Mesti Kaya! 5 Laman Web Ini Untuk Menjual Video Buatan Sendiri

Ingin mendapatkan wang dari video? Berikut adalah 5 laman web penjualan video buatan sendiri terbaik yang boleh anda cuba menjana wang.

Video pada masa ini telah menjadi salah satu media penyampaian maklumat yang paling banyak digunakan untuk menyampaikan pelbagai jenis maklumat.

Di samping itu, video juga telah menjadi sejenis produk komersial yang boleh dijual untuk menjana wang.

Kini terdapat sejumlah laman web di mana pembuat video dapat memuat naik video mereka untuk ditonton oleh pengguna lain sambil dibayar.

Baiklah, kali ini saya akan menerangkan beberapa laman web video terlaris yang boleh anda gunakan untuk memuat naik video anda dan kemudian mendapatkan wang dari video yang dimuat naik. Ringkasnya laman web terbaik untuk menjual video buatan sendiri.

Ingin tahu apakah laman web terkini yang menjual video? Dengar dengan segera.

BACA JUGA
  • 7 Laman Streaming Video Terbaik Selain YouTube, Bolehkah Video Hingga 8K?
  • 100% KERJA! Cara Mudah Mendapat Jutaan Rupiah Dari Youtube Tanpa Membuat Video
  • Jana Wang Dari YouTube Dengan 5 Jenis Video Ini!

5 Laman Web untuk Menjual Video Buatan Sendiri

1. YouTube

Foto: Youtube.com

YouTube adalah platform paling popular dari segi perkhidmatan kandungan video.

Laman web ini, yang ditemui beberapa tahun yang lalu dan kini dimiliki oleh Google, telah menjadi pusat untuk pembuat video atau yang biasa disebut Pembuat Video untuk memuat naik karya mereka.

Melalui YouTube, pembuat video dapat dibayar berdasarkan jumlah klik iklan atau jumlah paparan iklan yang disertakan pada video yang mereka muat naik.

Sudah tentu, untuk mendapatkan iklan ini, pembuat video mesti mempunyai kandungan yang berkualiti dan telah mencapai sekurang-kurangnya 10000 tontonan.

Pendapatan yang dapat diperoleh dari YouTube itu sendiri tidak dapat dihitung kerana bergantung pada berapa banyak yang dibayar oleh pembuat iklan untuk setiap klik atau paparan pada iklan tersebut, tetapi jelas YouTube adalah laman web terbaik untuk menjual video anda.

Aplikasi Video & Audio Google Inc. MUAT TURUN

2. Vimeo

Foto: Vimeo.com

Vimeo adalah platform pesaing YouTube yang juga sangat popular. Ramai yang mengatakan bahawa kandungan di Vimeo lebih didominasi oleh kandungan berkualiti.

Melalui platform terbaru laman web ini, iaitu Vimeo Pro . Anda boleh memuat naik video untuk ditonton orang lain di seluruh dunia dan akan mendapat 90% royalti dari penjualan video yang anda muat naik.

3. Dailymotion

Foto: Dailymotion.com

Laman web penjualan video seterusnya adalah Dailymotion. Dailymotion adalah laman web seterusnya yang boleh anda jadikan alternatif untuk menjana wang dari video.

Cara platform ini berfungsi juga serupa dengan YouTube, di mana anda perlu memuat naik video anda terlebih dahulu untuk menonton dan jika video anda cukup popular, maka video anda akan mendapat iklan.

Sekarang, dari jumlah klik dan tontonan pada iklan yang disisipkan ketika menonton video ini, akan dibayar.

4. Metacafe

Foto: Metacafe.com

Sedikit berbeza dengan tiga laman web lain, Metacafe mempunyai cara tersendiri untuk menilai video yang dimuat naik oleh Pembuat Video.

Laman web ini, yang muncul kepada umum 13 tahun yang lalu, mempunyai program bernama Reward Program di mana pembuat video akan dibayar untuk setiap video yang mereka muat naik jika video tersebut telah ditonton lebih dari 20,000 kali, di mana Pembuat Video akan dibayar beberapa dolar untuk setiap 1000 pandangan.

5. Skrin AS

Foto: Uscreen.tv

Laman web alternatif lain yang boleh anda gunakan untuk menjual video anda adalah UScreen . Walaupun tidak begitu popular seperti YouTube atau Vimeo, anda boleh memuat naik video anda di sini dengan mudah dan memberikan harga untuknya atau memasang perkhidmatan langganan berbayar, penyewaan video, pembelian atau jika anda baik, anda boleh membuat video anda dinikmati secara percuma.

Itulah 5 laman web penjualan video yang paling sesuai untuk anda tempatkan untuk menjual video dalam talian dan mendapatkan wang tambahan dari video.

Semoga bermanfaat dan semoga berjaya. Sekiranya anda berhasrat untuk menjadi Pembuat Video, saya cadangkan YouTube dan Vimeo sebagai pilihan pertama, tetapi anda juga boleh mencuba tiga laman web lain untuk membandingkan faedahnya.

, sampai jumpa dan pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan