertama kali dirilis pada tahun 2000, akhirnya dihidupkan kembali di platform Android pada tahun 2016.

Permainan yang ditawarkan masih sama dengan anda akan mengawal pesta yang dipimpin oleh Zidane Tribal untuk mengalahkan musuh yang sedang menyekat dan tentunya anda berpeluang mendapatkan pelbagai barang dari mengalahkan musuh. Di samping itu, anda juga dapat menyesuaikan watak dengan pelbagai peralatan dan jangan lupa bahawa Final Fantasy IX menghidupkan semula sistem kelas watak yang ditinggalkan dalam siri sebelumnya.

5. Wira Emblem Api

Foto: fire-emblem-heroes.com

Fire Emblem Heroes adalah permainan genre JPRG yang menjadi kegemaran Jaka. Semasa bermain permainan ini, anda akan dibawa ke peta 8x6 di mana anda dapat memanggil empat pahlawan dari pelbagai kelas yang telah muncul di hadapan lambang api untuk bertempur dengan musuh. Anda boleh mendapatkan wira baru dengan menukar Orb yang anda dapat dengan menyelesaikan pelbagai aktiviti dalam permainan atau membuat pembelian dengan wang sebenar.

Anda juga dapat menjalankan pelbagai misi yang memerlukan sejumlah stamina. Anda boleh mendapatkan stamina anda sendiri dengan merehatkan pahlawan anda. Apa yang menjadikan permainan ini menarik adalah banyak variasi kelas watak unik seperti Wyvern Rider, Swordmaster, General, Mage Knight, Great Lord, Paladin , dan banyak lagi.

Itulah 5 permainan JPRG terbaik dari Jalantikus , semoga anda seronok dan seronok bermain. Sekiranya anda memerlukan cadangan, Jaka sangat mengesyorkan agar anda mencuba Final Fantasy IX dan Fire Emblem Heroes terlebih dahulu kerana dari segi cerita dan ciri, kedua-dua permainan ini boleh dikatakan sangat menarik dan menarik.

, sampai jumpa dan pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi artikel ini dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan