Tidak Perlu Membeli Kuota! Ini 5 Aplikasi Internet Percuma Tanpa Root

Nah, kali ini Jaka akan memberikan senarai 5 aplikasi internet percuma yang mesti anda muat turun. Adakah anda ingin tahu? Ayo, rujuk saja saya, berikut adalah beberapa daripadanya.

Semasa teknologi berkembang, akses internet kini menjadi perkara terpenting di telefon pintar kami sehingga kami tidak ketinggalan maklumat. Namun, untuk mengakses internet, kuota yang boleh anda beli di kaunter yang paling dekat dengan rumah anda diperlukan.

Namun, jika anda tidak mempunyai wang atau malas membelinya, anda boleh menggunakan aplikasi internet percuma yang banyak terdapat di Google Play Store. Tidak salah wang anda boleh digunakan untuk menambah elaun anda.

Nah, kali ini Jaka akan memberikan senarai 5 aplikasi internet percuma yang mesti anda muat turun. Adakah anda ingin tahu? Ayo, rujuk saja saya, berikut adalah beberapa daripadanya.

BACA JUGA
  • 7 sekuel permainan terburuk dalam sejarah permainan video
  • 7 Iklan Paling Pelik Yang Muncul Dalam Permainan Video
  • 6 Kesalahan Paling Mengerikan Yang Berlaku Dalam Permainan Video
  • 7 senjata paling tidak masuk akal dalam permainan video

5 Aplikasi Internet Percuma yang WAJIB Anda Muat turun

1. VPN Super

11

Aplikasi ini anda boleh muat turun di Google Play Store yang mempunyai ukuran yang cukup kecil hanya 5,4 MB. Kelebihan aplikasi ini adalah kerana ia mempunyai kuota tanpa had dan dapat melindungi privasi anda semasa menggunakannya. Di samping itu, dengan aplikasi ini anda juga dapat membuka laman web yang disekat oleh pemerintah yang anda kenal.

2. Anonytun

Anonytun adalah aplikasi VPN yang dapat Anda gunakan untuk melakukan internet secara gratis, terutama untuk pengguna Telkomsel. Anda boleh menukar kuota anda menjadi tidak terhad dengan aplikasi ini. Oleh itu, anda hanya perlu menghosting bug dari operator Telkomsel yang masih aktif kemudian gunakan aplikasi ini.

3. Droin VPN

Aplikasi ini adalah aplikasi internet percuma yang akan memberi anda kuota 100 MB setiap hari. Walaupun diberi had kuota, tetapi kelajuan aplikasi ini sangat cepat sehingga anda tidak akan merasa ketinggalan atau lambat ketika melayari internet. Ukurannya juga sangat ringan iaitu hanya 3 MB.

4. Tiger VPN

Aplikasi ini mempunyai kelebihan bahawa dapat digunakan pada telefon pintar yang tidak di-root, dan mempunyai antara muka pengguna yang mudah digunakan untuk pemula. Ukuran aplikasi ini juga sangat ringan, hanya 5,3 MB, dan saat ini telah memuat turun sebanyak 1 juta pengguna.

5. Yuuki VPN

Aplikasi ini adalah aplikasi internet percuma yang tidak mempunyai kuota dalam menggunakannya. Jadi, anda akan melayari internet dengan bebas tanpa perlu kehabisan kuota. Yang harus anda lakukan hanyalah mencari bug kad anda agar dapat digunakan sebagai internet percuma. Sekiranya anda menghadapi masa yang sukar, anda boleh mencari di internet untuk ramai yang berkongsi pepijat kad.

Itulah 5 aplikasi internet percuma yang mesti anda muat turun. Bagaimana, anda telah mencubanya? Sekiranya anda berjaya dan berjaya, jangan lupa untuk berkongsi artikel ini dengan semua kawan rapat anda, supaya mereka juga dapat menikmati internet percuma. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan