10 Laman Tontonan Filem Percuma Terbaik & Terbaik IndoXXI, Terkini 2020!

Keliru menonton di mana IndoXXI disekat? Tenang, Jaka mempunyai senarai laman menonton filem pawagam percuma dan terbaik, lengkap dengan Indo sub (kemas kini 2020).

Wabak virus corona covid-19 menjadikan anda tidak dapat menikmati filem kegemaran anda di pawagam? Tenanglah, terdapat banyak laman streaming filem untuk menemani aktiviti anda di rumah!

Menonton filem alias streaming alias telah menjadi pilihan! Tetapi sayangnya, tahun ini anda harus berpisah dengan salah satu perkhidmatan penstriman filem percuma, IndoXXI .

Walaupun IndoXXI telah disekat dan hilang, masih ada beberapa laman menonton filem percuma yang masih boleh anda akses pada tahun 2020. Apakah laman web ini?

 • Tonton Percuma 88
 • Gudang Filem
 • Laman Tonton Filem Lain ...
 • Penafian: Shhh ... Bahaya Menonton Filem Dalam Talian yang Perlu Anda Ketahui!
 • Koleksi Laman Tontonan Filem Percuma Terbaik & Terbaik pada tahun 2020, Penyelesaian Pawagam Dalam Talian di Rumah!

  Laman menonton filem IndoXXI alternatif ini menyediakan rancangan untuk menonton filem Indonesia, menonton filem Hollywood, untuk menonton filem dan drama Korea.

  Beberapa laman streaming filem di bawah ini juga dapat diakses dengan mudah dan percuma, menjadikannya sesuai untuk anda membuat kemudahan hiburan ketika melakukan aktiviti pembelajaran atau bekerja di rumah, geng.

  Selain memberikan pilihan untuk menonton filem dalam talian, anda juga boleh memuat turun filem terbaru dan percuma di dalamnya.

  Bagi anda yang ingin menonton filem dalam talian IndoXXI tetapi tidak boleh kerana laman web ini disekat, berikut adalah beberapa cadangan di laman filem _streamin) percuma!

  DISCLAIMER:


  JalanTikus hanya memberikan informasi terkait situs nonton online film sebagai alternatif IndoXXI yang masih aktif hingga saat ini. JalanTikus tidak bertanggung jawab atas segala risiko yang diakibatkan karena kemunculan artikel ini.

  1. Cool Cinema (Tapak Tontonan Terbaik Online 2020)

  Sumber gambar: Cool Cinema (melalui boba21.com)

  Pertama terdapat laman Cool Cinema yang menyediakan streaming filem terbaru dengan koleksi yang cukup lengkap, mulai dari Hollywood, Indonesia, Korea, hingga Jepun.

  Selain filem terbaru, laman menonton filem dalam talian sari kata Indonesia juga menyediakan filem dan filem lama yang tidak muncul di pawagam Indonesia.

  Walaupun di sini, anda boleh menjumpai filem-filem yang bermula dari tahun 1940 hingga 2019, geng. Betul, hebat?

  Pautan dari laman Keren Cinema itu sendiri kini telah berubah menjadi boba21.com.

  2. Tonton Percuma 88

  Sumber foto: Menonton percuma 88 (melalui 107,152.32,241)

  Kemudian ada 88 Free Watch yang merupakan laman menonton filem streaming terbaik yang mempunyai koleksi filem lengkap.

  Selain memberikan pilihan tontonan dalam talian, Nonton Gratis 88 juga menyediakan pilihan untuk memuat turun filem terbaru yang akan disimpan dalam memori telefon bimbit atau komputer riba.

  Untuk memaksimumkan pengalaman menonton, anda juga boleh memilih pelbagai pelayan jika salah satu daripadanya terasa lambat, geng.

  Bukan hanya itu, Nonton Gratis 88 juga menyediakan sub-langsung Indonesia langsung tanpa perlu mencari terjemahan secara terpisah.

  3. Gudang Filem

  Sumber gambar: Filem Gudang (melalui Gudangmovies21.pink)

  Seperti namanya, Gudang Movie (//gudangmovies21.com) atau biasa dikenal sebagai Gudang Movies 21 memiliki gudang filem yang cukup lengkap, mulai dari filem dan siri yang mungkin belum pernah anda dengar sebelumnya.

  Anda boleh memilih kategori filem yang terbahagi kepada filem Barat, filem India, filem Jepun, filem Korea, filem Mandarin, dan kategori lain yang disusun dengan kemas.

  Walaupun anda ingin lebih spesifik, laman pawagam streaming dalam talian ini juga boleh mencari mengikut genre atau tahun siaran yang boleh anda tetapkan sendiri.

  Laman Tonton Filem Lain ...

  4. IndoMovie

  Sumber gambar: IndoMovie (melalui indomoviexxi.club)

  Sama seperti sebelumnya, IndoMovie (//indomovie.com) menyediakan ciri carian mengikut genre dan tahun pelepasan yang dapat diakses dengan mudah.

  Ia juga kelihatan bersih dengan latar belakang putih dan iklan minimum. Walaupun masih ada sedikit, tetapi tidak terlalu mengganggu keselesaan ketika menonton pula!

  IndoMovie juga menyediakan beberapa pilihan pelayan yang boleh anda ubah apabila salah satunya mempunyai masalah, geng.

  Selain menonton pawagam dalam talian, laman web ini juga menyediakan pilihan untuk memuat turun melalui pelbagai pautan cermin, salah satunya adalah Google Drive.

  5. Filem Juragan (Tonton Filem Percuma dalam talian)

  Sumber gambar: Juragan Film (melalui juraganfilm.best)

  Nah, laman menonton filem Juragan Film (//juraganfilm.com) dari pandangan depan lebih digalakkan bagi mereka yang suka filem, drama dan rancangan pelbagai Asia.

  Anda boleh menemui pelbagai filem Mandarin, filem Jepun, dan filem Korea terbaru yang boleh anda tonton secara percuma.

  Laman menonton filem sub Indo ini tentunya juga mempunyai beberapa kekurangan, iaitu iklan pop timbul yang cukup menjengkelkan ketika anda mengaksesnya. Oleh itu, anda mesti bersiap sedia!

  6. Pawagam21XXI

  Sumber foto: Cinema21XXI (melalui 198.54.124.245)

  Selain IndoXXI dan LayarKaca 21 (LK21), laman muat turun filem Cinema21XXI boleh dikatakan selalu "kucing dan tetikus" dengan Kementerian Komunikasi dan Maklumat yang berkaitan dengan kandungan filem cetak rompak di dalamnya.

  Namun, sekarang anda boleh mengakses Cinema21XXI atau sekarang dipanggil Rebahin dengan pangkalan data filem yang cukup lengkap dan kemas kini.

  Dalam penampilan apa pun, Cinema21XXI mempunyai antara muka yang serupa dengan IndoXXI. Jadi bagi anda yang suka menonton di sana, anda tidak akan biasa dengan yang ini!

  7. FilmApik (Tonton Filem Akses Pantas Dalam Talian)

  Sumber foto: Filem Apik (melalui 103.194.171.18)

  Dalam senarai laman menonton filem seterusnya terdapat FilmApik yang namanya terus meningkat kerana laman streaming IndoXXI disekat.

  Penampilan laman web ini agak sederhana dengan navigasi yang mudah difahami. Sebagai tambahan kepada filem yang dikemas kini, anda juga dapat mencari filem anime terbaru dan drama Korea di dalamnya.

  Salah satu kelebihan FilmApik ialah proses memuatkan filem agak pantas. Tetapi sayangnya, anda harus berurusan dengan sejumlah iklan pop timbul sebelum mula menonton!

  8. KawanFilm21

  Sumber gambar: KawanFilm21 (melalui kawanfilm21.org)

  Kemudian ada KawanFilm21 yang, menurut Jaka, cukup diperbaharui dalam menyajikan filem-filem pawagam terbaru yang baru saja ditayangkan, geng.

  Bagi anda yang keliru mencari domain baru, anda tidak perlu risau. KawanFilm21 juga menyediakan kumpulan Telegram dan Facebook , di mana anda boleh bergabung dan mengemas kini filem terbaru dari sana.

  Perkara malang mengenai KawanFilm21 adalah bahawa ia mempunyai terlalu banyak iklan. Walaupun memulakan kali pertama anda membuka laman web untuk menonton filem percuma ini.

  Sudah tentu, ini menjadikan akses untuk menonton dengan segera menjadi terhambat kerana mereka harus memuatkan iklan terlebih dahulu.

  9. CinemaEmas (Laman Web Menonton Filem Asia Percuma)

  Sumber gambar: CinemaEmas (melalui 185.217.93.25)

  Tonton filem selain IndoXXI terdapat juga CinemaEmas yang mempunyai paparan halaman depan yang cukup bersih dan iklan minimum dipaparkan di dalamnya.

  Sekiranya anda melihat senarai filem, CinemaEmas sangat digalakkan bagi anda yang ingin menonton filem Asia, seperti filem Jepun, filem Korea, filem Taiwan, dan lain-lain.

  Genre ini juga beragam, mulai dari filem aksi, filem drama, hingga filem aksi langsung berdasarkan manga atau anime.

  Sayangnya untuk filem terbaru yang ditayangkan di pawagam, CinemaEmas Jaka tidak menyangka ini akan dikemas kini, geng.

  10. Lebah Filem

  Sumber gambar: Bee Movie (melalui Beemovie.com)

  Jika dilihat dari namanya, Lebah Movie nampaknya diilhami oleh salah satu laman sari kata popular di Indonesia, iaitu geng Bees Handsome.

  Bee Movie menyediakan pelbagai rancangan filem untuk siri TV, seperti The Mandalorian yang ditayangkan di Disney + atau Messiah dan The Witcher yang ditayangkan di Netflix secara percuma.

  Bukan hanya itu, anda juga boleh menemui drama Korea terbaru dan filem Asia lama di laman web ini. Menarik kan?

  Penafian: Shhh ... Bahaya Menonton Filem Dalam Talian yang Perlu Anda Ketahui!

  Seperti yang anda ketahui, laman menonton filem streaming IndoXXI menutup semua perkhidmatannya pada 1 Januari 2020, geng.

  Sebab utamanya jelas, kerana menonton filem melalui laman web ini tentunya melanggar Hak Kekayaan Intelektual (IPR) , di mana IndoXXI tidak membayar sesen pun kepada pemilik filem.

  Di samping itu, apa bahaya menonton filem dalam talian melalui perkhidmatan seperti IndoXXI?

  Sebenarnya, sebilangan besar penyedia perkhidmatan streaming ini mengiklankan bau pornografi sehingga kandungannya kurang selamat ketika diakses oleh anak di bawah umur.

  Di samping itu, kadang-kadang iklan ini juga menyebabkan kandungan yang berkaitan dengan perjudian dalam talian , berpotensi untuk pancingan data dan menyebarkan perisian hasad pada peranti yang mengaksesnya.

  Oleh itu, anda harus berfikir dua kali ketika mengunjungi laman menonton filem yang ditinjau Jaka di atas, geng. Lakukan dengan risiko anda sendiri!

  Nah, itulah cadangan laman menonton filem terbaik dan percuma pada tahun 2020 yang boleh anda lawati sebagai alternatif kepada IndoXXI. Anda akan berasa seperti anda mempunyai pawagam dalam talian, geng!

  Seperti yang anda ketahui, banyak laman web filem seperti Ganool dan Moviegan telah hilang, jadi laman web di atas hadir sebagai pengganti.

  Dari koleksi di atas, laman streaming mana yang menjadi kegemaran anda? Mari, tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah dan sampai jumpa di artikel seterusnya JalanTikus!

  Baca juga artikel mengenai filem tersebut atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan