5 Aplikasi Android Selalunya Dipasang oleh Alay Children

Kanak-kanak alias milenium hari ini, rata-rata, sudah memiliki telefon pintar mereka sendiri. Malah mereka yang masih pelajar sekolah rendah sudah mempunyai media sosial dan hobi memuat naik gambar lengkap dengan status alay.

Kanak-kanak alias milenium hari ini, rata-rata, sudah memiliki telefon pintar mereka sendiri. Malah mereka yang masih pelajar sekolah rendah sudah mempunyai media sosial dan hobi memuat naik gambar lengkap dengan status alay. Tidak jarang kita menjumpai banyak gambar selfie dalam gaya yang membuat sakit mata dan status dengan kata-kata yang membuat geli dan mual. Biasanya yang memuat naik gambar diri dan status adalah anak-anak Alay yang benar-benar rajin.

Bercakap mengenai kanak-kanak, adakah anda tahu aplikasi mana yang paling banyak dipasang? Jadi, betul, kali ini Jaka ingin membincangkan beberapa aplikasi yang digunakan oleh anak-anak Alay untuk menyalurkan kepakaran mereka. Ingin tahu aplikasi apa? Lihat ulasan berikut.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Perseorangan Yang Paling kerap Digunakan

5 aplikasi Android yang paling banyak dipasang Alay Kids

1. Facebook

Sumber gambar: Wajibbaca.com Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

Aplikasi media sosial yang pasti dimiliki oleh anak-anak Alay adalah Facebook. Berbanding dengan Twitter atau Instagram, anak-anak juga bermain lebih banyak di Facebook. Tidak jarang kita menjumpai nama akaun facebook yang bermaksud , menggunakan perkataan Alay hingga kata-kata yang kita tidak faham bagaimana membacanya. Facebook juga merupakan tempat untuk kanak-kanak berkongsi status dan gambar diri mereka, yang kadang-kadang dapat dikemas kini sekali dalam satu minit.

2. Tandakan Tok

Sumber foto: TikTok Apps Video & Audio TikTok Pte. Ltd. MUAT TURUN

Siapa yang tidak tahu mengenai aplikasi yang disukai? Tik Tok adalah platform media sosial video pendek yang disokong oleh muzik. Dalam aplikasi ini, kita dapat membuat video pendek dengan muzik kita sendiri, menambah kesan dan pelekat di wajah dan membagikannya untuk dilihat oleh banyak orang.

Ramai kanak-kanak yang memasang aplikasi ini dan membuat pelbagai jenis video yang kadang-kadang kelihatan terlalu berlebihan . Sekiranya anda menggunakan Tik Tok, anda pasti akan menjumpai banyak video alay yang tidak lucu tetapi sebenarnya menjijikkan.

3. Kamera 360

Sumber foto: hotmagz.com Aplikasi Foto & DOWNLOAD PINGUO Inc.

Sejak pertama kali muncul, aplikasi kamera satu ini sangat popular dan dimuat turun oleh banyak orang. Dengan Camera 360, seseorang yang wajahnya jelek atau hampir tidak dapat diubah menjadi cantik / tampan dengan pelbagai kesan dan ciri penyuntingan yang disediakan. Jerawat di wajah juga boleh kelihatan anggun seperti artis Korea.

Oleh kerana kecanggihan ini, Camera 360 mempunyai banyak anak Alay yang dipasang yang mungkin tidak yakin dengan wajah sebenar mereka. Jadi, mereka menggunakan Camera 360 untuk menghasilkan foto yang bagus dan memuat naiknya ke media sosial dengan pelbagai kapsyen.

4. Blackberry Messenger (BBM)

Sumber gambar: MarcellaPurnama Apps Social & Messaging BlackBerry DOWNLOAD

Walaupun BBM tidak begitu popular seperti dulu, masih banyak anak Alay yang menggunakan aplikasi sembang ini. Anda pasti pernah melihat di Facebook, mereka memamerkan pin BBM dan meminta dijemput. Nama akaun BBM kanak-kanak Alay biasanya sukar dibaca dan pelik , apatah lagi gambar profil gaya alay dan megah mereka.

5. Smule

Sumber foto: Smule DOWNLOAD Penyemak Imbas Aplikasi Youtube

Aplikasi karaoke ini sangat popular dan telah dimuat turun lebih dari 100 juta kali. Karaoke di Smule sangat menyeronokkan, jadi jangan terkejut jika banyak orang menggunakan aplikasi ini untuk menyalurkan bakat menyanyi mereka, bahkan banyak artis menggunakan Smule, anda tahu!

Malangnya di Smule juga tersebar anak-anak Alay. Aplikasi ini dipasang oleh banyak kanak-kanak Alay yang mahukan karaoke dan mempamerkan 'suara emas' mereka . Dengan suara yang patah, gaya boros mereka dan dengan cepat berkongsi hasil karaoke di Smule dan bahkan memuat naiknya ke media sosial.

Nah, itulah 5 Aplikasi Android Alay Kids yang paling kerap dipasang . Sekiranya anda juga pengguna aplikasi ini, anda harus mengabaikan anak-anak Alay yang tersebar. Jangan biarkan emosi anda sendiri melihat sifat mereka yang terluka, hehehe. Oh ya, jika anda mengetahui aplikasi lain yang telah dipasang anak Alay, bagikannya di ruangan komen, ya!

Artikel Berkaitan