Tidak rumit! Ini adalah Cara Memasang Quick Ball ala Xiaomi Mobile di Semua Android

Dalam sistem operasi MIUI 8, ada satu fitur yang sangat berfungsi, yaitu Quick Ball. Anda pengguna telefon pintar Xiaomi yang masih berada di rumah dengan MIUI lama atau telefon pintar jenama lain juga boleh mencuba ciri ini. Mahu tahu bagaimana? Ayuh, dengar!

Adakah anda pengguna telefon pintar Xiaomi? Adakah anda pernah menggunakan MIUI terkini? Ya, sejumlah telefon pintar siri Xiaomi telah disokong oleh MIUI 8. Dalam sistem operasi ini, ada satu fitur yang sangat berfungsi, yaitu Quick Ball .

Hampir serupa dengan ciri Touch Assistive iPhone, Quick Ball pada MIUI 8 sangat sesuai apabila anda menggunakan mod operasi satu tangan. Quick Ball juga berguna apabila butang kapasitif pada telefon pintar Xiaomi anda rosak.

BACA JUGA
  • Terdapat 3 Versi, Harga Xiaomi Redmi 4 di Bawah 2 Juta
  • 5 perkara mengenai Varian Baru Xiaomi Redmi Note 4
  • Memiliki RAM 4 GB, Xiaomi Redmi Note 4 berharga Rp 2 Juta

Tidak rumit! Ini adalah Cara Memasang Quick Ball ala Xiaomi Mobile di Semua Android

Bukan hanya pengguna MIUI 8, anda adalah pengguna telefon pintar Xiaomi yang masih berada di rumah di MIUI yang lebih tua atau telefon pintar jenama lain dapat mencuba fitur ini. Mahu tahu bagaimana? Ayuh, dengar!

  • Untuk dapat menggunakan fitur Quick Ball dalam gaya MIUI 8 , anda harus memuat turun aplikasi Zon Assistive Touch melalui Google Play Store .
LIHAT ARTIKEL
  • Sekiranya ada, jalankan aplikasi. Tekan butang Enable Zone Assistive Touch di bahagian atas, maka aplikasi ini akan mengarahkan anda ke tetapan Kebolehcapaian . Di sini, sila ubah togol ke Hidup supaya anda dapat mengaktifkannya.
  • Setelah Enable Zone Assistive Touch aktif, anda boleh menyesuaikan tetapan pada Quick Ball, memilih apa sahaja ciri yang anda inginkan, seperti penempatan butang Kembali , butang Utama atau butang Sentuhan Bantuan di bahagian Fungsi Costumize .
  • Pengaturan terakhir adalah untuk menyesuaikan ukuran butang Quick Ball, ketumpatan atau mengaktifkan getaran di bahagian Costumize Appearance .
  • Setelah menyesuaikan tetapan, aplikasi siap membantu Anda ketika menggunakan telefon pintar, seperti ketika membaca artikel di JalanTikus , menonton YouTube atau ketika menjalankan aplikasi lain.

Kini, kedua pengguna Xiaomi dengan OS MIUI lama atau bahkan pengguna telefon pintar Android jenama lain dapat memanfaatkan fitur Quick Ball berkat aplikasi ini. Semoga berjaya dan jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen, ya!

Artikel Berkaitan