Cara Mudah Memasang Windows 10 di Mac Menggunakan Boot Camp

Cuba pasang Windows 10 pada Mac, senang, tidak sukar.

Windows 10 , adalah sistem operasi yang dibuat oleh Microsoft paling baru pada masa ini. Sekiranya anda menggunakan sistem operasi Windows 7 atau Windows 8 pada komputer riba atau PC kegemaran anda, mulakan naik taraf. Kerana, Microsoft akan segera menamatkan peningkatan Windows 10 secara percuma pada akhir bulan Julai depan.

Selain komputer riba atau PC berdasarkan Windows sebelumnya, sekarang anda boleh membuat peranti dari Apple, Mac, anda juga boleh memasang Windows 10. Serius? Yup, itu benar. Lalu, adakah kaedahnya cukup sukar? Atau, anda harus membawanya ke pusat servis terdekat untuk memasang Windows 10? Tidak perlu, anda hanya perlu memenuhi beberapa syarat untuk memasang Windows 10 pada Mac melalui Boot Camp .

BACA JUGA
  • 4 Perkara yang WAJIB Dilakukan oleh Semua Pengguna Windows 10
  • Cara Menukar Skrin Log masuk di Windows 10
  • 5 ciri paling menjengkelkan yang dimiliki Windows 10

Cara Memasang Windows 10 pada Mac Menggunakan Boot Camp

Ya, syarat yang mesti anda lengkapkan sebelum memasang Windows 10 pada Mac adalah, pertama anda harus memasang pemacu Windows 10 menggunakan Boot Camp . Mac anda juga mesti memastikan bahawa anda menggunakan OS X , firmware Mac , dan Pembantu Kem Perkhemahan terkini . Anda juga harus memastikan bahawa Windows mesti dipasang pada cakera sistem pada peranti dalaman menggunakan Boot Camp, kerana Apple tidak akan menyokong pemasangan OS Windows pada ruang luaran. Kemudian, anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah yang akan diberikan oleh JalanTikus.

Langkah Mudah Memasang Windows 10 pada Mac

  • Sekali lagi perlu diingatkan, pastikan syarat untuk memasang Windows 10 telah dipenuhi. Jangan terlepas apa-apa.
  • Seterusnya, pasang Windows 10 ISO File ke peranti Mac OS anda. Buat Windows 10 yang boleh di - boot ke peranti dalam bentuk pemacu USB atau flashdisk menggunakan UNetbootin .
  • Seterusnya, jalankan perisian Boot Camp Assistant untuk membuat dan mengkonfigurasi partisi Windows. Pilih ukuran partition yang sesuai dengan yang anda suka. Oh ya, jangan lupa berikan ruang minimum yang diperlukan untuk memasang Windows.
  • Kemudian, gunakan perisian Boot Camp dan pilih pilihan Mula Windows , kemudian masukkan Windows 10 melalui USB yang dapat di-boot, dan ikuti langkah-langkah seterusnya yang diperintahkan oleh sistem pemasangan.
  • Selepas itu, anda dapat menjalankan Windows 10 pada Mac anda.

Bagaimana, langkah-langkahnya tidak mudah untuk memasang Windows 10 pada Mac melalui Boot Camp? Dengan menjalankan kaedah ini, anda boleh mencuba semua ciri Windows 10 yang sebelumnya tidak dapat anda nikmati. Jadi, semoga berjaya!

Artikel Berkaitan