Senarai Lengkap Kedudukan Mobile Legends Rank 2019 | Mythic Season 14 telah berubah sama sekali!

Peringkat Pertandingan adalah mod paling berprestij di Mobile Legends. Dari Warrior hingga Mythic, berikut adalah senarai ranking Mobile Legends terbaru yang bermula pada Musim 14.

Mobile Legends: Bang Bang masih mendominasi sebagai permainan mudah alih MOBA terbaik dan paling popular di Indonesia hari ini.

Pertama kali dikeluarkan pada tahun 2016 oleh pemaju Moonton, Mobile Legends kini telah menerima lebih daripada 100 juta muat turun, geng.

Salah satu mod yang paling berprestij dalam permainan ini adalah Ranking Match , di mana sesuai namanya anda akan bertanding dan menang untuk mendapatkan ranking yang lebih tinggi.

Kali ini Jaka akan menyemak senarai lengkap peringkat Mobile Legends terbaru dan terlengkap pada tahun 2019. Ingin tahu? Mari, lihat ulasan lengkap Jaka di bawah.

 • Elit
 • Tuan
 • Kedudukan Mobile Legends yang lain ...
 • Video: Koleksi Hero Meta dalam Musim 14 Legenda Mudah Alih (Mesti Ada!)
 • Senarai Lengkap Peringkat Mobile Legends Terkini (Kemas kini 2019)

  Kali pertama anda bermain Mobile Legends, anda akan mendapat peringkat Warrior dengan segera . Sekiranya anda rajin mendorong, tidak mustahil anda boleh menembusi ke peringkat ML tertinggi.

  Untuk makluman anda, Mobile Legends kini mempunyai 7 pangkat utama dan sub-peringkat yang boleh dikatakan gelaran paling berprestij dalam permainan Android MOBA yang satu ini.

  Oh ya, bermula pada Musim 14 pada tahun 2019 terdapat juga beberapa perubahan yang berlaku, terutama untuk kumpulan Mythic , geng. Untuk maklumat lebih lanjut, lihat ulasan Jaka seperti berikut!

  1. Pahlawan

  Warrior adalah tahap pertama Mobile Legends yang anda mainkan dalam mod Ranking Match. Untuk mengakses Match Match anda mesti sekurang-kurangnya berada di level 8 dan mempunyai 5 wira.

  Rank Warrior mempunyai tahap dari Warrior III - Warrior I dengan tiga bintang untuk naik ke peringkat seterusnya, geng. Tenang, pada peringkat ini anda tidak akan mengalami penurunan bintang sekiranya anda kalah.

  Hadiah yang anda dapat apabila anda mengakhiri musim ini dalam kedudukan 1x Premium Fragment Skin , 1000 Battle Points , dan 100 Tiket .

  2. Elit

  Setelah berjaya menaikkan pangkat, anda akan bermain di peringkat Elite . Sama seperti sebelum ini, anda akan mendapat tiga tahap dari Elite III - Elite saya .

  Perbezaannya ialah anda harus mengumpulkan 4 bintang aka kemenangan untuk dapat naik ke peringkat seterusnya. Nah, mulakan peringkat ini jika anda kalah maka bintang anda akan berkurang, geng.

  Setelah menamatkan musim di peringkat ini, anda akan mendapat 3x Premium Fragment Skin , 2000 Battle Points , dan 200 Tiket .

  3. Tuan

  Kemudian di peringkat Master anda mungkin menghadapi masalah untuk mendapatkan bintang kerana perlawanan rata-rata akan diikuti oleh pemain sebenar, bukan melawan bot seperti Warrior dan Elite.

  Master Rank sendiri mempunyai empat tahap, iaitu Master IV - Master I dengan 4 bintang di setiap peringkat.

  Bagi anda yang berjaya mencapai peringkat ini, berhak mendapatkan Musim Kulit Eksklusif , 4000 Titik Pertempuran , dan 300 Tiket .

  Kedudukan Mobile Legends yang lain ...

  4. Guru Besar

  Dijamin menjadi lebih sukar, pangkat Grandmaster anda akan bertemu lima tahap dari Grandmaster V - Grandmaster saya .

  Untuk dapat naik ke peringkat seterusnya, ada 5 bintang, aka kemenangan yang mesti anda capai terlebih dahulu.

  Hadiah yang diberikan pada peringkat Grandmaster cukup menggoda, iaitu Musim Eksklusif Kulit , 7000 Poin Pertempuran , dan 600 Tiket .

  5. Epik

  Bermula dari peringkat Epik , anda akan memulakan sistem Draf Pick di mana pilihan setiap wira akan ditetapkan.

  Kedua-dua pasukan tidak akan mempunyai pahlawan yang sama dan akan ada empat pahlawan yang dilarang dalam perlawanan ini.

  Peringkat epik terdiri daripada lima tahap, iaitu Epik V - Epik I dengan lima bintang di setiap peringkat.

  Pada akhir musim, anda akan mendapat Musim Kulit Eksklusif , 12000 Poin Pertempuran , dan 1000 Tiket .

  6. Lagenda

  Pada awal pelancaran permainan MOBA yang satu ini, peringkat Legend memang merupakan pangkat tertinggi untuk masa itu, geng. Tetapi sekarang ini cerita yang berbeza!

  Legend menduduki tempat kedua dalam kedudukan tertinggi dalam Mobile Legends, di mana anda harus melewati Legend V - Legend I dengan masing-masing lima bintang.

  Hadiah yang akan anda peroleh apabila anda mencapai peringkat ini pada akhir musim adalah Musim Eksklusif Kulit , 20000 Poin Pertempuran , dan 1500 Tiket .

  7. Mitos

  Mythic menjadi ranking teratas dalam permainan Mobile Legends semasa. Sekiranya anda telah mencapai tahap ini, anda pasti akan berasa bangga, bukan?

  Berbeza daripada sebelum ini, mula Musim 14 pangkat Mythic dipinda supaya skim ini dibahagikan kepada lima peringkat, dari Mythic V - Mythic saya .

  Sistem penilaian tidak menggunakan bintang, tetapi mata yang disebut Mata Mitos yang akan meningkat dan menurun bergantung pada kemenangan atau kehilangan anda dalam pertandingan.

  Ketika pertama kali mencapai peringkat ini, anda akan berhadapan dengan Pertandingan Penempatan yang terdiri daripada 10 perlawanan untuk menentukan kedudukan anda di peringkat Mitos.

  Hebatnya, apabila anda mencapai peringkat Mythic, anda tidak perlu bimbang untuk turun ke Legend melainkan jika musim sudah berakhir dan peringkat semula dilakukan, geng.

  Pada akhir musim anda akan mendapat Musim Kulit Eksklusif , Ekspresi Mitos , 20000 Titik Pertempuran , dan 1500 Tiket .

  8. Mitos Gemilang

  Akhirnya, anda juga dapat meningkat lagi menjadi Glorious Mythic, yang kini anda dapat dengan mudah selagi jumlah Mythic Point anda mencapai 600 poin atau lebih.

  Anda juga berpeluang memasuki papan pendahulu selagi anda mempunyai bilangan Mata Mitos yang lebih banyak daripada pertandingan anda, geng.

  Oleh itu, bilakah nama panggilan Mobile Legends anda muncul di papan pendahulu dunia? Heheheā€¦

  Video: Koleksi Hero Meta dalam Musim 14 Legenda Mudah Alih (Mesti Ada!)

  Nah, itu senarai lengkap peringkat terbaru Mobile Legends bermula dari Warrior hingga Glorious Mythic dengan peraturan baru bermula Musim 14 ini.

  Anda mempunyai pangkat apa? Adakah anda pasti tidak mahu mengatakan apa-apa kepada Jaka?

  Jangan lupa untuk menulis nama panggilan anda di ruangan komen di bawah! Cuma kali ini ada rakan Jaka yang ingin menaikkan pangkat dengan anda. Selamat mencuba ~

  Baca juga artikel mengenai Mobile Legends atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan