3 Cara untuk Menyimpan Foto Instagram TANPA Aplikasi Tambahan

Suka mencari gambar keren di Instagram dan mahu menyimpan? Betapa mudahnya, berikut adalah 3 cara untuk menyimpan foto Instagram tanpa aplikasi tambahan.

Instagram adalah platform media sosial yang sangat popular dan banyak digunakan hari ini. Instagram adalah media sosial di mana anda boleh berkongsi foto dan video. Banyak gambar dan video yang menarik boleh didapati di Instagram.

Adakah anda pernah menjumpai foto keren di Instagram dan mahu menyimpannya? Nah Jaka mempunyai petua praktikal dan mudah tanpa perlu memasang aplikasi tambahan untuk anda. Berikut adalah 3 cara untuk menyimpan foto Instagram tanpa aplikasi tambahan .

BACA JUGA
  • Inilah Cara Menyimpan Video Langsung Instagram
  • 4 Cara Memuat turun Video Instagram
  • Cara Memuat turun Foto dan Video di Cerita Instagram

Inilah 3 Cara untuk Menyimpan Foto Instagram Tanpa Aplikasi Tambahan

Untuk menyimpan foto Instagram terdapat beberapa cara yang boleh anda lakukan untuk lelaki. Cara menyimpan foto dari Instagram dari Jaka dijamin mudah dan praktikal kerana tidak perlu memasang aplikasi tambahan.

1. Cara Menyimpan Foto Instagram dengan Ciri Foto Tersimpan

Petua pertama untuk menyimpan foto Instagram adalah memanfaatkan ciri Instagram itu sendiri. Kita boleh menyimpan foto dengan menekan ikon Foto Tersimpan di setiap pos di Instagram. Inilah cara menyimpan foto dari Instagram dengan ciri Foto Tersimpan:

  • Apabila anda gemar dengan suapan tatal Instagram dan cari foto yang ingin anda simpan, kemudian ketik ikon di sudut kanan bawah. Cara menyimpan foto Instagram akan menyimpan foto ke galeri Koleksi pada Tab Profil Instagram anda .
  • Sekiranya anda ingin melihat semua foto yang telah anda simpan, mudah. Cukup buka tab profil kemudian ketik ikon untuk Foto atau Koleksi yang Disimpan . Di sana anda dapat melihat semua foto yang telah anda simpan. Sangat mudah bagaimana menyimpan foto Instagram !?

2. Cara Menyimpan Foto Instagram melalui Laman Downloadgram

Cara seterusnya bagi anda yang ingin menyimpan foto dari Instagram adalah menggunakan laman web khas yang disebut Downloadgram . Dengan laman web ini, anda dapat menyimpan foto Instagram atau menyimpan video Instagram dengan mudah di telefon pintar. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyimpan foto Instagram menggunakan Downloadgram:

  • Pertama, ketik ikon tiga titik menegak di atas foto Instagram yang ingin anda simpan. Untuk menyimpan foto Instagram dengan cara ini, ketuk pilihan Salin Pautan .
  • Selepas itu buka penyemak imbas di telefon pintar anda dan akses laman web downloadgram.com . Tampal atau salin pautan foto Instagram yang ingin anda simpan, kemudian ketik Muat turun .
  • Untuk dapat menyimpan foto Instagram, tunggu sehingga pemuatan selesai. Selepas itu butang akan muncul untuk menyimpan foto Instagram. Ketik Muat turun Imej untuk menyimpan foto Instagram ke telefon pintar anda. Apabila proses muat turun selesai, foto akan memasuki galeri anda secara automatik.
LIHAT ARTIKEL

3. Cara Menyimpan Foto Instagram dengan Tangkapan Skrin

Kini petua ketiga untuk menyimpan foto Instagram adalah menggunakan ciri tangkapan skrin yang sudah tentu ada di semua telefon pintar android. Untuk dapat menyimpan foto Instagram dengan cara ini, langkahnya sangat mudah:

  • Apabila anda menjumpai foto keren , simpan sahaja foto Instagram dengan tangkapan skrin. Setiap telefon pintar mungkin mempunyai cara yang berbeza untuk melakukan tangkapan skrin.
  • Sebilangan besar adalah dengan menekan butang kelantangan dan kuasa secara serentak. Anda boleh menyusun semula hasil tangkapan skrin anda dan menyesuaikan ukurannya dengan foto Instagram yang anda simpan. Mudah betul bagaimana hendak menyimpan foto Instagram ini !?
LIHAT ARTIKEL

Itu sahaja 3 petua tentang cara menyimpan foto Instagram tanpa aplikasi tambahan dari Jaka. Caranya senang dan praktikal kan? Anda tidak perlu bersusah payah memuat turun dan memasang aplikasi lain, jadi ini menjimatkan masa dan menjimatkan memori, tentu saja.

Baca juga artikel mengenai Cara Menyimpan Foto Instagram atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan